Κατσιαντώνης για καταθέσεις εξωτερικού, κέντρα διά βίου, ακτινολογικό Νοσοκομείου Λάρισας

Γιώργος Κατσιαντώνης

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Αξιότιμο Υπουργό Οικονομικών
Θέμα: Επίκαιρη ερώτηση αναφορικά τη δέσμευση περιουσιακών στοιχείων καταθετών σε τράπεζες του Εξωτερικού
Αθήνα, 05.02.2016
Κύριε Υπουργέ,
Σύμφωνα με δημοσίευμα αναφέρεται η δυνατότητα δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων καταθετών σε τράπεζες του εξωτερικού (γνωστή ως λίστα «Μπόργιανς») κατόπιν εντολής των οικονομικών εισαγγελέων προκειμένου να εντοπιστεί αφορολόγητο και μαύρο χρήμα και να εισπράξει το Ελληνικό Δημόσιο περίπου 80 με 100 εκατομμύρια ευρώ.

Ειδικότερα, το μέτρο της δέσμευσης των τραπεζικών λογαριασμών και οποιουδήποτε είδους περιουσιακών στοιχείων, προκειμένου να μη συνεπάγεται σοβαρή επέμβαση σε συνταγματικώς προστατευόμενα αγαθά του ελεγχόμενου προσώπου και ειδικότερα στα περιουσιακά δικαιώματα και την οικονομική και επαγγελματική ελευθερία του και να μην αντίκειται στις διατάξεις των άρθρων 5 παρ. 1, 17 παρ. 1 και 25 παρ. 1 του Συντάγματος και του άρθρου 1 Πρώτου Προσθέτου Πρωτοκόλλου της Ε.Σ.Δ.Α. που κυρώθηκε με το ν.δ. 53/1974 (Α’ 256), όπως έχει ήδη κρίνει το Συμβούλιο της Επικράτειας, πρέπει να προβλέπονται κατά τρόπο σαφή, αντικειμενικό και αιτιολογημένο οι προϋποθέσεις επιβολής της δέσμευσης των περιουσιακών στοιχείων, ο χρόνος δέσμευσης και να αποφεύγεται η χρήση αόριστων εννοιών, αφήνοντας ευρύτατο περιθώριο διακριτικής ευχέρειας στα αρμόδια όργανα.

Ερωτάται ο κ Υπουργός Οικονομικών

-Κατά συνέπεια, τίθενται με τρόπο σαφή και αντικειμενικό οι προϋποθέσεις για τη διαδικασία της επιβολής και της άρσης της δεσμεύσεως των περιουσιακών στοιχείων, με πρόβλεψη διαδικαστικών εγγυήσεων ανάλογων προς τη σοβαρότητα του λαμβανόμενου μέτρου, ούτως ώστε να τηρείται η αρχή της αναλογικότητας;
-Και τέλος, ποιες ενέργειες έχετε πραγματοποιήσει για τον αντίστοιχο έλεγχο της λίστας «Λαγκάρντ» που περιλαμβάνει πολύ μεγαλύτερα ποσό και πρόσωπα εξέχουσας σημασίας που θα έπρεπε να δίνουν το παράδειγμα στον ελληνικό λαό; Μήπως τελικά υπεκφεύγετε να εκθέσετε δημόσια πρόσωπα τα οποία κατ’ εξακολούθηση φοροδιαφεύγουν και προσβλέπετε στο να αποσιωπηθούν οι οικονομικά ισχυροί διαγράφοντας τα χρέη τους εις βάρος του μέσου πολίτη;

Ο ερωτών Βουλευτής

Γεώργιος Κατσιαντώνης

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς: Αξιότιμο Υπουργό Παιδείας
Θέμα: Επίκαιρη ερώτηση αναφορικά με την παύση λειτουργίας των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης στη Λάρισα
Αθήνα, 05.02.2016
Κύριε Υπουργέ,
Σύμφωνα με το άρθρο 3 παρ. 1 του Συντάγματος της Ελλάδος, η επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα είναι η θρησκεία της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού. Με σαφήνεια προκύπτει ότι δε γίνεται λόγος για ανεξιθρησκία, πόσο μάλλον για συγκεκριμένες θρησκείες, με συνέπεια να προκαλείται το κοινό αίσθημα όταν σε έντυπο εφημερίδας μεγάλης κυκλοφορίας αναγράφονται ως επίσημα θρησκεύματα των Ελλήνων η ορθοδοξία και ο μωαμεθανισμός.
Ποια μέτρα σκοπεύετε να λάβετε, σεβόμενος την ελευθερία του τύπου, για την παύση της προσβολής και την ενδεχόμενη διατάραξη της δημόσιας ασφάλειας μέσω της δημιουργίας εντυπώσεων και ενίσχυσης του φανατισμού μεταξύ των πιστών διαφορετικών θρησκειών;
Εν συνεχεία, αναφορικά με το μείζονος σημασίας ζήτημα της παύσης της λειτουργίας των επτά Κέντρων Δια Βίου Μάθησης στη Λάρισα λόγω του υψηλού κόστους τους και την επαναλειτουργία τους υπό νέο, οικονομικότερο καθεστώς μέχρι το Σεπτέμβριο του 2016.
Ερωτάται ο κ Υπουργός Παιδείας

Προς: Αξιότιμο Υπουργό Υγείας
Θέμα: Επίκαιρη ερώτηση αναφορικά με τη συντήρηση των ακτινολογικών μηχανημάτων και την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου της Λάρισας
Αθήνα, 05.02.2016
Κύριε Υπουργέ,
Θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι σύμφωνα με το από 13.11.2015 Δελτίο Τύπου του Υπουργείου οι επιχορηγήσεις που δόθηκαν για το έτος 2015 ανέρχονται σε 1.025.000.000 ευρώ τα οποία διενεμήθησαν στα Νοσοκομεία για την κάλυψη της μισθοδοσίας του Προσωπικού.
Αφενός, παρατηρείται μια προσπάθεια από την πλευρά σας να αναδιαμορφώσετε την οργάνωση των Νοσοκομείων, αφετέρου οι Διοικητές αυτών προκαλούν προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία τους.
Ειδικότερα, στο Νοσοκομείο της Λάρισας, για το οποίο και έχετε ήδη λάβει γνώση, δεν γίνεται συντήρηση των ακτινολογικών μηχανημάτων με συνέπεια η εφημερία του Νοσοκομείου να καθίσταται προβληματική, να δυσχεραίνεται η αξιολόγηση των περιστατικών και να προκαλείται ζημία στους ασθενείς, οι οποίοι σε περίπτωση επέλευσης ζημιογόνου γεγονότος θα στραφούν κατά του Νοσοκομείου και του Ελληνικού Δημοσίου διεκδικώντας υψηλές αποζημιώσεις εξαιτίας της αμέλειας των αρμοδίων οργάνων να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες. Η Διοίκηση του Νοσοκομείου Λάρισας δεν ασχολείται με τις συντηρήσεις των μηχανημάτων, αλλά ούτε και με τον έγκαιρο ανεφοδιασμό προμηθειών του Νοσοκομείου για την κάλυψη βασικών αναγκών.

Add Comment