Διαμαρτυρίες στην Τσαριτσάνη για τα κολονάκια που έβαλε ο Δήμος

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ
ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

12341458_1680435288861475_1776226922471267171_n

Εμείς οι πολίτες και επαγγελματίες της Τσαριτσάνης ζητούμε να  παίρνονται μέτρα για τη διευκόλυνση και την εξυπηρέτηση όλων μας και όχι να δυσκολεύουν την επαγγελματική δραστηριότητα και τους πολίτες καταναλωτές.Η απόφαση σας να τοποθετήσετε πλαστικές κορύνες στη μέση του κεντρικού δρόμου μεταξύ κεντρικής πλατείας και Δεσποτικού για να λυσεται το μόνιμο παρκάρισμα στο δρόμο ,ήδη από τις πρώτες μέρες δημιούργησε  νέα προβλήματα,είναι σαν την Λερναία Ύδρα ,κόβεις ένα και ξεφυτρώνουν άλλα οκτώ,που προφανώς δεν θα υπήρχαν,αν γινόταν συζήτηση με ειδικούς και τους επαγγελματίες που θίγονται ανεπανόρθωτα, κυρίως οικονομικά.Τα προβλήματα που δημιουργούνται είναι:
1. Η στάση για φόρτωμα και ξεφόρτωμα πραγμάτων των μαγαζιών γίνεται αναγκαστικά στο δρόμο διακόπτοντας την κυκλοφορία και μεγαλώνοντας το μποτιλιάρισμα.
2. Οι πελάτες δεν μπορούν να κάνουν ολιγόλεπτη στάση πλέον για να ψωνίσουν από τα καταστήματα κάτι αναγκαίο και γρήγορα.
3. Για να μεταφέρει κάποιος βάρος και όγκο πραγμάτων θα πρέπει να διανύσει μεγάλη απόσταση.
4. Το παρκάρισμα στους κάθετους δρόμους αφ ενός εμποδίζει την πρόσβαση στον κεντρικό δρόμο, αφ έτερου γίνεται πλέον δυσκολότερο λόγω αύξησης των οχημάτων και των δίκυκλων.
5. Αυξήθηκε η ταχύτητα των αυτοκινήτων και των δικύλων με αποτέλεσμα να εγκυμονεί κίνδυνους για πεζούς και ιδιαίτερα τα παιδιά.
6.Η τοποθέτηση κορυνών δεν ταιριάζει στο παραδοσιακό  χρώμα του δρόμου και του τόπου.
7. Βασει νόμου απαγορεύεται στο οδόστρωμα τοποθέτηση αντικείμενων που εμποδίζουν την ομαλή κυκλοφορία των τροχοφόρων και των πεζών.
8.Βασει κοινοτικής οδηγίας οι κεντρικοί δρόμοι πρέπει να παρέχουν στάσεις για ΑΜΕΑ.
Παρακαλούμε να επανεξετάσετε την απόφαση σας,αφού πρώτα γνωρίσετε   τις απόψεις των επαγγελματιών ,φορολογουμένων πολιτών που θίγονται από το μέτρο αυτό.
Η πρόταση μας είναι να ξηλωθούν τα πλαστικά από το μέσον του δρόμου,να γίνουν κάποιοι χώροι ολιγόλεπτης στάσης,σήμανση και φυσικά έλεγχος ,για το μόνιμο παρκάρισμα στο δρόμο,νομοί υπάρχουν απλά χρειάζεται να τηρούνται από όλους.
         Υπογράφουν προς το παρόν 37 πολίτες και επαγγελματιες της Τσαριτσάνης.

Add Comment