Μάξιμος σε μαθητές στη Βουλή: “Να γίνετε ενεργοί πολίτες”

ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 44ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

44 Δημοτικό Λάρισας [800x600]

«Ελπίζω να γίνετε μια μέρα ενεργοί πολίτες με ενδιαφέρον για τα κοινά» ευχήθηκε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος σε 40 μαθητές της Στ΄ τάξης του 44ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας που επισκέφτηκαν τη βουλή των Ελλήνων. Οι μαθητές συνοδευόμενοι από τη διευθύντρια του σχολείου κ. Ελένη Αλεξούλη και τους δασκάλους τους κ.κ. Νικόλαο Μπάνο, Γεώργιο Σιαμσιάρα, Γεώργιο Μέκρα και την κ. Βασιλική Κολοβού, αφού ενημερώθηκαν για την ιστορία του κτιρίου της βουλής, τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας της, καθώς και την αξία του κοινοβουλευτισμού και της Δημοκρατίας, ξεναγήθηκαν στην έκθεση της αίθουσας «Ελευθέριος Βενιζέλος» και παρακολούθησαν από τα θεωρεία της βουλής τη συνεδρίαση για τον προϋπολογισμό του 2016 που βρίσκονταν σε εξέλιξη.
Ο Λαρισαίος βουλευτής που συμμετείχε στη συνεδρίαση της Ολομέλειας, μετά την αναγγελία από τον προεδρεύοντα του Σώματος, αντιπρόεδρο της βουλής, κ. Γιώργο Λαμπρούλη για την παρουσία των μαθητών του 44ου Δημοτικού Σχολείου της Λάρισας, εξήλθε της αίθουσας και καλωσόρισε μαθητές και εκπαιδευτικούς στην εθνική αντιπροσωπεία.
Απευθυνόμενος στους μαθητές, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, τους εξήγησε ότι «η συζήτηση του προϋπολογισμού των εσόδων και δαπανών του επομένου έτους είναι η κορυφαία κοινοβουλευτική διαδικασία που ενέχει χαρακτηριστικά ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση». Ο Θεσσαλός πολιτικός παρουσίασε στα παιδιά τον τρόπο που νομοθετεί η βουλή «με την κυβέρνηση να εισηγείται νομοσχέδια και την αντιπολίτευση να ασκεί κοινοβουλευτικό έλεγχο για πράξεις ή παραλήψεις της εκτελεστικής εξουσίας».
Ο πρώην υπουργός προέτρεψε τους μαθητές να ακούν τους δασκάλους τους, να δείχνουν «φιλομάθεια καθώς τα εφόδια που θα λάβετε στο σχολείο θα σας φανούς χρήσιμα στη ζωή σας». Έτσι, τους κάλεσε να βρουν «τη χρυσή τομή ανάμεσα στο διάβασμα και το παιχνίδι –το αληθινό παιχνίδι με φίλους και όχι το εικονικό με τα ηλεκτρονικά, όπου χρειάζεται μέτρο». Ο κ. Χαρακόπουλος μαζί με την ευχή για καλή πρόοδο ευχήθηκε στα παιδιά να γίνουν ενεργοί πολίτες με ενδιαφέρον για τα κοινά.

ΖΗΤΑ Ο ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ:

Να αποδοθούν ευθύνες για το σκάνδαλο με τα κρατικά αυτοκίνητα

Εικονικά δρομολόγια και μεταφορά ατόμων που είχαν αποβιώσει!

Να αποδοθούν πειθαρχικές ευθύνες, σύμφωνα με το ν. 3345/05, για το σκάνδαλο των εικονικών δρομολογίων κρατικών αυτοκινήτων ζητά ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος από τον υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή.
Στην ερώτηση επισημαίνεται ότι «έπειτα από καταγγελίες πολιτών ότι κρατικά αυτοκίνητα χρησιμοποιούνται από υπαλλήλους του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης για ιδιωτικές τους μετακινήσεις, το Σώμα Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) διενήργησε έλεγχο με αντικείμενο τη διαδικασία κίνησης των εν λόγω αυτοκινήτων κατά τη διάρκεια του έτους 2015». Σύμφωνα, λοιπόν, με δημοσιεύματα, μεταξύ των ευρημάτων «εντοπίστηκαν πολλαπλά εικονικά δρομολόγια κρατικών αυτοκινήτων, καθώς και σπατάλες από τον εφοδιασμό καυσίμων και τη διέλευση διοδίων».
Ενδεικτικά, στο πόρισμα, μεταξύ άλλων, περιγράφεται:
μεταφορά ακόμα και ατόμων που είχαν αποβιώσει,
αυτοκίνητο που διήνυσε 627 χιλιόμετρα σε περίπου 40 λεπτά,
αυτοκίνητο με 129 διελεύσεις διοδίων σε 26 ημέρες, χωρίς να έχει υποβληθεί προβλεπόμενη υπεύθυνη δήλωση διέλευσης διοδίων από τους υπογράφοντες οδηγούς.
Όπως προκύπτει «το πόρισμα των ελεγκτών φέρει στην επιφάνεια στοιχεία που αποκαλύπτουν το μέγεθος της διαφθοράς στη δημόσια διοίκηση και προχωρά στη διατύπωση προτάσεων για την εξυγίανση της κατάστασης, αφού πρώτα αποδοθούν πειθαρχικές ευθύνες για παράβαση καθήκοντος κατά τον ποινικό κώδικα».
Οι 23 βουλευτές της ΝΔ που συνυπογράφουν την ερώτηση -με πρώτη υπογράφουσα τη βουλευτή Επικρατείας κ. Νίκη Κεραμέως- ρωτούν τον αρμόδιο υπουργό:
1.Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η κατάρτιση του Γενικού Μητρώου Κυκλοφορούντων Κρατικών Οχημάτων, από την υπηρεσία που ασκεί την εποπτεία των κρατικών αυτοκινήτων και πότε προγραμματίζεται η ολοκλήρωσή του;
2.Πώς σχεδιάζετε να ενισχύσετε την αρμόδια υπηρεσία, ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον παρόμοια περιστατικά;

ΜΑΞΙΜΟΣ ΠΡΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ:

Δείξτε λεβεντιά, μην αναζητείτε αλλού «λεβέντες»!

Είσθε ανεπαρκείς και εν τέλει επικίνδυνοι για τη χώρα

«Μην ψάχνετε για δεκανίκια. Δεν θα βρείτε συνενόχους. Δείξτε τουλάχιστον λεβεντιά, μην αναζητείτε αλλού λεβέντες, και πιείτε μόνοι το πικρό ποτήρι μέχρι τέλους. Όπως στρώσατε θα κοιμηθείτε». Τα παραπάνω τόνισε στο κλείσιμο της ομιλίας του ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμου Χαρακόπουλος κατά τη συζήτηση επί του Προϋπολογισμού του 2016, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση και στον ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Θεσσαλός πολιτικός ανέφερε ότι «προκαλεί, ίσως, κατάπληξη ότι μέσα σε δύο μήνες μια κυβέρνηση με νωπή εντολή και άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία φυλλοροεί και παραπαίει στα όρια της κατάρρευσης. Αυτή, ωστόσο, είναι η μοίρα των δημαγωγών που ψεύδονται ασύστολα. Κάποτε, όμως, έρχεται η ώρα της αλήθειας. Και ο κάθε κατεργάρης πάει στον πάγκο του».
Και συνέχισε τονίζοντας πως «ο προϋπολογισμός του 2016 βαρύνεται από την εγκληματική ανευθυνότητα αυτών που οδήγησαν με προσχήματα τη χώρα σε πρόωρες εκλογές. Για να τη ρίξουν κυριολεκτικά στα βράχια. Για το ινάτι των κυρίων Τσίπρα – Καμμένου να ρίξουν την προηγούμενη κυβέρνηση. Ορίστε η εξουσία. Την έχετε. Παραπλανήσατε τους πολίτες. Κι όχι μόνον μια φορά. Αλλά τρεις. Ακόμη και όταν υπογράψατε το μνημόνιο, όταν τους είπατε ότι έχετε ισοδύναμα για να αντικαταστήσετε τα σκληρά μέτρα. Και φυσικά δεν είχατε τίποτε. Όλα ήταν κουβέντες του αέρα, και οι δουλειές σας, δουλειές του ποδαριού. Μόνον επικοινωνιακές φιγούρες και τακτικισμοί. Σ’ αυτά επιδίδεστε με καταπληκτική ευελιξία. Όμως, κάποια στιγμή το απόθεμα με τα νούμερα της παράστασης εξαντλείται. Τότε ο βασιλιάς μένει γυμνός».
Ιδιαίτερα για τους αγρότες, o πρώην υπουργός, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση τους ανταμείβει προφανώς, γιατί της έδωσαν στις εκλογικές αναμετρήσεις την πρωτιά: «Αυξάνετε τους συντελεστές του φόρου εισοδήματος. Καταργείτε την επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο. Αυξάνετε την προκαταβολή φόρου εισοδήματος. Παίρνετε κάθε μέτρο που θα συνθλίψει την πρωτογενή παραγωγή. Με το γάλα, που το κάνατε αορίστου διάρκειας στο ράφι. Με το κρασί που του βάζετε φόρο, μόνοι εσείς σε όλη την Ευρώπη».
«Εύλογα, λοιπόν» είπε ο κ. Χαρακόπουλος «είσθε πελαγωμένοι, εσείς οι ούλτρα αντιμνημονιακοί, που θα σκίζατε τα μνημόνια μέρα μεσημέρι, και τώρα εκλιπαρείτε για στήριξη, φοβούμενοι την κατάρρευση. Κι όλα αυτά υπό το βάρος και της παταγώδους αποτυχίας της πολιτικής σας και στο μέτωπο του μεταναστευτικού. Μετά τον εφιάλτη του GREXIT απέχουμε μια τρίχα και από την έξοδο, την εκδίωξη από τη ΣΕΝΓΚΕΝ. Γιατί; Διότι πολιτευτήκατε με γνώμονα τις ιδεοληψίες σας, και διότι είσθε ανεπαρκείς και εν τέλει επικίνδυνοι για τη χώρα».

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ 6Ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΑΣ:

Όσο υπάρχουν άνθρωποι με γνώση και όραμα η ελπίδα μένει ζωντανή!

Ριζοσπαστική οικονομική πολιτική για να μπούμε στις ράγες της ανάπτυξης

«Η δυσλειτουργία των δομών υγείας, ταλαιπωρημένων από την πολύχρονη οικονομική κρίση, υπέστη κυριολεκτικά καθίζηση το τελευταίο έτος, καθώς το κράτος κήρυξε άτυπη στάση πληρωμών, που έφτασε τα 6 δις ευρώ, με την αρνητική μερίδα του λέοντος να αφορά τα νοσοκομεία και την ιατρική κάλυψη». Την οδυνηρή αυτή διαπίστωση επισημαίνει ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος σε μήνυμά του προς τον Πρόεδρο του Ινστιτούτου Πρόληψης, Εκπαίδευσης και Έρευνας Νευρολογικών Νοσημάτων, καθηγητή Νευρολογίας κ. Αλέξανδρο Παπαδημητρίου, με αφορμή το 6ο Συνέδριο «Ημέρες Νευρολογίας 2015», που πραγματοποιείται στη Λάρισας.
Ο Θεσσαλός πολιτικός, ο οποίος λόγω της συζήτησης του προϋπολογισμού στη βουλή δεν μπόρεσε να παραβρεθεί, εκφράζει τα ειλικρινή συγχαρητήρια «για τη διοργάνωση του Συνεδρίου, την υψηλή ποιότητα των προσκεκλημένων, των οποίων το επιστημονικό κύρος είναι αδιαμφισβήτητο. Πρόκειται για ένα γεγονός το οποίο αναβαθμίζει την πόλη της Λάρισας, καθώς την εντάσσει πιο δυναμικά στον χάρτη των επιστημονικών δραστηριοτήτων στο τομέα της ιατρικής». Και προσθέτει ότι «η διαπίστωση αυτή αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία, καθώς δυστυχώς βιώνουμε μια συνεχή κάμψη στην παροχή των υπηρεσιών υγείας» ενώ «σοβαρότατο πρόβλημα, το οποίο επιμένει από την εκδήλωση της οικονομικής κρίσης, συνιστά και η μαζική μετανάστευση νέων ιατρών, οι οποίο αναζητούν τη τύχη τους και την επαγγελματική τους αποκατάσταση στο εξωτερικό και ιδιαιτέρως στη Γερμανία. Το φαινόμενο αυτό έχει φυσικά τις δικές του αρνητικές συνέπειες στην ελληνική κοινωνία τόσο με την αποψίλωση ενός εξαιρετικά καταρτισμένου επιστημονικού προσωπικού, καθώς η Ελλάδα διαθέτει άριστης ποιότητας ιατρικές σχολές, όσο και με την προσωπική επιβάρυνση των ίδιων και των οικογενειών τους από την επιβεβλημένη μετανάστευση».
Ο κ. Χαρακόπουλος καταλήγει τονίζοντας ότι «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτή η καθοδική πορεία πρέπει να λάβει τέλος. Και για τούτο απαιτείται μια ριζοσπαστική, αποφασιστική, μεταρρυθμιστική οικονομική πολιτική, που θα βάλει και πάλι την Ελλάδα στις ράγες της αργής αλλά σταθερής ανάπτυξης. Μόνον σε έναν τέτοιο περιβάλλον θα μπορέσει να ανασάνει και ο τομέας της υγείας. Και συνάμα η Πολιτεία πρέπει να σταθεί δίπλα στους σπουδαίους Έλληνες επιστήμονες, οι οποίοι συνιστούν -κι αυτό ας μην ακουστεί ως μια συνηθισμένη κοινοτυπία- το σημαντικότερο κεφάλαιο της χώρας. Άλλωστε, πρωτοβουλίες όπως η δική σας δείχνουν ότι στον τόπο μας όσο υπάρχουν άνθρωποι με γνώση και όραμα η ελπίδα μένει ζωντανή».

Add Comment