Ψήφισμα αλληλεγγύης Συλλόγου Γονέων Λυκείου Ελασσόνας για τους πρόσφυγες

προσφυγες

Δ.Σ. Του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων Α’ Λυκείου Ελλασσόνας

Ψήφισμα αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες και μετανάστες

Πρόσφυγες και μετανάστες, με ή χωρίς χαρτιά, μετά απο χιλιάδες χιλιόμετρα περπάτημα, έχουν βιώσει τα πάνδεινα για να φτάσουν στη χώρα μας και να βρουν δρόμο διαφυγής σε χώρες της Β. Ευρώπης.

Ανάμεσά τους χιλιάδες παιδιά που αφού αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σχολεία τους, ακολούθησαν τους γονείς τους – πολλά χωρίς τους γονείς- στον δρόμο της προσφυγιάς και όσα απ’ αυτά δεν τα κατάπιε το κύμα βιώνουν την αγωνία με μόνη προσδοκία να βρουν ασφάλεια και καλύτερη ζωή, μακριά από το μακελειό ή την πείνα των χωρών από όπου προέρχονται.

Είναι τα θύματα της βίαιης επιβολής της νέας τάξης πραγμάτων, του καπιταλισμού που η φιλανθρωπία των μακελάρηδων του κόσμου τους προορίζει ή για σύγχρονα στρατόπεδα καταναγκαστικών έργων ή στην καλύτερη των περιπτώσεων για σύγχρονους δούλους στα σκλαβοπάζαρα των χωρών της Β. Ευρώπης.

Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες δεν είναι απειλή, είναι άνθρωποι που φεύγουν για να σωθούν από τον πόλεμο και την καταστροφή της πατρίδας τους, είναι αυτοί που ξεσκεπάζουν την υποκρισία και τον φαρισαϊσμό της ΕΕ, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, αυτών που μετέτρεψαν τις χώρες προέλευσης των προσφύγων (Συρία, Λιβύη , Ιράκ,κ.λ.π.) και τη Μεσόγειο σε νεκροταφείο.

Το ζήτημα των μαζικών προσφυγικών – μεταναστευτικών μετακινήσεων δεν είναι κάτι προσωρινό ή ευκαιριακό, με αυτό θα αναμετρηθούν οι κοινωνίες μας και ή θα χειραφετηθούν κοινωνικά ή θα κατρακυλήσουν στο βούρκο του φασισμού.

Απέναντι στο οξύ προσφυγικό ζήτημα που βιώνουμε τους τελευταίους μήνες στη χώρα μας διεκδικούμε:

Την κατάργηση του Κανονισμού του Δουβλίνου, της Συνθήκης Σένγκεν, της Frontex και όλων των κατασταλτικών μηχανισμών της ΕΕ

Όχι στα νέα μέτρα της ΕΕ για καταστολή στα σύνορα. Όχι στους φράχτες και τα συρματοπλέγματα. Ελεύθερη και ανεμπόδιστη κίνηση των προσφύγων.

Να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις ΕΕ – ΗΠΑ – ΝΑΤΟ. Καμιά συμμετοχή της Ελλάδας, άμεση ή έμμεση. Ούτε σκέψη για τη δημιουργία νέας βάσης στην Κάρπαθο.

Ενίσχυση, από τον κρατικό προϋπολογισμό και ευρωπαϊκούς πόρους, του προσωπικού και των υποδομών που σχετίζονται με τη διάσωση, καταγραφή – ταυτοποίηση, στέγαση – σίτιση – περίθαλψη και ασφαλή μεταφορά από τα νησιά στα σημεία εξόδου από τη χώρα.

Δημιουργία αξιοπρεπών κέντρων υποδοχής και φιλοξενίας.

Δ.Σ. Του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων Α’ Λυκείου Ελλασσόνας

Add Comment