Α. Βαγενά: Επιστολή στον Υπουργό για προώθηση Διαχρονικού Μουσείου

ΔΧΜΛ-ΕΓΚΑΙΝΙΑ-ΒΑΓΕΝΑ [800x600]

Με το σύνθημα «η πολιτική δεν είναι λόγια, αλλά στοχευμένες παρεμβάσεις για το καλό του τόπου» η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Λάρισας Άννα Βαγενά την επαύριον των εγκαινίων του Διαχρονικού Μουσείου της πόλης μας, που έλαβαν χώρα το Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015 παρουσία του Υπουργού Πολιτισμού κ. Αρ. Μπαλτά, ανέλαβε κιόλας δράση με σκοπό την προώθηση του νέου χώρου πολιτισμού.
Ειδικότερα με επίσημη επιστολή της απευθυνόμενη προς την αναπληρώτρια Υπουργό αρμόδια για θέματα Τουρισμού, κ. Έλενα Κουντουρά, η Άννα Βαγενά γνωστοποίησε την έναρξη της λειτουργίας του Μουσείου και διαβεβαίωσε προσωπικά για την εξαιρετική δουλειά που έχει γίνει κατά την οργάνωση της μόνιμης έκθεσής του.
Η βουλευτής κάλεσε την αναπληρώτρια Υπουργό Τουρισμού να μεριμνήσει άμεσα για την ένταξη του Μουσείου στο δίκτυο προβαλλόμενων τουριστικών σημείων Θεσσαλίας και να το περιλάβει στις επικοινωνιακές καμπάνιες που διοργανώνει για την προβολή των τουριστικών χώρων πολιτισμού στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Παράλληλα, ανοίγοντας δημιουργικό διάλογο με τους αρμόδιους φορείς η Άννα Βαγενά πρότεινε διασύνδεση στις καμπάνιες του Υπουργείου μεταξύ του Μουσείου και άλλων χώρων πολιτισμού ή αρχαιολογικού ενδιαφέροντος στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας με σκοπό την ενίσχυση των τουριστικών ροών. Η βουλευτής παρακολουθεί το θέμα από κοντά και έχει ήδη επιβεβαιώσει ότι η πρόταση έφθασε στους αρμοδίους.
Για τις εξελίξεις αυτές, η Άννα Βαγενά φρόντισε να ενημερώσει και την προϊσταμένη του Διαχρονικού Μουσείου Υπηρεσία, δηλαδή την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας, μην παραλείποντας να συγχαρεί τον φορέα για την δουλειά και το μεράκι με το οποίο στήθηκε τόσο ο χώρος του Μουσείου όσο και η έκθεσή του.
Μια μοναδική, όπως τόνισε η κ. Βαγενά, έκθεση που περιλαμβάνει υψηλής ιστορικής και πολιτιστικής αξίας εκθέματα από το σύνολο των περιόδων της ιστορίας της περιοχής με έμφαση και στην καθημερινή ζωή, τις οικογενειακές, κοινωνικές και διατροφικές των ανθρώπων των περασμένων εποχών.

[wpg_thumb]

Add Comment