Βασιλόπιτα της “Ακαδημίας Χορών Ελασσόνας” με μηνύματα…

Του Γιάννη Μουκίδη

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑ 2016 (6)

«Οδηγείστε τα παιδιά σας στην παράδοση! Στείλτε τα παιδιά σας στους παραδοσιακούς συλλόγους!». Αυτό ήταν το μήνυμα της εκδήλωσης κοπής της βασιλόπιττας του 2016 της «Ακαδημίας Έρευνας Παραδοσιακών Χορών» Ελασσόνας, που έγινε μέσα σε πανηγυρική ατμόσφαιρα στην αίθουσα του συλλόγου.
Δίδοντας τις ευχές του για τη νέα χρονιά, ο σεβασμ. μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων αναφέρθηκε στο έθιμο της Αγιοβασιλόπιτας και στον ασκητικό ιεράρχη Άγιο Βασίλειο, και συνέχισε, με νόημα: «Χαιρόμαστε πάντοτε για τις δραστηριότητες της Ακαδημίας Χορών που προβάλλει την Ελασσόνα και τις παραδόσεις. Εάν δεν βασιστούμε στις ρίζες μας και στις παραδόσεις μας, δεν θα προχωρήσουμε σαν λαός. Ας προσπαθήσουμε το δένδρο που λέγεται παράδοση να το διατηρήσουμε και να το αξιοποιήσουμε».
Σε σύντομο απολογισμό του 2015, πλαισιωμένος από τα μέλη της διοίκησης του Ελασσονίτικου συλλόγου, ο χοροδιδάσκαλος – «ψυχή» της «Ακαδημίας Χορών» Ελασσόνας κ. Ιωάννης Κόκκινος στάθηκε στο 3ο Πανελλήνιο Σεμινάριο Εκμάθησης Παραδοσιακών Χορών που υλοποίησε ο σύλλογος(με τη συμμετοχή 70 και πλέον χοροδιδασκάλων), στο 4ο Φεστιβάλ Παιδικών Χορευτικών Συγκροτημάτων από διάφορες περιοχές της χώρας στην Ελασσόνα(με 500 και πλέον άτομα που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις του), στη μεγάλη καλοκαιρινή παράσταση στο Ανοιχτό Θέατρο Ελασσόνας, σε χορευτικές εμφανίσεις των παιδικών τμημάτων σε φεστιβάλ, αλλά και στη δημιουργία Παραρτήματος της «Ακαδημίας Χορών» στη Λάρισα.
[wpg_thumb]
«Ευχαριστώ θερμά τους χοροδιδασκάλους της Ακαδημίας για το έργο τους, ευχαριστώ τον κόσμο που στηρίζει την προσπάθεια μας. Σε αυτή την δύσκολη περίοδο κρίσης για τη χώρα μας, στείλτε τα παιδιά σας στους παραδοσιακούς συλλόγους! Τα έθιμα και οι παραδόσεις μας δεν διχάζουν, αλλά ενώνουν», επεσήμανε, χαρακτηριστικά, ο κ. Κόκκινος.
Στη ζεστή γιορτή της «Ακαδημίας Χορών» έδωσαν το «παρών»:
Ο βουλευτής κ. Γεώργ. Κατσιαντώνης, ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νικ. Ευαγγέλου, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Ανέστης Σερετίδης και Αστ. Στούπας, ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ελασσόνας κ. Αναστ. Γκατζιούρας, η αντιπρόεδρος της Λαογραφικής Εταιρίας κ. Αικατ. Σκρέτα, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της περιοχής, εκπαιδευτικοί, μέλη και φίλοι της «Ακαδημίας Χορών», γονείς και μέλη των χορευτικών ομάδων του συλλόγου, κ.ά.

Add Comment