Μάξιμος για Διαχρονικό Μουσείο, αριστερό Μνημόνιο, μεταναστευτικό

Χαρακόπουλος, COSAC 1 [800x600]

Μ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ:

Σημαντική ημέρα για τον πολιτισμό της πόλης!

Η ιστορία μας διαβάλλεται από σύγχρονους «Προκρούστες»

Ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, ευρισκόμενος στο Λουξεμβούργο για τις εργασίες της 54ης Διάσκεψης των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων (COSAC), δεν κατέστη δυνατόν να παραβρεθεί στα εγκαίνια του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας.

Ο Θεσσαλός πολιτικός σε μήνυμά του προς την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας, αφού ευχαριστεί για την πρόσκληση κάνει λόγο για «σημαντική ημέρα για τον πολιτισμό της πόλης μας», ενώ αναφέρει και τα εξής:

«Με την ευκαιρία των εγκαινίων θα ήθελα να συγχαρώ όλους όσοι εργάστηκαν για την ευόδωση της ολοκλήρωσης του Μουσείου και την έναρξη της λειτουργίας του, το οποίο θα προσφέρει στην πολιτιστική αναβάθμιση της Λάρισας, την οποία έχουμε περισσότερο ανάγκη σε καιρούς χαλεπούς, και ιδιαίτερα σήμερα που η ιστορία μας βάλλεται και διαβάλλεται παντοιοτρόπως, από σύγχρονους ‘‘επιστημονίζοντες’’ Προκρούστες!».

Οι καιροί ου μενετοί!

Του Μάξιμου Χαρακόπουλου

Η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται εν μέσω μιας πρωτοφανούς, στην υπερτεσσαρακονταετή ιστορία της, τρικυμίας. Τη στιγμή κατά την οποία η χώρα δείχνει να πορεύεται σχεδόν ακυβέρνητη, καθώς οι λαϊκιστές κέρδισαν και κράτησαν την εξουσία με αναρίθμητα ψεύδη και κενές υποσχέσεις, η μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη αδυνατεί να ανταποκριθεί πλήρως στο ρόλο της. Το έλλειμμα αυτό πλήττει σοβαρά τη λειτουργία του πολιτικού συστήματος, υπονομεύει περαιτέρω την εμπιστοσύνη των πολιτών προς τον πολιτικό κόσμο και διαχέει ένα κλίμα ανασφάλειας.
Αφορμή για την εκδήλωση της δυσάρεστης εικόνας ενός ασθενούς κομματικού οργανισμού, όπου επικρατεί ο άναρχος ανταγωνισμός των διαφόρων διεκδικητών του αρχηγικού «στέμματος», υπήρξε ένα τεχνικό πρόβλημα. Δυστυχώς, όμως, το φιάσκο αυτό εξελίχθηκε σε καταρράκωση της δημόσιας εικόνας της φιλελεύθερης παράταξης, λόγω ατυχών δηλώσεων και αλληλοκατηγοριών των υποψηφίων αρχηγών.
Για να είμαστε ειλικρινείς απέναντι στους εαυτούς μας και κυρίως απέναντι στους φίλους και τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας, το πρόβλημα προϋπήρχε. Ήμουν από αυτούς που μετ΄ επιτάσεως ζητούσα αμέσως μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου να προχωρήσουμε σε συνέδριο όπου θα έμπαινε τόσο το ζήτημα του επανακαθορισμού της ιδεολογικής ταυτότητας της παράταξης όσο και αυτό της ηγεσίας. Δυστυχώς, όμως, επικράτησαν άλλοι σχεδιασμοί. Όπως αποδείχθηκε η καθυστέρηση αυτή υπήρξε ολέθρια.
Σήμερα, έχοντας να διαχειριστούμε μια λίαν δυσχερή κατάσταση οφείλουμε να στοχεύσουμε στη διατήρηση της αρραγούς ενότητας του κόμματος. Δηλώσεις και αλληλοκατηγορίες θα πρέπει να παύσουν. Ο Γιάννης Πλακιωτάκης, απολαμβάνοντας της εμπιστοσύνης όλων μας, μπορεί να διασφαλίσει την ορθή τήρηση των κανόνων.
Εφόσον δεν υπάρχει χρόνος για ένα συνέδριο, που θα έθετε τις βάσεις της οργανωτικής και ιδεολογικής ανασυγκρότησης του κόμματος, ας προχωρήσουμε άμεσα στην διενέργεια των εκλογών, ακόμη και με τον παραδοσιακό τρόπο των εκλογικών καταλόγων. Όσο κι αν ακούγεται κοινότυπο στην περίπτωση της Νέας Δημοκρατίας ισχύει απόλυτα: Οι καιροί ου μενετοί!

Ο κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος είναι βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, πρώην αναπληρωτής υπουργός.

ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ:

Το αριστερό Μνημόνιο κατεδαφίζει ό,τι έμεινε όρθιο από την κρίση!

Αλλαγή πολιτικής πριν η βλάβη καταστεί ανήκεστος

«Το χειρότερο όλων είναι ότι στο πλαίσιο του νέου ‘‘αριστερού’’ Μνημονίου, το κυρίαρχο στοιχείο είναι η άγρια φορολόγηση του ιδιωτικού τομέα, που απειλεί να κατεδαφίσει οτιδήποτε είχε απομείνει όρθιο από την κρίση, και πρωτίστως τους υγιείς κλάδους που μας έδιναν ανάσα ελπίδας για το αύριο. Κι αυτό συμβαίνει λόγω των ψηφοθηρικών και κρατικιστικών αντιλήψεων των κυβερνώντων». Τα παραπάνω τονίζει ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος σε μήνυμά του προς τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος κ. Κωνσταντίνο Μίχαλο και τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Λάρισας κ. Δημήτρη Αδάμ με την ευκαιρία της Γενικής Συνέλευσης της Κ.Ε.Ε.Ε. που διεξάγεται στη Λάρισα.
Ο κ. Χαρακόπουλος, ο οποίος βρίσκεται στο Λουξεμβούργο, λόγω της συμμετοχής μου στην 54η Διάσκεψη των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων (COSAC) αναφέρει στο μήνυμά του ότι η Γενική Συνέλευση «πραγματοποιείται σε μια ιδιαίτερα δυσχερή για τη χώρα και την επιχειρηματική κοινότητα συγκυρία. Ο λαϊκισμός, ο οποίος με τερατώδη ψεύδη και υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα βρίσκεται στην εξουσία τους τελευταίους μήνες, οδήγησε τη χώρα εκ νέου στο βάλτο της ύφεσης. Η καταστροφή που υπέστη η οικονομία το προηγούμενο διάστημα είναι δύσκολο να υπολογιστεί, όμως καταγράφεται ανάγλυφα στο κλείσιμο χιλιάδων επιχειρήσεων και στην μεταφορά δεκάδων χιλιάδων άλλων σε όμορες χώρες. Η ανεύθυνη τακτική επέφερε ένα συντριπτικό κτύπημα στον τραπεζικό κλάδο, αλλά και εν γένει στην επιχειρηματική δραστηριότητα. Η αξιοπιστία της χώρας, η οποία με αργά και βασανιστικά βήματα είχε αρχίσει να αποκαθίσταται διολίσθησε σε τέτοιο βαθμό, που η Ελλάδα είναι εκτός του χάρτη των επενδυτικών πρωτοβουλιών».
Ο Θεσσαλός πολιτικός καταλήγει τονίζοντας ότι «η αλλαγή πολιτικής είναι λοιπόν κάτι παραπάνω από επιβεβλημένη, κι αυτό πρέπει να γίνει άμεσα πριν η βλάβη στην οικονομία καταστεί ανήκεστος. Για τούτο χρειάζεται συντονισμός και επιμονή από όλους τους εμπλεκόμενους. Η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος έχει, όπως και στο παρελθόν, πρωτεύοντα ρόλο να παίξει ως προς τούτο».

ΜΑΞΙΜΟΣ ΜΕ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟ ΦΑΡΣΑΛΩΝ:

Η αγροτική παραγωγή εφαλτήριο της οικονομικής ανάκαμψης

«Οι εκδηλώσεις που προβάλλουν τα εκλεκτά και χαρακτηριστικότερα προϊόντα του τόπου μας, αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι των τοπικών κοινωνιών. Ωστόσο, στην εποχή της παγκοσμιοποίησης και των «ισχνών αγελάδων» στη χώρα μας, η αγροτική παραγωγή θα πρέπει να αποτελέσει το εφαλτήριο για την πολυπόθητη οικονομική ανάκαμψη». Τα παραπάνω υπογραμμίζει ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος σε μήνυμά του προς το Δήμαρχο Φαρσάλων κ. Άρη Καραχάλιο με αφορμή την εκδήλωση «Φαρσάλων Γη – Τροφή και Γεύση».
Ο κ. Χαρακόπουλος, ο οποίος βρίσκεται στο Λουξεμβούργο για την 54η Διάσκεψη των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων (COSAC), όπου συζητείται το μεταναστευτικό ζήτημα συγχαίρει με το μήνυμά του τους διοργανωτές για την προσπάθειά τους να προβάλλουν με τον ενδεδειγμένο τρόπο τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των προϊόντων της φαρσαλινής γης και τονίζει ότι «τα όπλα του σύγχρονου Έλληνα αγρότη πρέπει να είναι εναρμονισμένα με το παγκοσμιοποιημένο οικονομικό περιβάλλον. Τα δύο κυριότερα είναι η οργάνωση, που μπορεί να ενδυναμώσει την ποιότητα των προϊόντων μας και η επικοινωνία στο ευρύ κοινό, με συντονισμένες εξωστρεφείς δράσεις».

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟΥ:

Έλλειμμα αλληλεγγύης ΕΕ προς Ελλάδα για μεταναστευτικό!

• Πίεση στην Τουρκία για hotspots στο έδαφός της

Κριτική στους ευρωπαϊκούς θεσμούς και τα κράτη-μέλη της ΕΕ για καθυστερήσεις και απροθυμία στην εκδήλωση έμπρακτης αλληλεγγύης προς την Ελλάδα στο μεταναστευτικό/προσφυγικό ζήτημα, άσκησε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μιλώντας στην 54η Διάσκεψη των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων (COSAC) που πραγματοποιείται στο Λουξεμβούργο. Ο Θεσσαλός πολιτικός ζήτησε να υπάρξει ουσιαστική πίεση στην Τουρκία, προκειμένου με τα ευρωπαϊκά κονδύλια που ενισχύεται να προχωρήσει στη δημιουργία hotspots στο έδαφός της, έτσι ώστε η όποια μετακίνηση προσφύγων σε ευρωπαϊκές χώρες να γίνεται απευθείας από τη γείτονα.
Στην παρέμβαση του ο κ. Χαρακόπουλος υπογράμμισε τα εξής:
«Θα συμφωνήσω με την άποψη ότι οι πρόσφυγες είναι θύματα των τρομοκρατών. Το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι δεν πρέπει να θολώσει τη σκέψη μας. Μη συγχέουμε τους πρόσφυγες με τους τρομοκράτες.
Η Ελλάδα έχει επωμισθεί το μεγαλύτερο βάρος των μεταναστευτικών ροών. Δυστυχώς, εκ μέρους των ευρωπαϊκών θεσμών και κυβερνήσεων δεν υπήρξε η ανάλογη αλληλεγγύη. Αντιθέτως, παρατηρείται καθυστέρηση και απροθυμία στην ανάληψη του επιμερισμού των ευθυνών απέναντι στο πρόβλημα. Παρά τις αποφάσεις για μετεγκατάσταση 160 χιλιάδων σε ευρωπαϊκές χώρες, έως τώρα έχουν μεταφερθεί μόλις 241 άτομα σε 9 κράτη-μέλη. Ενώ η Ελλάδα έχει δεχθεί να φιλοξενήσει 50 χιλιάδες, υψώνονται συρμάτινα τείχη από κράτη που προσδοκούν ότι θα κρατήσουν έξω από αυτά το πρόβλημα. Το Δουβλίνο ΙΙ, έχει πια ξεπεραστεί από την πραγματικότητα.
Θα πρέπει να ασκηθεί ουσιαστική πίεση στην Τουρκία ώστε να αποτρέπει τη δράση των δουλεμπόρων που διακινούν γυναικόπαιδα στα νερά του Αιγαίου. Η Τουρκία, με τα χρήματα που ενισχύεται από την Ευρώπη, οφείλει να συναινέσει στη δημιουργία hotspots στο έδαφός της. Και η όποια μετακίνηση σε ευρωπαϊκές χώρες να γίνεται απευθείας από την Τουρκία, είτε με πλοία είτε με αεροπλάνα.
Λύση τελειωτική θα υπάρξει μόνον όταν σε Συρία και Ιράκ επικρατήσει επιτέλους η ειρήνη, ώστε να πάψουν οι άνθρωποι να φεύγουν κυνηγημένοι από τον πόλεμο και την ανέχεια αναζητώντας τη Γη της Επαγγελίας».
Εκτός του κ. Χαρακόπουλου στην Διάσκεψη της COSAC συμμετέχουν ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Τάσος Κουράκης και η Αντιπρόεδρος κ. Αννέτα Καβαδία.

 

Add Comment