Αγωνιστική συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ελασσόνα

«Η ασφάλιση δεν είναι εμπόρευμα…είναι δικαίωμα!» «φώναξε» το ΠΑΜΕ Ελασσόνας
Του Γιάννη Μουκίδη

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΑΜΕ ΕΛΑΣΣΟΝΑ (4) [800x600]

«Η ψήφιση του νέου προϋπολογισμού φέρνει νέες μειώσεις στις συντάξεις και στις παροχές, φέρνει νέα φοροκαταιγίδα, χαράσσει το δρόμο για σαρωτικά χτυπήματα συνολικά στη ζωή της εργατικής-λαϊκής οικογένειας! Η ασφάλιση δεν είναι εμπόρευμα…είναι δικαίωμα!», «φώναξε», ανάμεσα στα άλλα, χθες το πρωί το Π.Α.Μ.Ε. Επαρχίας Ελασσόνας σε αγωνιστική συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που πραγματοποιήθηκε στη μικρή πλατεία έξω από το Ταχυδρομείο Ελασσόνας.
Αντιδρώντας στον προϋπολογισμό και στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, μέλη και φίλοι του ΠΑΜΕ από την ευρύτερη περιοχή της Ελασσόνας πήραν μέρος στις απεργιακές κινητοποιήσεις της χθεσινής ημέρας.
Κεντρικός ομιλητής της συγκέντρωσης ήταν ο πρόεδρος του Σωματείου Οικοδόμων Επαρχίας Ελασσόνας – μέλος του ΠΑΜΕ Βαγγέλης Ντίνας, που στάθηκε στο ζοφερό παρόν αλλά και μέλλον που έρχεται για τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τα λαϊκά στρώματα, κάνοντας λόγο για «ένα καλά σχεδιασμένο και προμελετημένο έγκλημα, στη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης», αλλά και για «νέα βάρβαρα αντιασφαλιστικά μέτρα» και «νέο οδοστρωτήρα μέτρων, που στην ουσία διαλύουν και τα τελευταία εναπομείναντα κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα».
[wpg_thumb]
Χαρακτηριστικά τα όσα «κατέθεσε» στη συγκέντρωση ο ομιλητής: «Η ψήφιση του νέου προϋπολογισμού φέρνει νέες μειώσεις στις συντάξεις και στις παροχές, φέρνει νέα φοροκαταιγίδα, χαράσσει το δρόμο για σαρωτικά χτυπήματα συνολικά στη ζωή της εργατικής-λαϊκής οικογένειας! Εμείς δεν σταματάμε τον αγώνα μας! Δεν επιτρέπουμε στην κυβέρνηση και στα αρπακτικά, τους μεγαλοεπιχειρηματίες, να κάνουν πάρτι με τον ιδρώτα μας και …εμείς και οι οικογένειες μας να πηγαίνουμε από το κακό στο χειρότερο! Η κυβέρνηση βγάζει στο σφυρί τα σπίτια των εργαζομένων που χρωστάνε στις τράπεζες. Μειώνονται οι επικουρικές και οι πρόωρες συντάξεις. Αυστηροποιούνται οι προϋποθέσεις για την διευκόλυνση όσων έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη στην εφορία. Καταργούν τον ειδικό φόρο στο πετρέλαιο, που χρησιμοποιούν οι αγρότες. Και την ίδια στιγμή χάρισαν δις ευρώ φόρους, χρέη και πρόστιμα σε εφοπλιστές και άλλους επιχειρηματικούς ομίλους. Διαλύουν συθέμελα ό,τι έχει απομείνει από τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης! Στο νέο σύστημα ασφάλισης που προετοιμάζουν θα είναι καθορισμένα τα ποσά που θα πληρώνουμε αλλά…δεν θα γνωρίζουμε τι συντάξεις και παροχές θα έχουμε! Να μην αφήσουμε να απλωθεί η εξαθλίωση, να ξεσπιτωθούν εργαζόμενοι. Να αποκρούσουμε τα κοράκια που ακονίζουν τα νύχια τους. Ο εργαζόμενος λαός έχει το δίκιο. Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα έχουν πληρώσει και πληρώνουν με τον ιδρώτα και το αίμα τους, το ασφαλιστικό σύστημα. Το ξαναθυμίζουμε από την Ελασσόνα: Η ασφάλιση δεν είναι εμπόρευμα…είναι δικαίωμα! Καλούμε τους εργαζόμενους να μην συμβιβαστούν με την κατάργηση των δικαιωμάτων τους, να μην αρκεστούν στα ελάχιστα! Να ξεπεράσουμε τις ηγεσίες των συνδικαλιστικών οργανώσεων του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού που τα έχουν δώσει όλα στο μεγάλο κεφάλαιο και έχουν βάλει πλάτη στην εφαρμογή αντιλαϊκών μέτρων. Η γραμμή του συμβιβασμού και της υποταγής που ακολουθούν, αποθαρρύνει την οργάνωση των εργαζομένων, οδηγεί στις μειωμένες απαιτήσεις. Υπάρχει διέξοδος! Να βαδίσουμε στο δρόμο της κοινωνικής συμμαχίας. Αυτός είναι ο δρόμος ώστε να αλλάξουμε το σημερινό αρνητικό συσχετισμό…».
Μετά τη συγκέντρωση, ακολούθησε πορεία με συνθήματα διαμαρτυρίας στον κεντρικό δρόμο της 6ης Οκτωβρίου.

Add Comment