Μάξιμος: Εμβολιασμός Βοοειδών – Υποβάθμιση ΣΔΟΕ Θεσσαλίας

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΜΑΞΙΜΟΣ ΠΡΟΣ ΥΠ. ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ:

Να εμβολιαστούν προληπτικά όλα τα κοπάδια βοοειδών
Αίτημα του ΘΕΣ ΓΑΛΑ για την οζώδη δερματίτιδα

«Να επιτραπεί ο προληπτικός εμβολιασμός όλων των κοπαδιών βοοειδών στο σύνολο της χώρας, πριν εμφανιστεί το νόσημα, με τη λογική ότι αυτό αποτελεί ταχύτερη και οικονομικά πιο συμφέρουσα πρακτική, σε σχέση με τις ολικές σφαγές που απαιτούν αποζημιώσεις ζωικού κεφαλαίου». Αυτά αναφέρει μεταξύ άλλων ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με ερώτησή του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βαγγέλη Αποστόλου.
Στην ερώτησή του ο Θεσσαλός πολιτικός αναπτύσσει το θέμα που ετέθη από τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού Αγελαδοτρόφων ΘΕΣ-ΓΑΛΑ κ. Θανάση Βακάλη στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευάγγελο Μειμαράκη κατά την επίσκεψή του στον πρότυπο συνεταιρισμό στη Λάρισα. Ο κ. Χαρακόπουλος, ο οποίος κατά τη συνάντηση είχε δεσμευτεί να καταθέσει ερώτηση στη βουλή, τονίζει ότι «τον τελευταίο καιρό, το θέμα που απασχολεί τους κτηνοτρόφους και δη τους ιδιοκτήτες βοοτροφικών εκμεταλλεύσεων είναι η επιζωοτία της οζώδους δερματίτιδας. Οι υπηρεσιακοί παράγοντες του αρμόδιου Υπουργείου γνωρίζουν καλύτερα το θέμα και τα μέτρα που έχουν ληφθεί και προτείνονται είναι συμβατά με την εθνική και κοινοτική νομοθεσία, η οποία φυσικά δεν μπορεί να αγνοηθεί».
«Ωστόσο» προσθέτει ο πρώην υπουργός «σε υπόμνημά του ο συνεταιρισμός των γαλακτοπαραγωγών αγελαδοτρόφων ΘΕΣ-ΓΑΛΑ, που δραστηριοποιείται στην παραγωγή και διάθεση φρέσκου γάλακτος στον καταναλωτή με καινοτόμες μεθόδους, υποστηρίζει πως οι αρμόδιοι φορείς θα πρέπει να ζητήσουν από την ΕΕ την κατά περίπτωση εξαίρεση της χώρας μας από κάποια μέτρα που υποχρεωτικά πρέπει να εφαρμόσει για τον περιορισμό της νόσου, βάση της κοινοτικής νομοθεσίας».
Ειδικότερα, σε ότι αφορά την απαγόρευση στις εξαγωγές γάλακτος και κρέατος που επιβάλλεται μετά τον εμβολιασμό «θεωρούν ότι αυτός δεν είναι λόγος απόρριψης του προληπτικού εμβολιασμού καθότι δεν υπάρχουν εξαγωγές από τη χώρα μας σε γάλα και κρέας. Επιπροσθέτως, θεωρούν ότι σε περίπτωση εμβολιασμού σε περιοχές εκτός ζώνης επιτήρησης της νόσου, θα πρέπει να αρθούν οι περιορισμοί στη διακίνηση του γάλακτος και του κρέατος και η υποχρεωτική θερμική τους επεξεργασία εντός του νομού, καθώς η διακίνησή τους γίνεται ήδη με κλειστό κύκλωμα και η νόσος δεν μεταδίδεται στον άνθρωπο».

ΜΑΞΙΜΟΣ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ:

Προβλήματα λειτουργίας από την υποβάθμιση του ΣΔΟΕ Θεσσαλίας

Να συσταθεί αυτοτελής Περιφερειακή Διεύθυνση

«Ποιος είναι ο λόγος της υποβίβασης της Διεύθυνσης ΣΔΟΕ Θεσσαλίας σε Υποδιεύθυνση της Υ.Ε.Δ.Δ.Ε, που οργανωτικά ανήκει στη Θεσσαλονίκη, όταν η προηγούμενη διάρθρωση θεωρείται επιτυχημένη ως προς την αποτελεσματικότητά της» ζητά να πληροφορηθεί ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με ερώτησή του προς τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο.
Ο Θεσσαλός πολιτικός υπογραμμίζει στην ερώτησή του ότι «για την όποια αναδιάρθρωση των υπηρεσιών του Κράτους, προϋποτίθεται η διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας τους όπως και της αποτελεσματικότητάς τους. Αντιθέτως, η οποιαδήποτε απόπειρα αναδιάρθρωσης αν δεν εμπεριέχει τις παραπάνω συνθήκες, τότε καταλήγει σε αποτυχία και σε πολλαπλασιασμό των προβλημάτων που υποτίθεται ότι σκόπευε να επιλύσει».
Βάση αυτού του συλλογισμού, όπως τονίζεται στην ερώτηση, ο Σύλλογος Εργαζομένων στις Δ.Ο.Υ του Νομού Λάρισας, έπειτα από ομόφωνη απόφαση της γενικής του συνέλευσης στις 5/11/2015, εξέδωσε ψήφισμα με το οποίο διαμαρτύρονται για την μετατροπή/υποβάθμισή της Διεύθυνσης σε Υποδιεύθυνση της Υπηρεσίας Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (Υ.Ε.Δ.Δ.Ε.), με έδρα τη Θεσσαλονίκη, με απόφαση του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών.
Και όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι στο ψήφισμά τους «η μέχρι πρότινος υφιστάμενη Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας -όπως αυτή λειτούργησε στο πλαίσιο της οργανωτικής διάρθρωσης του Σ.Δ.Ο.Ε.– έχει να επιδείξει μία τεράστια προσφορά, επιτελώντας ένα ιδιαίτερα σημαντικό και απαιτητικό έργο και κατορθώνοντας να υπερκεράσει τους εκάστοτε τιθέμενους επιχειρησιακούς στόχους». Και προσθέτουν ότι τελικά με τη νέα διάρθρωση θα ανακύψουν εμπόδια ως προς την ταχύτητα και την αποτελεσματικότητα στη διαδικασία λήψης αποφάσεων, θα καταστεί σημαντικά δυσχερέστερος ο αποτελεσματικός συντονισμός όλων των πληροφοριών, αποφάσεων και ενεργειών που αφορούν τη συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή, και ενδεχομένως, να ανακύψουν περαιτέρω προβλήματα αναφορικά με τη λειτουργική διασύνδεση και τη συνεργασία των οργανικών μονάδων της Υ.Ε.Δ.Δ.Ε.».
Για τους λόγους αυτούς και ο κ. Χαρακόπουλος στην ερώτησή του ζητά από τον αρμόδιο υπουργό να εξετάσει το αίτημα του Συλλόγου Εργαζομένων να συσταθεί αυτοτελής Περιφερειακή Διεύθυνση της Υ.Ε.Δ.Δ.Ε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, ώστε, όπως αναφέρει και το ψήφισμα, να υπάρξει «ιδιαίτερη προστιθέμενη αξία στη λειτουργική αποδοτικότητα και την επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα της Υ.Ε.Δ.Δ.Ε.»

ΜΥΔΡΟΙ ΜΑΞΙΜΟΥ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ:

Ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία και ας πάει και το… παλιάμπελο! Βατερλό της δημαγωγίας σας οι πλειστηριασμοί

«Πλέον κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους και οι συμπολίτες μας, που ως πρόσφατα ήταν νοικοκυραίοι, συνεπείς στην αποπληρωμή των δανείων τους» τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, εξαπολύοντας από το βήμα της βουλής σφοδρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, κατά τη συζήτηση για τα προαπαιτούμενα της δόσης του τρίτου μνημονίου .

Στην ομιλία του ο Θεσσαλός πολιτικός υπογράμμισε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Αυτή είναι η αξιοπρέπεια της διαπραγμάτευσης που κάνετε; Η αξιοπρέπεια των πλειστηριασμών! Αυτό είναι ουσιαστικά το «Βατερλό» της δημαγωγίας σας. Το ίδιο με αυτό των υποσχέσεών σας για τον ΕΝΦΙΑ, τον οποίο διαβεβαιώνατε πως θα καταργούσατε και παραπλανήσατε τους πολίτες και αποσπάσατε την ψήφο τους. Αποδεικνύεται ότι το μόνο που θέλετε ήταν η εξουσία και ας πάει και το παλιάμπελο!

Οι “αδύναμοι” τώρα “μπαταχτσήδες”;
Σήμερα καταρρέει ο μύθος της κοινωνικής ευαισθησίας της Αριστεράς. Οι 8.000 Λαρισαίοι που την 1η Δεκεμβρίου λέγεται ότι θα λάβουν ειδοποιητήρια από εργολάβο της ΔΕΗ να πληρώσουν τις οφειλές τους αλλιώς θα τους κοπεί το ρεύμα, το συνειδητοποιούν πολύ βίαια. Οι μέχρι χθες “αδύναμοι” συμπολίτες μας έγιναν τώρα “μπαταχτσήδες” και “κακοπληρωτές”. Τώρα, λοιπόν, είστε απέναντι σε ολόκληρη την κοινωνία και στους πολίτες που τους γεμίσατε με φρούδες ελπίδες.

Κι ο κλήρος πέφτει στο… κρασί
«Αφού παίξατε για μήνες την ‘‘κολοκυθιά’’ με το σήριαλ των ισοδυνάμων για το 23% του ΦΠΑ στην εκπαίδευση, που από τις δικές σας ιδεοληψίες γεννήθηκε, αυτές που βλέπουν σε κάθε ιδιωτική δραστηριότητα εχθρούς, ο κλήρος έπεσε στην ελληνική οινοποιία. Δίνεται καίριο πλήγμα σε ένα δημιουργικό κλάδο της οικονομίας, όταν κανένα κράτος–μέλος της ΕΕ δεν έχει βάλει ειδικό φόρο κατανάλωσης στο κρασί. Η απόφαση αυτή θα πλήξει περίπου 150.000 αμπελουργούς, έναν κλάδο που βαίνει μειούμενος τα τελευταία χρόνια, 20.000 εργαζόμενους στον οινοποιητικό κλάδο και περίπου 700 οινοποιητικές επιχειρήσεις, που επένδυσαν και πολλοί από αυτούς δανείστηκαν και σήμερα βρίσκονται σε δυσχερή θέση. Γιατί δεν βάζετε αλήθεια τον φόρο στα εισαγόμενα “σκληρά” αλκοολούχα ποτά; Είναι αξίωση της τρόικας ή δική σας πρόταση; Μένουμε πράγματι άναυδοι και από αυτή την απόφαση. Όπως και από το ότι βάζετε χωρίς αναστολή φόρους ασήκωτους στους αγρότες, πολλαπλασιάζετε τις ασφαλιστικές τους εισφορές και μετά περιμένετε να δείτε ανάπτυξη. Όμως, σας βλέπουν πλέον και οι ίδιοι οι αγρότες, και αυτοί που σας ψήφισαν και σας ανέδειξαν πρώτους.

«Πουκάμισο αδειανό» τα ισοδύναμα
Βλέπετε τα ψέματα έχουν κοντά ποδάρια, γιατί όποιος σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες. Τώρα, λοιπόν, μη ψάχνετε για δικαιολογίες. Πριν τις εκλογές του Σεπτεμβρίου μιλούσατε για ισοδύναμα και σήμερα αποδεικνύετε ότι τα περίφημα ισοδύναμα ήταν ένα ‘‘πουκάμισο αδειανό’’. Τώρα, λοιπόν, εισπράττετε τα επίχειρα του λαϊκισμού σας και αντιμετωπίζετε πλέον τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους με βία, με ΜΑΤ,  παρατάσσοντας απέναντί τους τις δυνάμεις καταστολής. Η εμπειρία, όμως, κύριοι της Κυβέρνησης διδάσκει ότι καμία κυβέρνηση που συστηματικά καταφεύγει στην καταστολή δεν μακροημερεύει».

Add Comment