Τεχνικοί ΔΕΗ Λάρισας και ΛΑΕ κατά της κατάργησης της ΔΕΗ Τυρνάβου

ΔΕΗ

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΕΗ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ
Η Ένωση Τεχνικών ΔΕΗ Ν. Λάρισας με αίσθημα ευθύνης και σοβαρότητας και χωρίς να κάνει ψηφοθηρική πολιτική καταγγέλλει την Διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ που υλοποιεί μνημονιακές αποφάσεις, κλείνοντας μετά από 40 χρόνια λειτουργίας το υποπρακτορείο της ΔΕΗ στον Τύρναβο, έρχεται να αποτελειώσει ότι δεν πρόλαβαν οι προηγούμενες Διοικήσεις. Είναι να αναρωτιέται κανείς με ποια λογική, αν υπάρχει, πάρθηκε αυτή η απόφαση παρά τις διαβεβαιώσεις που είχαμε πάρει στο παρελθόν , όχι για το κλείσιμο του υποπρακτορείου αλλά για την επάνδρωσή του.
Το υποπρακτορείο Τυρνάβου καλείται να καλύψει μια περιοχή με 10.000 καταναλωτές, οι οποίοι είναι 7.500 οικιακοί καταναλωτές, 1.500 αρδευτικές παροχές και 200 βιομηχανικοί πελάτες. Επίσης έχει καλύπτει και τον ορεινό όγκο της Βερδικούσιας με πάρα πολλά ποιμνιοστάσια, στα οποία η αποκατάσταση των βλαβών θα πρέπει να γίνεται άμεσα.
Με το κλείσιμο του υποπρακτορείου μεγαλώνει ο γεωγραφικός όγκος της περιοχής της Λάρισας και είναι αδύνατον να αποκατασταθούν οι βλάβες αυθημερόν. Φανταστείτε το ένα και μοναδικό συνεργείο της περιοχής της Λάρισας, που θα είναι στην Κάρλα ή στο Μ. Μοναστήρι να πρέπει να μεταβεί στη Βερδικούσια ή στα χωριά του πρώην Δήμου Ποταμιάς για αποκατάσταση βλαβών ή κομμένο σύρμα, το οποίο θα βρίσκεται κάτω στο έδαφος με ρεύμα. Φανταστείτε τί θα γίνει τους καλοκαιρινούς μήνες που η αποκατάσταση βλαβών θα γίνεται σε 4 και 5 ημέρες. Όλα αυτά δεν θα έχουν οικονομικό όφελος προς την επιχείρηση αλλά θα χάνονται πολλές εργατοώρες στον δρόμο.
Ζητάμε την άμεση πρόσληψη 40 τεχνικών για να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε και να καλύψουμε τις ανάγκες. Φτάνει πια η απαξίωση της ΔΕΗ. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για μια ΔΕΗ δημόσια για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

Ο Πρόεδρος
Γεώργιος Φώλιας

Λαϊκή Ενότητα Λάρισας
Όχι στο κλείσιμο του Τεχνικού Τμήματος της ΔΕΗ στον Τύρναβο

Το ενδεχόμενο να κλείσει οριστικά μετά από 40 χρόνια λειτουργίας αντιμετωπίζει το τεχνικό τμήμα της ΔΕΗ στον Τύρναβο, ύστερα από την μονομερή απόφαση της διοίκησης του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) να μεταθέσει τους δυο τεχνικούς του υποπρακτορείου του Τυρνάβου στα κεντρικά γραφεία της Λάρισας. Η απόφαση είχε ληφθεί πέρυσι στο πλαίσιο των μνημονιακών περικοπών, όμως αποτράπηκε μετά τις έντονες αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας και των εργαζομένων, και έρχεται σαν συνέχεια στο κλείσιμο του υποπρακτορείου της περιοχής πριν από λίγα χρόνια.
Σήμερα το τεχνικό τμήμα είναι στελεχωμένο με δύο τεχνικούς ενώ για λειτουργήσει στοιχειωδώς και να συντηρήσει όλη αυτή την έκταση αλλά και τις αγροτικές περιοχές χρειάζεται τουλάχιστον πέντε τεχνικούς. Εξυπηρετεί την ευρύτερη περιοχή της επαρχίας Τυρνάβου φτάνοντας μέχρι τα χωριά της Ελασσόνας που απέχουν πολλά χιλιόμετρα από την πόλη της Λάρισας. Καλύπτει τουλάχιστον 8.000 οικιακούς καταναλωτές, εκατοντάδες βιοτεχνικές και αρδευτικές παροχές.
Μετά το οριστικό κλείσιμο η εξυπηρέτηση των καταναλωτών, των αγροτικών και βιοτεχνικών δραστηριοτήτων, θα γίνεται αποκλειστικά από την υπηρεσία της Λάρισας, η οποία είναι ήδη υποστελεχωμένη, και θα προκαλέσει σειρά προβλημάτων τόσο στους οικιακούς καταναλωτές όσο και στους αγρότες ειδικά την καλοκαιρινή περίοδο.
Η Λαϊκή Ενότητα Λάρισας ζητά την διατήρηση του τεχνικού τμήματος της ΔΕΗ στον Τύρναβο και την άμεση στελέχωσή του, όπως και τη στελέχωση των υποκαταστημάτων και Τμημάτων της ΔΕΗ όλων των Δήμων του νομού, ώστε να λειτουργήσει στοιχειωδώς και να αποτραπούν σοβαρές αρνητικές συνέπειες για τους καταναλωτές και για τους ίδιους τους εργαζόμενους.
Η ΔΕΗ πρέπει να παρέχει τις υπηρεσίες της προς όφελος του ελληνικού λαού και της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας και όχι για τα συμφέροντα των δανειστών, και γι’ αυτό πρέπει να διασφαλισθεί ο δημόσιος χαρακτήρας της.
Η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ καλεί όλη την κοινωνία στη συγκρότηση μετώπου που θα υπερασπιστεί τη δημόσια ιδιοκτησία του ηλεκτρικού συστήματος της χώρας, αυτή που η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μαζί με τη μνημονιακή αντιπολίτευση, ξεπούλησαν με την υπογραφή τους στο τρίτο μνημόνιο.

Add Comment