Σε ετοιμότητα η Περιφέρεια Θεσσαλίας για τα καιρικά φαινόμενα

ΧΙΟΝΙΑ [800x600]

Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι υπηρεσίες τις Περιφέρειας Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση τυχόν έκτακτων καιρικών φαινομένων, καθώς σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, τις επόμενες μέρες και συγκεκριμένα από αύριο Τετάρτη, αναμένεται επιδείνωση του καιρού με παγετό και χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές, βροχές και ισχυρούς ανέμους.
Για το λόγο αυτό ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός έθεσε τις υπηρεσίες των Περιφερειακών Ενοτήτων σε ετοιμότητα, σύμφωνα με το σχετικό σχέδιο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών, προκειμένου να αντιμετωπιστούν έγκαιρα τα όποια προβλήματα δημιουργηθούν. «Σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία για τη χώρα και παρά τη σημαντική περικοπή των πόρων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, εμείς καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τα όποια προβλήματα δημιουργηθούν», τόνισε ο κ. Κ. Αγοραστός.
Όπως έγινε γνωστό έχει ολοκληρωθεί η προμήθεια αλατιού από την αιρετή Περιφέρεια, το οποίο βρίσκεται σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου, ενώ χειριστές και μηχανήματα βρίσκονται σε επιφυλακή για να παρέμβουν οπουδήποτε υπάρξει ανάγκη.
H Περιφέρεια Θεσσαλίας εφιστά την προσοχή στους οδηγούς και υπενθυμίζει ότι από τώρα και καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα, θα πρέπει να διαθέτουν απαραιτήτως αντιολισθητικές αλυσίδες στα οχήματά τους. Ιδιαίτερη προσοχή συστήνεται στο κύριο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, καθώς λόγω του τριημέρου της πρωτοχρονιάς η κίνηση αναμένεται να είναι αυξημένη.
Επίσης η Περιφέρεια Θεσσαλίας επισημαίνει την ανάγκη η Δήμοι να βρίσκονται σε ετοιμότητα ώστε να αντιμετωπίσουν τα όποια φαινόμενα παρουσιαστούν στους τομείς ευθύνης τους. Μάλιστα για το λόγο αυτό πραγματοποιείται σήμερα το μεσημέρι έκτακτη σύσκεψη στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Έκτακτη σύσκεψη στην Περιφέρεια Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση του κύματος κακοκαιρίας

Για όσο διαρκούν τα φαινόμενα θα λειτουργούν στις 4 Περιφερειακές Ενότητες τηλέφωνα ανάγκης επί 24ώρου βάσης

Έκτακτη σύσκεψη με στόχο τον συντονισμό για την καλύτερη αντιμετώπιση του κύματος κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει ολόκληρη τη χώρα, πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Όπως έγινε γνωστό τα φαινόμενα αναμένεται να ξεκινήσουν από αύριο Τετάρτη το απόγευμα με χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές, να ενταθούν την Πέμπτη με χιόνια ίσως και στα πεδινά, ενώ την Παρασκευή και το Σάββατο θα επικρατήσουν συνθήκες παγετού, με τον χιονιά να επιστρέφει όπως δείχνουν τα προγνωστικά την Κυριακή αλλά σε ποιο μεγάλα υψόμετρα.

Όπως τονίστηκε από τον εντεταλμένο σύμβουλο Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστο Καλομπάτσιο και τον προϊστάμενο του τμήματος κ. Χρήστο Καραμπούζη έχει ολοκληρωθεί η προμήθεια άλατος και υπάρχει ετοιμότητα σε μηχανήματα για να πραγματοποιηθούν αποχιονισμοί όπου απαιτηθεί με προτεραιότητα στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο. Στα σημεία που είναι γνωστό ότι δημιουργούνται προβλήματα θα υπάρξει έγκαιρη τοποθέτηση των μηχανημάτων έτσι ώστε να επιχειρήσουν από την πρώτη στιγμή, που θα εμφανιστούν τα έντονα φαινόμενα. Σε 24ωρη βάση και για όσο διαρκούν τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα λειτουργούν στην Περιφέρεια τα εξής τηλέφωνα στα οποία οι υπεύθυνοι των τμημάτων Πολιτικής Προστασίας αλλά και οι πολίτες θα μπορούν να επικοινωνούν για τα όποια προβλήματα παρουσιαστούν:

Λάρισα: 2410237594
Μαγνησία: 2421352466
Τρίκαλα: 2431072990
Καρδίτσα: 2441023133

Ιδιαίτερη μνεία έγινε για την υποχρεωτική προμήθεια αντιολισθητικών αλυσίδων για τους οδηγούς που θα κινηθούν στο οδικό δίκτυο, όπως και η γνώση τοποθέτησής τους ή η χρήση χειμερινών ελαστικών. Επίσης ιδιαίτερα σημαντικός είναι ο έλεγχος των οχημάτων έτσι ώστε να βρίσκονται σε θέση να λειτουργούν χωρίς προβλήματα σε χαμηλές θερμοκρασίες.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ακόμη ο αντιδήμαρχος Λαρισαίων κ. Γ. Καλτσάς, εκπρόσωποι Πολιτικής Προστασίας των Δήμων, καθώς και εκπρόσωποι της αστυνομίας και της Πυροσβεστικής.

Add Comment