Απάντηση Δήμου Ελασσόνας για τον αγροτικό δρόμο στη “Βλάχα” Τσαριτσάνης

12605293_1552957418362647_4929851484895562363_o

Από το Τοπικό Συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας Τσαριτσάνης του δήμου Ελασσόνας εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση-απάντηση, η οποία επιπλέον υπογράφεται και από τους δημοτικούς συμβούλους κκ. Κ. Καραγιάννη και Β. Μουλτσια:
«Σχετικά με τα σχόλια που υπογράφει κάποιος κύριος Βουλγαρούλης και είδαν το φως της δημοσιότητας  σχετικά με την Τσαριτσάνη έχουμε να απαντήσουμε τα εξής:
1). Όταν το 2008 -2009 αντικαταστάθηκαν και οι  υπόλοιποι σωλήνες αμιάντου προφανώς ο κύριος αυτός απουσίαζε από την Τσαριτσάνη. Εμφανίστηκε εσχάτως, έχοντας  γνώμη για όλους και για όλα, και προφανή στόχο να παραπληροφορεί  την κοινή γνώμη σχετικά με την ποιότητα του ποσίμου νερού της Τσαριτσάνης.
Στο θέμα αυτό πρέπει να του πούμε ότι τα δικά μας παιδιά μένουν εδώ, μεγαλώνουν εδώ, και πίνουν από αυτό το νερό, με αποτέλεσμα να είμαστε περισσότερο ευαίσθητοι από αυτόν σε  θέματα που άπτονται της υγείας  των κατοίκων της Τσαριτσάνης, μιας και εμείς  κατοικοεδρεύουμε εδώ και δεν είμαστε  επισκέπτες του  Σαββατοκύριακου. Όσον αφορά το θέμα των νιτρικών πρέπει να ξέρει ότι αυτά βρίσκονται πολύ κάτω από το επιτρεπόμενο όριο που είναι 50mg/L. Επίσης πρέπει να γνωρίζει ότι το νερό χλωριώνεται κανονικά και υποβάλλεται σε ελέγχους ανά τακτά χρονικά διαστήματα, έλεγχοι οι οποίοι αποδεικνύουν ότι το νερό της Τσαριτσανης είναι πολύ καλής ποιότητας και κατάλληλο προς πόση.
2). Για το θέμα της ασφαλτόστρωσης  του αγροτικού δρόμου στην περιοχή «ΒΛΑΧΑ» πρέπει να του πούμε ότι η μελέτη του έργου αυτού έγινε από την Κοινότητα Τσαριτσανης περί το 2009, στην προ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» εποχή, με σκοπό το έργο να ενταχθεί  στα  Ο.Π.Α.Α.Χ και ειδικότερα στο πρόγραμμα  «Ι.ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ» με προϋπολογισμό μελέτης  600.000 ευρώ . Όμως  με τον «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» και το μνημόνιο, το πρόγραμμα αυτό τέθηκε σε αναστολή. Το πρόγραμμα αυτό ενεργοποιήθηκε ξανά τώρα και προς τιμή του, ο νυν Δήμαρχος κ. Ευαγγέλου, με  γρήγορες  ενέργειες κατάφερε και επανένταξε το έργο το οποίο άρχισε ήδη να υλοποιείται.
Για το ποσό των 600.000 ευρώ που αναφέρει, το οποίο προφανώς θεωρεί υπερβολικό, έπρεπε πριν γράψει οτιδήποτε να ρωτήσει και να μάθει ότι από τον ανάδοχο εργολάβο δόθηκε έκπτωση 63% και συνεπώς το έργο θα κοστίσει περί τις 220.000 ευρώ μαζί με Φ.Π.Α, ποσό σχετικά μικρό σε σχέση με την πολλαπλή ωφελιμότητα και υπεραξία του έργου, αφού θα εξασφαλίσει την άνετη και απρόσκοπτη μετάβαση των αγροτών  στον κάμπο. Φαίνεται όμως  για τον κύριο αυτόν οι αγρότες τις Τσαριτσάνης δεν αξίζουν το ποσό αυτό και  γι’ αυτό «τέτοια τοπική  αυτοδιοίκηση δεν την θέλει» 
Τέλος για το θέμα αυτό πρέπει να τον ενημερώσουμε γιατί δεν ξέρει ότι τα ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ αφορούν έργα και δράσεις που έχουν σκοπό την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων της υπαίθρου. Ένα μέτρο των δράσεων αυτών είναι και η βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας γι’ αυτό και τα χρήματα αυτά εγκρίθηκαν για το σκοπό αυτόν αλλιώς θα είχαν χαθεί.
3). Στο θέμα που αναφέρεται σχετικά με το Πνευματικό  Κέντρο πρέπει να του πούμε ότι το έργο είναι ενταγμένο στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου και ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία εκπόνησης της μελέτης ώστε σύντομα να αρχίσει η υλοποίηση του, κάτι που αποτελεί και προσωπική δέσμευση του Δημάρχου.
4). Τέλος θέλουμε να ενημερώσουμε τον κύριο αυτόν  με την πολυμορφία που τον διακατέχει, άλλοτε ως «Κίνηση Πολιτών», άλλοτε ως «Φίλος του Βουνού &του Δάσους»,  άλλοτε ως «Φύση της Τσαριτσανης», και γράφει  κατά καιρούς διαφορά άρθρα  στον ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο με σκοπό την παραπληροφόρηση του κοινού της Τσαριτσανης , ότι δεν πρόκειται να ασχοληθούμε ξανά μαζί του, για ότι στρεβλό και παραπλανητικό γράψει.
Αν όμως ενδιαφέρεται πραγματικά για το μέλλον αυτού του τόπου,όπως ισχυρίζεται, και έχει να προτείνει πράγματα που έχουν σκοπό το κοινό καλό, είμαστε εδώ να κουβεντιάσουμε και να παλέψουμε μαζί για την υλοποίηση αυτών».

Add Comment