Δωρεάν παραστάσεις του “Γάμου” έδωσε η Άννα Βαγενά σε Ελασσόνα και Τύρναβο

«Με δύο δωρεάν παραστάσεις σε Ελασσόνα και Τύρναβο υπέρ των τοπικών κοινωνιών η Άννα Βαγενά εκφράζει έμπρακτα τη θέση της για την Κοινωνική Αλληλεγγύη»

IMG_0078 [800x600]

Με δύο παραστάσεις για την ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών των Δήμων Ελασσόνας και Τυρνάβου, η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Λάρισας Άννα Βαγενά εξέφρασε έμπρακτα την στήριξή της στις δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης της τοπικής αυτοδιοίκησης. Λίγες ημέρες πριν την ονομαστική της εορτή, η βουλευτής του Νομού μας βρέθηκε τη Δευτέρα 7/12 στο δημοτικό θέατρο της Ελασσόνας και την Τρίτη 8/12 στο δημοτικό θέατρο του Τυρνάβου προσφέροντας δωρεάν μια συγκλονιστική παράσταση που μίλησε στις καρδιές των θεατών, μικρών και μεγάλων.
Ο «Γάμος», ένας μονόλογος βγαλμένος μέσα από τα μύχια της ψυχής μιας Αμπελακιώτισσας, σε κείμενο και συν-προσφορά της Θεσσαλής συγγραφέως Βάσας Σολωμού-Ξανθάκη με θεατρική προσαρμογή-σκηνοθεσία Άννας Βαγενά, δεν επιλέχθηκε τυχαία για την στήριξη των δύο δημοτικών κοινωνικών παντοπωλείων της Ελασσόνας και του Τυρνάβου.
Όπως δήλωσε η Άννα Βαγενά «οφείλουμε να τιμούμε και να παραδειγματιστούμε από τη Λενάκη, και από τα όσα αυτή συμβολίζει. Μια χωριατοπούλα, αγρότισσα, αγράμματη με απόθεμα ελπίδας και δύναμη ψυχής. Έζησε και επέζησε από έναν αλκοολικό πατέρα, έναν απόντα σύζυγο και μια κοινωνία έτοιμη να στιγματίσει τα κωφάλαλα παιδιά της […]. Η Λενάκη είναι ένα αιώνιο σύμβολο αστείρευτης αγάπης για τον πλησίον, ακαταπόνητης καρτερίας και ήρεμης δύναμης, μια Μάνα που δίδαξε, καθώς η ιστορία της είναι αληθινή, σε δύσκολους χρόνους με έργα και όχι με λόγια την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά».
«Στους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε είναι σημαντικό …», υπογράμμισε η Άννα Βαγενά, «… να μην ρωτάμε τι μπορούν να κάνουν οι άλλοι για τους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ανάγκη, αλλά τι κάνουμε εμείς. Ακόμα και το λίγο, το ελάχιστο βότσαλο ανθρωπιάς μπορεί να γεννήσει ένα κύμα αλληλεγγύης και να οδηγήσει σε αλλαγή πρώτα εντός μας και κατόπιν στην κοινωνία».
Σημειώνεται ότι τόσο στην Ελασσόνα όσο και στον Τύρναβο η προσέλευση του κοινού για την υποστήριξη της δράσης αλληλεγγύης υπήρξε συγκινητική και οι αντιδράσεις των θεατών συναισθηματικά φορτισμένες.

Add Comment