Μάξιμος Χαρακόπουλος: “Οι πολίτες εξεγείρονται γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ τους κορόιδεψε!”

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΚΑΪ
Σουρεαλιστικό το σενάριο εκλογών 4 μήνες από τις προηγούμενες!

Μάξιμος-Χαιδάρι 1 [800x600]

«Η ΝΔ έχει πει ότι δεν ζητάει εκλογές. Είναι σουρεαλιστικό 3-4 μήνες μετά τις εκλογές και μετά από 3 εκλογικές αναμετρήσεις το 2015 να ξαναμιλούμε για εκλογές. Αλλά η συζήτηση αυτή είναι ενδεικτική της αδυναμίας της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τα φλέγοντα ζητήματα που η πολιτική της προκάλεσε». Τα παραπάνω επισήμανε ο Τομεάρχης Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, στην εκπομπή «ΣΚΑΪ Τώρα» και την δημοσιογράφο κ. Άννα Μπουσδούκου.
Ο κ. Χαρακόπουλος για τις εντεινόμενες διαμαρτυρίες από διάφορες κοινωνικές ομάδες τόνισε ότι «το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας αυτή την ώρα βρίσκεται στους δρόμους, διαμαρτύρεται. Οι πολίτες εξεγείρονται, αντιδρούν, νιώθουν ότι τους κορόιδεψε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τα λεγόμενα παράλληλα προγράμματα, με τα ισοδύναμα που είχε για κάθε αρνητική όψη της συμφωνίας του μνημονίου που υπέγραψε. Σήμερα βλέπουν ότι κυριολεκτικά τους εξαπάτησε. Θυμούμαι τον κ. Τσίπρα ως άλλον Μαρίνο Αντύπα, πάνω στα τρακτέρ των αγροτών να τους καλεί σε εξέγερση για την ενδεχόμενη μείωση της φοροαπαλλαγής στο αγροτικό πετρέλαιο και σήμερα καταργούν τελείως την ενίσχυση που έπαιρναν οι αγρότες για το αγροτικό πετρέλαιο. Τους βάζουν ένα δυσβάσταχτο κορσέ φορολόγησης με 20 και 26%, ενώ τριπλασιάζουν τις ασφαλιστικές εισφορές και επενδύουν βεβαίως στον κοινωνικό αυτοματισμό».
Ειδικότερα για τον κοινωνικό αυτοματισμό που προωθείται από την κυβέρνηση ο Θεσσαλός πολιτικός υπογράμμισε ότι τα στελέχη της κυβέρνησης «επιχειρούν να απαξιώσουν το ‘‘κίνημα της γραβάτας’’, αλλά δεν καταφέρνουν τελικά να βάλουν την μια κοινωνική ομάδα απέναντι στην άλλη και βλέπουμε ότι η γραβάτα συνάντησε τελικά και τη γαλότσα και το τρακτέρ και είναι όλοι μαζί στους δρόμους, διεκδικώντας επίλυση των προβλημάτων τους».

Η απειλή εξόδου από τη Σένγκεν έχει σφραγίδα ΣΥΡΙΖΑ
Ο κ. Χαρακόπουλος αναφέρθηκε και στο θέμα που έχει προκύψει με την εισροή προσφύγων και μεταναστών, για το οποίο είπε ότι «τα πράγματα έχουν πάρει πια επικίνδυνες ατραπούς, οπότε είναι πολύ σοβαρά για να είναι αντικείμενο εύκολης αντιπολίτευσης και αντιπολιτευτικών κορόνων. Γι’ αυτό και η ΝΔ όλο αυτό το διάστημα ακολουθεί συνετή στάση στο ζήτημα αυτό. Δυστυχώς, όμως, η απειλή εξόδου της χώρας από τη ζώνη Σένγκεν και ο κίνδυνος εγκλωβισμού εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων ή μεταναστών στη χώρα μας, έχει τη σφραγίδα του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν χρειάζεται να υπενθυμίσουμε τις ατυχείς δηλώσεις της πρώην υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κας Χριστοδουλοπούλου. Ίσως θα πρέπει να θυμηθούμε ότι εγκαίρως ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Πανούσης είχε επισημάνει τον κίνδυνο με την πολιτική αυτή, η χώρα να βρεθεί με 1 εκατομμύριο πρόσφυγες και μετανάστες εγκλωβισμένους από τη στιγμή που οι άλλες χώρες ακολουθούν μια αμυντική πολιτική, ορθώνοντας φράχτες.
Θα έπρεπε νωρίτερα να έχουν ενημερωθεί και να πειστούν οι τοπικές κοινωνίες για την ανάγκη δημιουργίας των hot spots, των σημείων, αυτών, καταγραφής. Το μείζον είναι τι κάνουμε τώρα. Αλλά όταν κλείνουμε τη Αμυγδαλέζα, τι μήνυμα στέλνουμε; Έκλεισε η Αμυγδαλέζα και τώρα υπάρχει η ανάγκη δημιουργίας άλλων αντίστοιχων χώρων κράτησης και φρούρησης και επαναπροώθησης όσων δεν δικαιούνται άσυλο, όσων δεν είναι πραγματικά πρόσφυγες, γιατί υπάρχει και μια ροή μεταναστών όλα αυτά τα χρόνια που με επίκληση του προσφυγικού προβλήματος που υπάρχει, βρίσκουν την ευκαιρία να περάσουν στην Ευρώπη».

[wpg_thumb]

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΝΔ
ΜΕ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΑΘΗΝΩΝ & ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Μ. Χαρακόπουλος: Σπουδαίο το κοινωνικό έργο της Εκκλησίας

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Οι σχέσεις Εκκλησίας-Πολιτείας πρέπει να είναι ομαλές

«Με τη νέα μου ιδιότητα ως Τομεάρχης Παιδείας και Θρησκευμάτων της ΝΔ και μέλος της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας επισκέφτηκα τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο για να ζητήσω την ευχή και την ευλογία του ενόψει της δουλειάς που έχουμε μπροστά μας». Τα παραπάνω δήλωσε ο Τομεάρχης Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά τη συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών.
Ο Τομεάρχης Παιδείας και Θρησκευμάτων της ΝΔ τόνισε ότι εξέφρασε στον Αρχιεπίσκοπο τον θαυμασμό του «για το σπουδαίο κοινωνικό έργο που υπό την ηγεσία του επιτελεί η Εκκλησία της Ελλάδος τους δύσκολους, αυτούς καιρούς, που περνά η πατρίδα μας». Επίσης δήλωσε ότι κατά τη συνάντηση υπήρξε η δυνατότητα να αναφερθούν σε «όλα τα ζητήματα που αφορούν τις σχέσεις εκκλησίας και πολιτείας, την εκκλησιαστική εκπαίδευση, τα ζητήματα που ενδιαφέρουν την εκκλησία, όσον αφορά το μάθημα των Θρησκευτικών, αλλά και την εμπέδωση της εθνικής συνείδησης μέσω του μαθήματος της Ιστορίας». Και ο κ. Χαρακόπουλος κατέληξε ότι προσβλέπει «στη συνεργασία με την εκκλησία της Ελλάδος και είναι ευτύχημα ότι στο τιμόνι της βρίσκεται μια σπουδαία μορφή, όπως ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, ο κ. Ιερώνυμος».
Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος δήλωσε ότι είναι «χαρούμενος και ευχαριστημένος για την επίσκεψη αυτή του κ. Χαρακόπουλου» με τη νέα του ιδιότητα. Όπως είπε «δόθηκε η ευκαιρία σε αυτή τη συνάντηση να ανταλλάξουμε χρήσιμες απόψεις σε καυτά θέματα και όπως ξέρουμε κατά τα κρατούντα, κατά το Σύνταγμά μας, κατά τους νόμους της Πολιτείας μας, οι σχέσεις εκκλησίας και πολιτείας πρέπει να είναι ομαλές, να είναι σχέσεις συνεργασίας για να μπορέσουμε να πάμε πιο μπροστά».
Και ο Μακαριώτατος κατέληξε πως «γύρω από αυτό το πνεύμα συζητήσαμε, ονομάσαμε τα προβλήματα τα οποία υπάρχουν, και υπάρχουν πάντοτε προβλήματα, και φιλοδοξούμε ότι αυτές οι σχέσεις εκκλησίας και πολιτείας πάντοτε μέσα από το πνεύμα της συνεργασίας θα βρίσκουν λύσεις σωστές».

ΜΑΞΙΜΟΣ ΓΙΑ «ΨΗΦΙΔΕΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ» ΣΤΟ ΤΥΡΝΑΒΟ: Ενώνοντας ψηφίδες του παρελθόν να οικοδομήσουμε το μέλλον

«Σήμερα, καθώς αναζητούμε πυξίδα για το αύριο της πατρίδας, ας στρέψουμε τη ματιά μας στην ιστορική μας διαδρομή, και ενώνοντας τις ψηφίδες της, να οικοδομήσουμε το μέλλον μας». Τα παραπάνω αναφέρει μεταξύ άλλων ο Τομεάρχης Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος σε μήνυμά του προς τον Δήμαρχο Τυρνάβου κ. Παναγιώτη Σαρχώση και στον «Όμιλο Φίλων Θεσσαλικής Ιστορίας», με αφορμή τη διημερίδα που διοργανώνουν στην πόλη του Τυρνάβου με θέμα «Ψηφίδες Ιστορίας της περιοχής Τυρνάβου». Ο Θεσσαλός πολιτικός και ιστορικός ερευνητής, που λόγω πολιτικών υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να παραβρεθεί στις εργασίες της διημερίδας, στο μήνυμά του εκτός από τα συγχαρητήρια προς τους διοργανωτές για την πρωτοβουλία τους και τις ευχές του για την επιτυχία στις εργασίες της διημερίδας αναφέρει επίσης ότι θεωρεί πως «ιδιαίτερα σε μια τέτοια ιστορική περίοδο, όπως αυτή που διανύουμε, κατά την οποία πίσω από την οικονομική κρίση εκτυλίσσεται και μια βαθύτατη κρίση αξιών και ταυτότητας του έθνους μας, η κατάδυση στο πλούσιο παρελθόν μας για την άντληση πολύτιμων διδαγμάτων για το σήμερα είναι επιβεβλημένη. Όσον αφορά την περιοχή του Τυρνάβου, οφείλουμε να αναδείξουμε την σπουδαία ακμή που γνώρισε κυρίως το 17ο και 18ο αιώνα, περίοδο κατά την οποία μέσα στο ζόφο της τουρκοκρατίας ο ελληνισμός κατόρθωσε να επιτύχει αξιοθαύμαστα επιτεύγματα τόσο στην οικονομία όσο και στην εκπαίδευση, που προετοίμασε τη μεγάλη παλιγγενεσία».

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΝΔ ΓΙΑ ΔΕΣΠΟΤΟΠΟΥΛΟ: Υπήρξε μια σοφή φωνή έως το τέλος

Ο Τομεάρχης Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή τον θάνατο του φιλοσόφου, Ακαδημαϊκού και πρώην υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Δεσποτόπουλου, ο οποίος «έφυγε» από κοντά μας πλήρης ημερών, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο υπεραιωνόβιος ακαδημαϊκός μας Κωνσταντίνος Δεσποτόπουλος υπηρέτησε στη μακρά διαδρομή του τα ελληνικά γράμματα ως ένας από τους σημαντικότερους μελετητές και διανοητές της φιλοσοφίας και της ιστορίας. Υπήρξε μια σοφή φωνή, που έως το τέλος παρενέβαινε για όλα τα ζέοντα ζητήματα της πολιτικής και κοινωνικής ζωής. Ο Σμυρνιός Κωνσταντίνος Δεσποτόπουλος άριστος γνώστης του ελληνικού λόγου, τον οποίο διακόνησε με απαράμιλλη αφοσίωση σε όλη του τη ζωή, ενσάρκωσε με το βίο του το πρότυπο του πολίτη με τη σημασία που είχε στην αρχαία αθηναϊκή δημοκρατία. Εξέχουσα υπήρξε η συνεισφορά του στο δημόσιο διάλογο για τους σκοπούς και τις αρχές της εκπαίδευσης. Επέμενε, ως γνήσιος πνευματικός δάσκαλος με βαθιά συνείδηση της αποστολής του, ότι η παιδεία στοχεύει στη διάπλαση του νέου ανθρώπινου πλάσματος σε ηθικοπνευματικό συγκροτημένο άνθρωπο, αλλά και στην συντήρηση και ανάπτυξη του ιδιαίτερου πνευματικού πολιτισμού και της γλώσσας του λαού μας. Είθε η ζωή του, οι αρχές και οι διδαχές του να βρουν άξιους συνεχιστές στις νεώτερες γενεές».

ΕΠΙΘΕΣΗ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΥΡΙΖΑ

Μάξιμος: Διορίζουν συγγενείς στο όνομα του… Βελουχιώτη!

Η γραβάτα συνάντησε τη γαλότσα και το τρακτέρ

«Το μόνο θετικό στοιχείο ενός χρόνου διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι η αποκαθήλωση του… αγιοποιημένου λαϊκισμού. Η αριστερά έχασε κάθε πλεονέκτημα, τόσο για τις πολιτικές ικανότητες που δήθεν διέθετε όσο και για την υποτιθέμενη ηθική της υπεροχή. Η αναποτελεσματικότητά τους είναι ανεκδιήγητη, την ώρα που καθημερινά αποκαλύπτονται διορισμοί συγγενών, συζύγων, αρραβωνιαστικών και φίλων, στο όνομα του… Βελουχιώτη». Τα παραπάνω τόνισε ο τομεάρχης Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μιλώντας σε πολιτική εκδήλωση της ΔΗΜ.Τ.Ο. Χαϊδαρίου με αφορμή την κοπή της βασιλόπιτας για το νέο έτος.
Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος του κόμματος κ. Κωστής Χατζηδάκης, οι βουλευτές Β΄ Αθηνών, κ.κ. Άννα Καραμανλή, Σοφία Βούλτεψη και Γεράσιμος Γιακουμάτος.
Θα λογοδοτήσουν…
Ο κ. Χαρακόπουλος, που εκπροσώπησε τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, αναφερόμενος στις αποκαλύψεις για τη διαπραγμάτευση και τη διερεύνηση των ευθυνών των πρωταγωνιστών της, είπε ότι «μαθαίνουμε σήμερα τα όσα απίθανα συνέβησαν από τον αγαπημένο του κ. Τσίπρα, τον κ. Βαρουφάκη, το κεφάλαιο της κυβέρνησης κατά τον πρωθυπουργό. Θα έλθει η ώρα της κρίσης και όσοι ενεπλάκησαν σε αυτές τις αθλιότητες θα λογοδοτήσουν».
Αναφερόμενος στο ασφαλιστικό και τις κινητοποιήσεις των αγροτών έκανε λόγο για «ανελέητο διωγμό όλων των ανθρώπων της παραγωγής. Επιτέθηκαν εναντίον των ελεύθερων επαγγελματιών, μίλησαν απαξιωτικά για το “κίνημα της γραβάτας”. Επιχείρησαν να υποδαυλίσουν τον κοινωνικό αυτοματισμό. Δεν τα κατάφεραν. Τελικά η γραβάτα συνάντησε τη γαλότσα και το τρακτέρ. Η οργή είναι διάχυτη γιατί ο κόσμος νοιώθει ότι τον κορόιδεψαν.
Αν συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν εχθρικά την επιχειρηματικότητα δεν θα υπάρχει ανάπτυξη, νέες δουλειές, εισφορές στον κουμπαρά του ασφαλιστικού συστήματος από νέους εργαζόμενους. Άρα, με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τα… μυαλά που κουβαλάνε, είναι σίγουρο ότι όποια λύση και αν προκριθεί σήμερα, του χρόνου πάλι θα μιλούμε για μειώσεις συντάξεων και αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζόμενων».

Βίζα για… Ιταλία
Ο Θεσσαλός πολιτικός άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για το «μεταναστευτικό που απειλεί να μας τινάξει στον αέρα. Μετά το grexit από την ευρωζώνη κινδυνεύουμε να βρεθούμε εκτός Σένγκεν, να θέλουμε βίζα να πάμε στην Ιταλία. Θυμίζω ότι η κα Χριστοδουλοπούλου ως υπουργός μετανάστευσης εξέπεμπε το μήνυμα ότι είμαστε ανοιχτά και περιμένουμε, ενώ μίλαγε για μετανάστες που… λιάζονται. Και αφού και εδώ τα έκαναν θάλασσα τρέχουν στο παρά πέντε να συμμορφωθούν με τις δεσμεύεις που ανέλαβε η χώρα για να προλάβουν το τελεσίγραφο της ΕΕ».
Τέλος υποστήριξε ότι «η χώρα πρέπει να αλλάξει σελίδα. Και από μπορεί να γίνει με τη ΝΔ, η οποία βγήκε δυνατότερη από τη δοκιμασία των εκλογών, αποδεικνύοντας ότι διαθέτει ισχυρές ρίζες στην ελληνική κοινωνία. Οι εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόρου της εσωκομματικής διαδικασίας έδωσαν και πάλι ζωή στο κόμμα, ελπίδα στον τόπο.
Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες γι’ αυτό και πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα το συντομότερο. Η ΝΔ με το νέο της πρόεδρο, Κυριάκο Μητσοτάκη θα κληθεί, όπως φαίνεται, για μια ακόμη φορά να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά».

Add Comment