Κέλλας: «Μέτωπο» για να αποφύγουμε τα χειρότερα

epimelitirio [800x600]

ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

“Η κυβέρνηση αυτή έχει μετατρέψει τους ελεύθερους επαγγελματίες σε «επαγγελματίες υπό ομηρία». Τώρα λοιπόν που όλες οι επαγγελματικές ομάδες έχουν αντιληφθεί πως ο ΣΥΡΙΖΑ τους θεωρεί εχθρούς, αντιδρούν και εξεγείρονται διεκδικώντας αλλαγή πολιτικής». Τα παραπάνω σημείωσε ο βουλευτής της ΝΔ κ. Χρήστος Κέλλας σε σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε στην εκδήλωση του Επιμελητηρίου Λάρισας με αφορμή την κοπή της πίτας του.
Ο Λαρισαίος πολιτικός, για μια ακόμη φορά, τόνισε την ανάγκη συγκρότησης ενός «εθνικού σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας», σημειώνοντας ταυτόχρονα πως αυτό ετοιμάζει πλέον η ΝΔ με τη νέα της ηγεσία και έναν πρόεδρο που δεν εξελέγη τυχαία στην προεδρία της παράταξης, αλλά ανήκει στους ανθρώπους εκείνους, που μπορούν να χαρακτηριστούν ως «η φωνή της κοινωνίας».
«Αυτή τη στιγμή είναι αναγκαία όσο ποτέ μια βαθιά και ειλικρινής αυτοκριτική γιατί πολλοί «παρασύρθηκαν σε μεγάλο βαθμό από τις σειρήνες του λαϊκισμού και ακολούθησαν τα εύκολα και μεγάλα λόγια, που οδήγησαν τη χώρα σε αυτό το αποτέλεσμα» επεσήμανε ο κ. Κέλλας, ο οποίος σημείωσε με νόημα πως η ανάληψη της εξουσίας από τον κ. Τσίπρα δεν έγινε με πραξικόπημα αλλά με την ψήφο της πλειοψηφίας όσων προσήλθαν στις κάλπες.
«Οφείλουμε όλοι μας να συγκροτήσουμε το παραγωγικό μέτωπο απέναντι στον λαϊκισμό, γιατί σε αντίθετη περίπτωση, τα όσα έρχονται θα είναι πολύ χειρότερα από όσα έχουμε ζήσει μέχρι τώρα», κατέληξε ο Λαρισαίος πολιτικός.

pef [800x600]
ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ
ΚΕΛΛΑΣ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

«Η πολιτική της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, , φαίνεται ότι στοχοποιεί ξεκάθαρα, κάθε τι παραγωγικό στη χώρα. Οι αποφάσεις της στο χώρο του φαρμάκου αποσταθεροποιούν την ελληνική αγορά φαρμάκου και εξοντώνουν την εγχώρια φαρμακοβιομηχανία, ανοίγοντας παράλληλα τον δρόμο στις ξένες πολυεθνικές». Τα παραπάνω υποστήριξε ο Τομεάρχης Υγείας της ΝΔ, κ. Χρήστος Κέλλας μιλώντας στην κοπή πίτας της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας, όπου και εκπροσώπησε τον πρόεδρο της ΝΔ κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.
Ο Λαρισαίος πολιτικός σχολιάζοντας την επικαιρότητα σημείωσε πως «η εκδήλωση γίνεται σε μια περίοδο όπου όλοι οι παραγωγικοί φορείς της χώρας βρίσκονται κυριολεκτικά στους δρόμους, αντιδρώντας στο καταδικαστικό ασφαλιστικό σχέδιο της Κυβέρνησης. Ένα ασφαλιστικό, που έχει την παγκόσμια πρωτοτυπία να συζητείται, χωρίς προηγουμένως να έχει γίνει καμία αναλογιστική μελέτη για τη βιωσιμότητά του. Είναι πέρα ως πέρα άδικο, αντιαναπτυξιακό και ανεφάρμοστο. Πρέπει να αποσυρθεί άμεσα και να ξεκινήσουν συζητήσεις κάτω από νέες βάσεις με όλους τους παραγωγικούς φορείς της χώρας».
Αναφερόμενος στις πολιτικές πρακτικές του υπουργείου Υγείας ο κ. Κέλλας σημείωσε πως «Η κατάργηση του πλαφόν στα off patent φάρμακα και στα γενόσημα, καταστρέφει την ελληνική φαρμακοβιομηχανία και οδηγεί στην ανεργία χιλιάδες ανθρώπους που εργάζονται εκεί. Η φαεινή ιδέα του Υπουργείου Υγείας να προτείνει στο “κουαρτέτο”, την καθιέρωση του νοσοκομειακού clawback, θα οδηγήσει τα νοσοκομεία του ΕΣΥ σε ολόκληρη την χώρα, σε τεράστιες ελλείψεις φαρμάκων».
Τέλος, ο τομεάρχης Υγείας της ΝΔ απηύθυνε δραματική προειδοποίηση: «Δυστυχώς δεν έχουν αντιληφθεί πως ο χώρος της Υγείας ισορροπεί σε τεντωμένο σχοινί. Το νοσοκομειακό σύστημα βρίσκεται υπό κατάρρευση, η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας είναι ανύπαρκτη και ο χώρος του φαρμάκου, απειλείται με αφανισμό. Την στιγμή που μιλάμε, έχουν χάσει τη ζωή τους από τον φονικό ιό της γρίπης 65 συμπολίτες μας, κρεβάτια στις ΜΕΘ δεν υπάρχουν, το μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού έχει μείνει ανεμβολίαστο, αφού για πρώτη φορά δεν υπήρξε καμία ενημερωτική εκστρατεία για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού, κυρίως των ευπαθών ομάδων και υπάρχει μεγάλη δυσκολία να βρεις εμβόλια στα φαρμακεία. Μια ανεξέλεγκτη κατάσταση που οφείλεται αποκλειστικά στην πλήρη ανικανότητα της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ».

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΕΛΛΑ ΣΕ ΞΑΝΘΟ ΓΙΑ ΕΙΣΠΝΕΟΜΕΝΑ ΦΑΡΜΑΚΑ: ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΕ ΓΕΝΙΚΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΘΟΛΟΓΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ;

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό κατέθεσε ο Τομεάρχης Υγείας της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, με θέμα τον “Αποκλεισμό των Γενικών Γιατρών και Παθολόγων από την συνταγογράφηση έτοιμων συνδυασμών εισπνεόμενων φαρμάκων ”. Την ερώτηση συνυπογράφουν, ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ και πρώην Υπουργός Υγείας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο Συντονιστής Κοινωνικών Υποθέσεων, βουλευτής Ν. Καβάλας, κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Υπεύθυνος του Τομέα Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, βουλευτής Επικρατείας, κ. Βασίλης Οικονόμου.

«Η αιφνίδια απόφαση του Υπουργείου Υγείας, να αποκλείσει Γενικούς Γιατρούς και Παθολόγους από τη συνταγογράφηση φαρμάκων για το άσθμα και τη Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια, είναι μια απόφαση που εκτός από την Ευρωπαϊκή πρωτοτυπία!!! – αφού σε ολόκληρη την Ευρώπη, το άσθμα και η ΧΑΠ, αντιμετωπίζονται στις Πρωτοβάθμιες Μονάδες Υγείας, με τους Γενικούς Ιατρούς και τους Παθολόγους, να συνταγογραφούν κανονικά, – προκαλούνται και μεγάλα προβλήματα σε πολλούς ασθενείς που βρίσκονται σε απομακρυσμένα χωριά ή μικρά νησιά, καθώς η εύρεση πνευμονολόγου, δεν είναι εφικτή. Για άλλη μια φορά η Κυβέρνηση λαμβάνει αποφάσεις εκ του προχείρου, προάγοντας κοινωνικές ανισότητες στην υγεία, ενώ δημιουργεί αναταραχή χωρίς κανέναν απολύτως λόγο», ήταν οι χαρακτηριστικές δηλώσεις του Λαρισαίου πολιτικού.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΕΛΛΑ ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΜΕΣΩ ΕΣΠΑ: ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΛΟΓΩ ΜΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΕΡΓΩΝ

Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, κ. Γιώργο Σταθάκη, κατέθεσε μαζί με άλλους συναδέλφους του – με πρώτη υπογράφουσα την βουλευτή Β’ Αθηνών, κα. Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου – ο βουλευτής Ν. Λάρισας της ΝΔ, κ. Χρήστος Κέλλας, με θέμα την “Πρόοδο υλοποίησης των έργων προτεραιότητας του ΕΣΠΑ 2007 – 2013 που ταξινομήθηκαν στην κατηγορία σε «κίνδυνο».
«Η Κυβέρνηση της ΝΔ, είχε εντάξει στα επιχειρησιακά προγράμματα ΕΣΠΑ 2007 – 2013, 181 έργα προτεραιότητας, με τη συντριπτική πλειοψηφία αυτών, να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2014. Η ανάληψη όμως της διακυβέρνησης της χώρας το 2015 από τον συνασπισμό ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και οι τραγικοί πολιτικοί χειρισμοί που ακολούθησαν, πάγωσαν την χρηματοδότηση των εναπομεινάντων έργων, με συνέπεια 14 σημαντικά έργα να βρίσκονται σε “κίνδυνο”. Από τη στιγμή μάλιστα που το ΕΣΠΑ 2007 – 2013, έληξε στο τέλος του χρόνου, οι δαπάνες αυτών των έργων θα πρέπει να πληρωθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό, ενώ η χώρα μας αντιμετωπίζει και τον κίνδυνο επιστροφής δαπανημένων πόρων!!! Νομίζω ότι η ανικανότητα και η ευθυνοφοβία της Κυβέρνησης είναι παροιμιώδης και καταστρεπτική για την ελληνική κοινωνία», ήταν οι χαρακτηριστικές δηλώσεις του Λαρισαίου πολιτικού.

Add Comment