Ομιλία και συζήτηση με θέμα τη Wikipedia στο Χορίαμβο

Ομιλία και Workshop με θέμα: 15 χρόνια ελεύθερης γνώσης με τη Wikipedia

Wikipedia_mini_globe_handheld [800x600]

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χορίαμβος στα πλαίσια των πολυποίκιλων δραστηριοτήτων του σε συνεργασία με την κοινότητα χρηστών Wikimedia στην Ελλάδα , διοργανώνει ομιλία και εργαστήριο (Wikipedia: 15 χρόνια ελεύθερης γνώσης), το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου στις 19:00 – 21:00, με ομιλητή τον Παπαδημούλη Νίκο, εθελοντή στη Βικιπαίδεια και τα άλλα εγχειρήματα του Wikimedia και ιδρυτικό μέλος της Κοινότητας Χρηστών Wikimedia στην Ελλάδα.
Η Wikipedia είναι η μεγαλύτερη συλλογή συνεργατικά παραγμένης ελεύθερης γνώσης στην ανθρώπινη ιστορία. Είναι συνεργατική δημιουργία που προστίθεται και συντάσσεται από εκατομμύρια ανθρώπους απ’ όλο τον πλανήτη, από τότε που δημιουργήθηκε το 2001: Ο καθένας μπορεί να την επεξεργαστεί, οποιαδήποτε στιγμή. Η Wikipedia προσφέρεται σε εκατοντάδες γλώσσες και περιέχει περισσότερα από 35 εκατομμύρια λήμματα. Κάθε μήνα, έχει περισσότερες από 15 εκατομμύρια επισκέψεις. Το περιεχόμενο της Wikipedia συνεισφέρει και επεξεργάζεται μια κοινότητα 80.000 εθελοντών συντακτών κάθε μήνα. Διαβάστε περισσότερα στο www.wikimedia.gr.
Σχετικά με την Κοινότητα Χρηστών Wikimedia Ελλάδος: Η Wikimedia Community User Group Greece (Ομάδα Χρηστών Κοινότητας Wikimedia στην Ελλάδα) είναι μια ανεξάρτητη ομάδα εθελοντών που δραστηριοποιείται στα ελληνόφωνα εγχειρήματα του Wikimedia Foundation και ενδιαφέρεται για οργάνωση και συμμετοχή σε εξωστρεφείς δράσεις με σκοπό την στήριξη και προώθηση της Βικιπαίδειας και των λοιπών εγχειρημάτων του Wikimedia στην Ελλάδα.
Η συμμετοχή είναι ελεύθερη. Όσοι θα συμμετάσχουν και στο εργαστήριο editing καλό είναι να φέρουν και το laptop τους.
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορεί κανείς να απευθυνθεί στην γραμματεία του Χορίαμβου (Γαληνού 5 & Φαρμακίδου, Λάρισα), καθημερινά 12.00 – 14.00 & 18.00 – 21.30 και στο τηλ. 2411101963.

[wpg_thumb]

Παπαδημούλης Νίκος | e-mail: glavkos@wikimedia.gr
https://el.wikipedia.org

Wikimedia Community User Group Greece

Add Comment