Συναντήσεις Άννας Βαγενά για ζητήματα αγροτικού ενδιαφέροντος

Μπαράζ συναντήσεων και συσκέψεων της Άννας Βαγενά με φορείς του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και του ΟΠΕΚΕΠΕ για ζητήματα αγρο-κτηνοτροφικού ενδιαφέροντος

αννα βαγενα

Από νωρίς το πρωί της 21ης Ιανουαρίου 2016, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας Άννα Βαγενά ξεκίνησε μπαράζ επαφών και συσκέψεων με φορείς του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Αρχικά, επισκέφθηκε τον Α’ Αντιπρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ, κ. Ιωάννη Καργιώτη. Στην συνάντηση, που διήρκεσε περί τη μια ώρα, συζητήθηκε το ζήτημα των εξισωτικών αποζημιώσεων των ετών 2013-2014. Ο κ. Καργιώτης ενημέρωσε εφ’ όλοις την βουλευτή για την εξέλιξη του ζητήματος και για το αναμενόμενο χρονικό πλαίσιο έναρξης των πληρωμών. Η Άννα Βαγενά αναφέρθηκε στο υπόμνημα που κατέθεσε ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αμπελώνα εξ ονόματος πολλών νέων κτηνοτρόφων της περιοχής του Ν. Λάρισας και πίεσε για την εξεύρεση άμεσης λύσης, καθώς υπογράμμισε ότι πολιτική βούληση υπάρχει, εφόσον οι υπηρεσίες διεκπεραιώσουν το δύσκολο έργο που τους έχει ανατεθεί. Δεν παρέλειψε δε να συγχαρεί προσωπικά τον κ. Καργιώτη για το ενδιαφέρον αλλά και την υπευθυνότητα με την οποίαν προσεγγίζει το θέμα.
Ακολούθως, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε την έδρα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων όπου είχε συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων, κ. Χαράλαμπο Κασίμη. Στη σύσκεψη πρωταγωνίστησε το ζήτημα του Μουσείου Αγροτικού Κινήματος Κιλελέρ και συζητήθηκε λεπτομερώς το πλαίσιο δράσης με σκοπό την ένταξη του έργου στο νέο Leader, το οποίο πρόκειται σύντομα να ξεκινήσει. Όπως τόνισε η Άννα Βαγενά «Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός γνωρίζει το θέμα και έχει αγκαλιάσει την πρωτοβουλία μας αυτή». Από τη μεριά του ο κ. Κασίμης δήλωσε ενήμερος για τη θέση του Πρωθυπουργού και υπογράμμισε την αναγκαιότητα στενής παρακολούθησης των προθεσμιών προκειμένου το έργο πράγματι να ξεκινήσει.
Η ημέρα ολοκληρώθηκε με τετράωρη σύσκεψη υπό τον Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Νικόλαο Στουπή με τη συμμετοχή εκπροσώπων του ΔΣ του Συλλόγου Ελλήνων Σποροπαραγωγών και Σποροφύτων (ΣΕΣΣΠ) και στενών συνεργατών του αναπληρωτή Υπουργού κ. Μάρκου Μπόλαρη. Στη σύσκεψη τέθηκε σειρά ζητημάτων προώθησης και υποστήριξης της ελληνικής σποροπαραγωγικής δραστηριότητας. Στόχος είναι, όπως ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα του Συλλόγου, η Άννα Βαγενά, να καταστεί δυνατό με άμεσες κινήσεις και χωρίς κόστος για τον κρατικό κορβανά να γεμίσει η χώρα μας (κι όχι μόνον) με πιστοποιημένο, ιχνηλάσιμο και πραγματικά ελληνικό πολλαπλασιαστικό υλικό.
Αξίζει δε να σημειωθεί ότι η Άννα Βαγενά επαίνεσε ιδιαίτερα την πρωτοβουλία του ΣΕΣΣΠ να συνδέσει το ζήτημα των πιστοποιημένων σπόρων με την παραγωγική ανασυγκρότηση και την ενίσχυση της εξαγωγικής δραστηριότητας της χώρας. Τέτοιες δράσεις αξίζουν την υποστήριξη της Πολιτείας. Δήλωσε δε ότι θα παρακολουθεί την εξέλιξη της πορείας των επιμέρους ζητημάτων προώθησης της ελληνικής σπορο-παραγωγικής δραστηριότητας από κοντά.

Add Comment