«Έφυγε» ο Ελασσονίτης επιχειρηματίας Γιώργος Τζήκας

ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 57 ΧΡΟΝΩΝ
Του Γιάννη Μουκίδη

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΖΗΚΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ

Σοκ, συγκίνηση και θλίψη προκαλεί στην κοινωνία και στην αγορά της Ελασσόνας και όχι μόνο ο θάνατος του γνωστού επιχειρηματία της περιοχής Γιώργου Β. Τζήκα, που «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 57 ετών, μετά από αιφνίδιο σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε τις τελευταίες ημέρες.
Ο άτυχος Ελασσονίτης, στην αρχή της περασμένης εβδομάδας, ξαφνικά χτυπήθηκε από εγκεφαλικό επεισόδιο(ανεύρυσμα). Λόγω της σοβαρότητας του περιστατικού, μετά το Κ.Υ. Ελασσόνας μεταφέρθηκε αρχικά στο Νοσοκομείο της Λάρισας και στη συνέχεια διακομίστηκε για νοσηλεία στην πολυκλινική «Άγιος Λουκάς» της Θεσσαλονίκης. Δυστυχώς, παρά τις προσπάθειες των γιατρών, ο Γ. Τζήκας έχασε την μάχη και κατέληξε χθες λίγο πριν το μεσημέρι, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένεια του, συγγενείς και φίλους.
Το κακό νέο κυριολεκτικά «πάγωσε» την Ελασσόνα και την αγορά της, συναδέλφους και φίλους του, που πίστευαν και είχαν την ελπίδα πως ο Γιώργος θα ξεπερνούσε το πρόβλημα υγείας που του παρουσιάστηκε και θα επανερχόταν γερός και δυνατός στην καθημερινότητα της Ελασσονίτικης αγοράς. Δυστυχώς, οι όποιες λίγες ελπίδες μετατράπηκαν σε απογοήτευση, συγκίνηση και θλίψη.
Ο Γιώργος Τζήκας ήταν ιδιαίτερα γνωστός και αγαπητός στην τοπική κοινωνία, κοινωνικός, άτομο με ευαισθησίες, σοβαρός, δραστήριος και επιτυχημένος επιχειρηματίας, σωστός οικογενειάρχης, ζωντανός άνθρωπος. Παλαιότερα, θήτευσε ενεργός αθλητικός παράγοντας σε σωματεία της περιοχής, ενώ στήριξε με κινήσεις και πρωτοβουλίες του φορείς της περιοχής, τους επαγγελματίες και τον εμπορικό κόσμο της περιοχής και του νομού Λάρισας.
Διατηρούσε με την οικογένεια του 4 καταστήματα εμπορίας και πώλησης έτοιμων ενδυμάτων και όχι μόνο για όλες τι ηλικίες, στην Ελασσόνα και 1 στην Λάρισα.
Αφήνει πίσω τη σύζυγο του Θεοδώρα και 4 παιδιά(την Αφροδίτη, τον Βασίλη, την Μαρία και την μικρούλα 8χρονη Ασημίνα).
το τελευταίο «αντίο» στον Γιώργο Τζήκα θα γίνει σήμερα Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου, στις 11 το πρωί, στον Ιερό Ναό Αγίου Αρσενίου Ελασσόνας, όπου και θα ψαλλεί η Εξόδιος Ακολουθία. Επιθυμία της οικογένειας Γ. Τζήκα είναι αντί στεφάνων τα χρήματα να δοθούν στο Ειδικό Σχολείο Γαλανόβρυσης Ελασσόνας και στον Σύλλογο Ανύπαντρων Μητέρων Θεσσαλονίκης.
[wpg_thumb]

Add Comment