Με την περιφερειακή διευθύντρια εκπαίδευσης ο επικεφαλής της “Οικολογικής Θεσσαλίας”

ΠΟΥΤΣΙΑΚΑΣ - ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ

Με την περιφερειακή Διευθύντρια εκπαίδευσης, Ελένη Αναστασοπούλου, συναντήθηκε ο περιφερειακός σύμβουλος και επικεφαλής της αυτοδιοικητικής κίνησης «Οικολογική Θεσσαλία», Νίκος Πουτσιάκας.
Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε η κατάσταση που επικρατεί στην εκπαίδευση σε όλη τη Θεσσαλία, σε επίπεδο υποδομών και στελέχωσης, τα ζητήματα που ανακύπτουν και οι διάφοροι τρόποι επίλυσής τους, καθώς και οι δυνατότητες περαιτέρω ανάληψης νέων καινοτόμων δράσεων και πρωτοβουλιών που μπορούν να συμβάλουν στην βελτιστοποίηση της εκπαιδευτικής διαδικασίας.
Δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα σε θέματα ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών ευάλωτων ομάδων, στην διαπολιτισμική και στην περιβαλλοντική εκπαίδευση.
Για το ζήτημα της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, συμφωνήθηκε να ακολουθήσει συνεργασία με όλους τους αρμόδιους, ώστε να συζητηθούν πιθανές δράσεις και παρεμβάσεις, κυρίως ευαισθητοποίησης, που θα συμβάλουν στην καλύτερη αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.
Για την «Οικολογική Θεσσαλία», το ζήτημα της εκπαίδευσης αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα και η αναγκαιότητα ανάληψης δράσεων, που ενώνουν το σχολείο με την ευρύτερη κοινωνία, είναι μείζονος σημασίας.

Add Comment