Γενική Συνέλευση Συνταξιούχων ΙΚΑ την Τετάρτη

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25-11-2015 ΩΡΑ 11πμ
ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΙΚΑ

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προκειμένου να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της Ε.Ε. φέρνει σε λίγες μέρες για συζήτηση και ψήφιση στην βουλή το πακέτο με τα νέα αντιασφαλιστικά μέτρα του τρίτου και σκληρότερου μνημονίου που ψήφησε το καλοκαίρι μαζί με την Ν.Δ. το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ. Επιχειρεί τη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης όπως την γνωρίσαμε έως σήμερα, αλλά και τη θεμελίωση ενός νέου μοντέλου που ουσιαστικά θα προσφέρει λίγα ψίχουλα σε όσους θα καταφέρνουν μέσα στον ορυμαγδό της γενικευμένης καπιταλιστικής κρίσης και της τεράστιας ανεργίας, να διατηρούν μια «επαφή» με τους νέους όρους του ασφαλιστικού συστήματος.
Τα νέα μέτρα έρχονται να αποτελειώσουν ότι έχει απομείνει από τα κοινωνικά – ασφαλιστικά –συνταξιοδοτικά δικαιώματα του εργαζομένου λαού. Οι σημερινοί συνταξιούχοι θα δουν «μαχαίρι» στις συντάξεις τους, και όσοι βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότησης θα δουν τα ηλικιακά όρια να αυξάνονται δραματικά και οι αποδοχές τους να πετσοκόβονται, αλλά και οι επόμενες γενιές απλώς θα λαμβάνουν –υπό προϋποθέσεις!- ένα περιορισμένο βοήθημα ένδειας, καθώς με την τεράστια και παγιωμένη ανεργία, τη δουλειά με βάουτσερ και τη ζωή σε πεντάμηνες δόσεις, το ένσημο ακούγεται ως …ανέκδοτο.
Οι συγχωνεύσεις όλων των εναπομεινάντων ταμείων κύριας και επικουρικής σύνταξης σε ένα μεγάλο «ΙΚΑ» θα οδηγήσουν σε συνολική υποβάθμιση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, ακόμα και στα ταμεία που μέχρι πρότινος παρέμεναν σε καλή κατάσταση.
Η κατάσταση στο χώρο της υγείας παίρνει διαστάσεις εφιαλτικές. Το δημόσιο σύστημα υγείας διαλύεται, γιατροί και νοσηλευτές δεν υπάρχουν, τα νοσοκομεία καταρρέουν, τα κέντρα υγείας υπολειτουργούν, η χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό μειώνεται συνεχώς και τα βάρη φορτώνονται στους ασφαλισμένους και συνταξιούχους την ώρα που το ιδιωτικό κεφάλαιο, οι μεγαλοκαρχαρίες της υγείας, τρίβουν τα χέρια τους και γεμίζουν τις τσέπες τους από την όλο και μεγαλύτερη ιδιωτικοποίηση του συστήματος υγείας.
Η φόροι που επιβάλλονται προκειμένου να πληρώσουν το χρέος γίνονται αβάσταχτοι. Τα σπίτια του κοσμάκη γίνονται βορά για τις τράπεζες και τους διάφορους επενδυτικούς γύπες.
Η κυβέρνηση εκτιμά ότι μπορεί λόγο της πρόσφατης εκλογικής νίκης αλλά και την κινηματική νηνεμία –με την πολύτιμη συμβολή του παλιού και νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού- να περάσει εύκολα τις αντιδραστικές αλλαγές στο ασφαλιστικό. Όμως οφείλουμε να σηκώσουμε το γάντι και να αγωνιστούμε για να τους σταματήσουμε με ενιαίο μέτωπο αγώνα συνταξιούχοι, εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ, ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΤΑΜΑ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΟΥ ΠΟΡΙΣΜΑΤΟΣ ΤΩΝ «ΣΟΦΩΝ», ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΛΕΜΜΕΝΩΝ ΤΟΥ PSI, ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΟΥ ΤΖΟΓΑΡΙΣΜΑΤΟΣ, ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΕΙΣΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ.
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ ΚΑΘΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ.
ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΔΩΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΑΔΕΙΑΣ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
ΚΑΜΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ
ΆΜΕΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Add Comment