Παρεμβάσεις Μάξιμου για εκλογές ΝΔ, παιδικές χαρές, ένοπλες δυνάμεις, αγροτικά

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Μ.ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΟΛΗ ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΑΡΧΗΓΟ ΝΔ:

Να διαφυλάξουμε την ενότητα ως κόρη οφθαλμού!

Ευθύνες στον Πρόεδρο και μέλη της ΚΕΦΕ

Ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, κληθείς να σχολιάσει την απόφαση της ΚΕΦΕ της ΝΔ για την αναβολή των σημερινών εκλογών, λόγω τεχνικών προβλημάτων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Αυτό που συνέβη σήμερα με την εκλογική διαδικασία πλήττει σοβαρά το κύρος της ιστορικής μας παράταξης. Και γίνεται σε μια στιγμή που η χώρα, με ευθύνη των καιροσκόπων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, βρίσκεται  ενώπιον κρίσιμων καταστάσεων και μιας νέας πολιτικής αβεβαιότητας. Για το φιάσκο υπάρχουν αναμφίβολα ευθύνες, που αφορούν πρωτίστως τον Πρόεδρο και τα μέλη της ΚΕΦΕ. Και πρέπει να αποδοθούν άμεσα.
Παράλληλα, όμως, απαιτείται η μέγιστη ψυχραιμία απ’ όλους, και κυρίως από τους υποψηφίους για την αρχηγία του κόμματος. Δηλώσεις με αλληλοκατηγορίες και χαρακτηρισμούς υπονομεύουν την ενότητα και το αύριο της παράταξης που πρέπει να τα διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού».

ΖΗΤΑ Ο Μ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ 27 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΔ:

Μέτρα για ασφάλεια στις Παιδικές Χαρές

«Κανείς δεν μπορεί να παίζει με την ασφάλεια των παιδιών, και καμία δικαιολογία δεν υπάρχει, ούτε η οικονομική κρίση για να παρατηρείται ολιγωρία ή και αδιαφορία στη λήψη μέτρων στις παιδικές χαρές των Δήμων όλης της χώρας, οι οποίες δεν πληρούν τις προδιαγραφές της σωστής λειτουργίας, όπως σαφώς ορίζονται από τον νόμο». Τα παραπάνω δήλωσε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή ερώτηση που συνυπογράφει, για τη αναγκαία μέριμνα για την ασφάλεια των παιδικών χαρών, προς τον υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή.
Στην ερώτηση, με πρώτη υπογράφουσα τη βουλευτή Επικρατείας κ. Νίκη Κεραμέως, είκοσι επτά βουλευτές του κόμματος ζητούν να πληροφορηθούν από τον αρμόδιο υπουργό αν θα προχωρήσει η αποκατάσταση των σφραγισμένων ή αποξηλωμένων Παιδικών Χαρών, και πως θα ενισχυθούν οι Δήμοι και οι Περιφέρειες στην προσπάθεια προσαρμογής τους στις διατάξεις που ορίζουν τις προϋποθέσεις αδειοδότησης και λειτουργίας τους, καθώς επίσης και τι γίνεται για την ανασύσταση των Επιτροπών Ελέγχου για τις Παιδικές Χαρές.
Στην ερώτηση επισημαίνεται ότι «υπουργική απόφαση στις 21-5-2014, του τότε υπουργού Εσωτερικών κ. Μιχελάκη, προέβλεπε ότι μέχρι τις 30-6-2014 οι δημοτικές αρχές όφειλαν να προσαρμόσουν τις παιδικές χαρές, στις διατάξεις που ορίζουν τις προϋποθέσεις αδειοδότησης και λειτουργίας. Ωστόσο, αυτή η απόφαση δεν εφαρμόστηκε στην πράξη, αφού οι αρμόδιες για τη διενέργεια ελέγχων Επιτροπές, δεν λειτούργησαν ουσιαστικά, καθώς λόγω έλλειψης χρημάτων έγιναν μη αμειβόμενες και τα μέλη στην πλειοψηφία τους δε δέχονταν να καλύψουν μόνα τους έξοδα μετακίνησης και εργασίας.
Τον Μάιο του 2015, ο τότε υπουργός Εσωτερικών, νυν πρόεδρος της βουλής, κ. Ν. Βούτσης, εξέδωσε την υπ’ αριθμ. 15/22-5-2015 Εγκύκλιο, με την οποία καλούσε τους Δήμους να σφραγίσουν ή να αποξηλώσουν τις επικίνδυνες πλέον παιδικές χαρές στους χώρους της αρμοδιότητάς τους, εφόσον δεν πληρούν τις σύμφωνα με το Νόμο προδιαγραφές και δεν φέρουν την προβλεπόμενη πιστοποίηση. Υπογραμμίστηκε, δε, ότι σε περίπτωση ατυχήματος, που λαμβάνει χώρα σε προσβάσιμη παιδική χαρά, ακόμη και αν έχει τοποθετηθεί πινακίδα στην οποία αναγράφεται ότι δεν διατίθεται πιστοποίηση και ότι η χρήση της γίνεται υπ’ ευθύνη γονέων ή συνοδών, ο οικείος Δήμος εξακολουθεί να είναι υπεύθυνος για το συμβάν. Κατόπιν αυτής της Εγκυκλίου, ορισμένοι Δήμοι προχώρησαν σε σφράγιση ή αποξήλωση παιδικών χαρών. Οι περισσότεροι, όμως, Δήμοι τοποθέτησαν πινακίδες όπου ανέγραφαν ότι ο χώρος προσφέρεται μόνο για αναψυχή, παρά το γεγονός ότι έτσι δεν απαλλάσσονται από τις ευθύνες τους. Τέλος υπήρξαν και περιπτώσεις παιδικών χαρών που απλώς συνέχισαν να λειτουργούν χωρίς να πληρούν ούτε τις ελάχιστες προϋποθέσεις ασφαλείας για τα παιδιά».

ΔΗΛΩΣΗ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

Μάξιμος: Όχι εκπτώσεις στα εθνικά θέματα!

«Η Ελλάδα δεν πρέπει ούτε κατ’ ελάχιστον να παραιτηθεί από τα κυριαρχικά της δικαιώματα, ούτε να κάνει εκπτώσεις στα εθνικά θέματα, λόγω της οικονομικής κρίσης» τονίζει ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με αφορμή τις εκδηλώσεις Εορτασμού της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων..

Με το πέρας των εκδηλώσεων στη Λάρισα, όπου παραβρέθηκε ο κ. Χαρακόπουλος σημείωσε τα εξής:

«Προσήλθαμε σήμερα στην εορτή των Ενόπλων Δυνάμεων, για να αποδώσουμε την οφειλόμενη τιμή πρώτα σε όσους έδωσαν τη ζωή τους για την εδαφική ακεραιότητα της χώρας, την ελευθερία του ελληνικού λαού και τα ιδανικά του ελληνισμού. Αλλά τιμούμε ταυτόχρονα τους αξιωματικούς και τους οπλίτες των ενόπλων δυνάμεων, που αποτελούν και σήμερα τη μεγάλη ασπίδα προστασίας της πατρίδας μας απέναντι σε κάθε επιβουλή.

Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια, έχουν πυκνώσει τα σύννεφα του πολέμου στη γειτονιά μας, τα οποία δημιουργούν και ασύμμετρες απειλές όπως αυτές που βιώσαμε πρόσφατα στο Παρίσι. Ταυτόχρονα, έχουν επανακάμψει επιθετικοί εθνικισμοί και ανιστόρητοι αλυτρωτισμοί στον βαλκανικό χώρο, που αναμοχλεύουν πάθη του παρελθόντος. Η Ελλάδα είναι μια χώρα σταθερά υπέρμαχος της ειρηνικής επίλυσης τυχόν διαφορών, αλλά παράλληλα δεν πρέπει ούτε κατ’ ελάχιστον να παραιτηθεί από τα κυριαρχικά της δικαιώματα, ούτε να κάνει εκπτώσεις στα εθνικά θέματα, λόγω της οικονομικής κρίσης.

Γι’ αυτό και η Πολιτεία οφείλει να είναι δίπλα στις ένοπλες δυνάμεις και στα στελέχη της, πέρα και πάνω από πολιτικές ή κομματικές διαφορές».

ΣΚΛΗΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΟΝ ΥΠ. ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ:

Μάξιμος: Που είναι τα ισοδύναμα δια πάσαν νόσον;

Με τις δηλώσεις για Ενιαία μοιάζετε με τον τσοπάνη του μύθου!

«Θυμάμαι στη συνάντησή μας με τους κτηνοτρόφους, την δέσμευσή σας για “τροπολογία Χαρακόπουλου” -έτσι την είχατε βαφτίσει- που θα επανέφερε την διάρκεια της ζωής του γάλακτος από τις 7 στις 5 ημέρες. Τελικά, κ. υπουργέ, επί των ημερών σας, καταργήθηκε κάθε χρονικός περιορισμός, ούτε καν οι 11 ημέρες που συζητούνταν όλο το προηγούμενο διάστημα».
Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος απευθυνόμενος στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ευάγγελο Αποστόλου, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις βοσκήσιμες γαίες στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου.
Ο Θεσσαλός πολιτικός αφού καυτηρίασε τη στάση της κυβέρνησης να αντιμετωπίζει τους αγρότες «με χημικά και με τα ΜΑΤ που υποτίθεται ότι θα καταργούσατε» άσκησε δριμεία κριτική για την εξαπάτηση του αγροτικού κόσμου με «υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα» τον Γενάρη και με «ισοδύναμα» το Σεπτέμβρη.
Όπως χαρακτηριστικά είπε: «Σε ό,τι αφορά τα περιώνυμα ισοδύναμα, που θα θεράπευαν πάσαν νόσον του 3ου μνημονίου που μας φέρατε, τι έγιναν; Σήμερα μαθαίνουμε ότι ένα από τα ισοδύναμα που βρήκατε, είναι ο επιπλέον φόρος στο κρασί. Αναμέναμε ισοδύναμα που θα ελάφρυναν τα φορολογικά βάρη στους αγρότες, και εσείς βάζετε νέους φόρους, που θα έχουν αρνητικές συνέπειες, όχι μόνον στην οινοποιία αλλά και στην αμπελοκαλλιέργεια.
Αλήθεια, κ. υπουργέ, ερωτηθήκατε και συναινέσατε σε αυτό το μέτρο; Γιατί για τα μέτρα του μνημονίου που πλήττουν τους αγρότες, μας είπατε ότι είχατε άγνοια. Τα μέτρα του μνημονίου για τους αγρότες είναι ‘‘ορφανά’’. Κατ’ επανάληψη, έχω ρωτήσει ποιος τα εισηγήθηκε; Ποιος τα διαπραγματεύτηκε από πλευράς της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των δανειστών; Και ουδείς αναλαμβάνει την ευθύνη».

ΛΥΚΟΣ ΣΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ…
Όσον αφορά τη ρύθμιση των βοσκήσιμων γαιών ο κ. Χαρακόπουλος σημείωσε ότι «είναι ένα πολύπλοκο ζήτημα από το οποίο εξαρτάται και η καταβολή των επιδοτήσεων. Στο ζήτημα αυτό, κ. υπουργέ, φοβούμαι ότι κινδυνεύετε να γίνεται σαν τον τσοπάνη, στο γνωστό μύθο, που φωνάζει “λύκος στα πρόβατα” και ουδείς πια τον πιστεύει. Η αξιοπιστία δύσκολα χτίζεται και εύκολα γκρεμίζεται.
Κατά κανόνα, η προκαταβολή της ενιαίας ενίσχυσης διδόταν πριν την 28η Οκτωβρίου και η εξόφληση πριν τα Χριστούγεννα. Υπήρξαν αλλεπάλληλες δηλώσεις και διαρροές από πλευράς σας για προκαταβολή 70% τέλη Νοεμβρίου ή για 90% το Δεκέμβριο, που δημιούργησαν εύλογα σύγχυση και αγανάκτηση στους αγρότες, που στη δύσκολη αυτή συγκυρία περιμένουν αυτά τα χρήματα που δικαιούνται, περισσότερο από κάθε άλλη φορά.
Είχατε την υποχρέωση εντός του 2015 να εκπονήσετε τα προσωρινά διαχειριστικά σχέδια βόσκησης. Μας είχατε υποσχεθεί σε σύσκεψη με τους κτηνοτρόφους, ότι θα τα είχατε εκπονήσει εντός του Αυγούστου. Ήδη εκπνέει η χρονιά και δεν έγινε τίποτα. Και αντ’ αυτού έρχεται και ο νέος νόμος, που ουσιαστικά είναι μια αντιγραφή του προηγούμενου με μεγάλη χρονική υστέρηση. Για την αποκατάσταση της αλήθειας, επειδή οι επιδοτήσεις εξαρτώνται από το μέγεθος του βοσκοτόπου, οφείλω να πω ότι, με δική μας επιμονή άλλαξε σε επίπεδο ΕΕ ο ορισμός του βοσκότοπου και συμπεριλήφθηκαν και φρυγανώδεις, ποώδεις και ξυλώδεις εκτάσεις, κάτι που νομοθετήσαμε με το ν.4264 και σήμερα αντιγράφετε».

ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗ ΝΕΚΡΩΝ ΖΩΩΝ
Ο πρώην αν. υπουργός ζήτησε εκτός των προχείρων καταλυμάτων ζώων εντός των βοσκήσιμων γαιών να εξεταστεί το αίτημα των κτηνοτρόφων να επιτρέπονται όλα τα είδη κτηνοτροφικών κτισμάτων που είναι νομίμως τακτοποιημένα. Παράλληλα, χαιρέτησε την παράταση της προθεσμίας αδειοδότησης κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, σε συνέχεια του Ν. 4356, που ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταψηφίσει: «Ήταν η εποχή που η «βελόνα» του ΣΥΡΙΖΑ ήταν μονίμως κολλημένη στο «όχι σε όλα».
Αναφορικά με το πρόγραμμα περισυλλογής και διαχείρισης νεκρών ζώων, ο κ. Χαρακόπουλος αφού υπενθύμισε ότι το πιλοτικό πρόγραμμα για την Αν. Μακεδονία-Θράκη και τη Θεσσαλία φέρει τη δική του υπογραφή τόνισε ότι «επί των ημερών μας δεν επιβαρυνόταν ο κτηνοτρόφος με τέλη περισυλλογής των νεκρών ζώων, κάτι δυστυχώς, που σήμερα νομοθετείτε».

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΑΜΒΑΚΟΣ:

Επιδιώξαμε να προσδώσουμε στο ελληνικό βαμβάκι «ταυτότητα»!

Να μπολιάσουμε την επιστημονική γνώση στον αγροτικό κόσμο

«Η υψηλή ποιότητα του ελληνικού βαμβακιού δεν αρκεί για να κερδίσει τη θέση που του αξίζει στις διεθνείς αγορές. Απαιτείται τυποποίηση και ταξινόμηση του προϊόντος, έτσι ώστε να είναι αναγνωρίσιμο και η ποιότητά του εγγυημένη. Έτσι τον Ιανουάριο του 2014 προχωρήσαμε στην έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την Ταξινόμηση του βάμβακος μέσω του Εθνικού Κέντρου Ποιοτικού Ελέγχου, Ταξινόμησης και Τυποποίησης Βάμβακος στην Καρδίτσα». Τα παραπάνω τονίζει σε μήνυμά του ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή την πρόσκληση του Προϊσταμένου του Εθνικού Κέντρου Ποιοτικού Ελέγχου Ταξινόμησης και Τυποποίησης Βάμβακος δρ. Μωχάμεντ Νταράουσε, για την ενημερωτική εσπερίδα με θέμα: «Παρουσίαση τεσσάρων ερευνητικών έργων για το βαμβάκι στο πλαίσιο της πράξης ΑγροΕΤΑΚ», στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Σοφάδων.
Ο κ. Χαρακόπουλος, ο οποίος λόγω κοινοβουλευτικών υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να παραβρεθεί, αναφέρει επίσης ότι με την ενίσχυση του Κέντρου Ποιοτικού Ελέγχου στην Καρδίτσα ήταν «στόχος μας να ανοίξουμε νέες προοπτικές για την ελληνική βαμβακοκαλλιέργεια με την ταξινόμηση και τυποποίηση του προϊόντος με σύγχρονες μεθόδους και σύμφωνα με διεθνή πρότυπα, σε επίπεδο χώρας από επίσημο φορέα, που θα προσδίδει στο ελληνικό βαμβάκι ‘‘ταυτότητα’’. Έτσι μπορεί το ελληνικό βαμβάκι να αποκτήσει πρόσθετη αξία και να προωθηθεί δυναμικότερα στη διεθνή αγορά».
Ο Θεσσαλός πολιτικός υπογραμμίζει ότι «την προσπάθεια αυτή, που ξεκινήσαμε τότε με εμπνευστή τον κ. Μωχάμεντ Νταράουσε, την συνεχίζει σήμερα ο ίδιος, παρά τις όποιες οικονομικές και άλλες δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίζει το Κέντρο, λόγω των κρίσης που διέρχεται η χώρα.
Τέλος, καταλήγει αναφέροντας ότι «το ‘‘μπόλιασμα’’ της επιστημονικής γνώσης στον αγροτικό κόσμο είναι ένα από τα θέματα που πρέπει να προσέξουμε, αν θέλουμε να κάνουμε τη γεωργία μας πιο ανταγωνιστική. Ο καθένας από το μετερίζι του, οφείλει να συνδράμει σε αυτό. Και επειδή τα διδάγματα των καιρών είναι πολλαπλά, ας έχουμε κατά νου, πως, όσο σημαντική είναι η προσπάθεια της πολιτείας να παράξει επιστημονική γνώση, άλλο τόσο σημαντική είναι η μεταφορά αυτής στο ‘‘δια ταύτα’’, στην αγορά εργασίας, στην πραγματική οικονομία, στις ζωές μας».

Add Comment