Παρέμβαση της Άννας Βαγενά για τη διατήρηση του Α/Τ Λιβαδίου

Βαγενά_Gen. [800x600]

Στις 18 Νοεμβρίου 2015, με κατεπείγουσα της επιστολή προς τον αναπλ. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νικόλαο Τόσκα, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Λάρισας Άννα Βαγενά έθεσε εκ νέου το ζήτημα διατήρησης σε λειτουργία του Αστυνομικού Τμήματος Λιβαδίου Ελασσόνας. Στην επιστολή αναφέρεται ειδικότερα ότι: «το Λιβάδι Ελασσόνας είναι μια σημαντική ορεινή τοπική κοινότητα, απομακρυσμένη από τα αστικά και ημι-αστικά κέντρα της περιοχής, εκτεθειμένη σε ιδιάζουσες κλιματολογικές συνθήκες ιδίως τους χειμερινούς μήνες (χιόνι, παγετός, αποκλεισμός οδικών δικτύων και συγκοινωνιών)».
Επίσης, όπως τόνισε με επίταση η Άννα Βαγενά, δεν πρέπει να λησμονεί κανείς ότι η περιοχή του Λιβαδίου φιλοξενεί μια δραστήρια και πολυάνθρωπη κοινότητα τουλάχιστον δύο χιλιάδων πεντακοσίων ατόμων που ασχολούνται κατά κύριο λόγο με τη γεωργία και την κτηνοτροφία. Η περιοχή, λόγω της γεωγραφικής της θέσης, θα μπορούσε εύκολα να γίνει τόσο στόχος όσο και άντρο εγκληματικών δραστηριοτήτων, ενώ η κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος θα σήμαινε και απομάκρυνση του ΑΤΜ που εξυπηρετεί το Λιβάδι και τις πέριξ τοπικές κοινότητες.
Για τους λόγους αυτούς «η νέκρωση του Αστυνομικού Τμήματος …», καταλήγει η επιστολή, «θα οδηγήσει σε άμεση και οξεία επιδείνωση της ασφάλειας των πολιτών της περιοχής Λιβαδίου Ελασσόνας και κατακόρυφη πτώση της ποιότητας ζωής τους. Θα εκθέσει, περαιτέρω, μια υγιή τοπική κοινωνία σε ανυπολόγιστους κινδύνους, επιτρέποντας την στόχευσή της εκ μέρους ομάδων εγκληματικής δραστηριότητας».
Με τεταμένη την προσοχή στα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας και βούληση για άμεσες λύσεις, η Άννα Βαγενά κάλεσε τον αναπλ. Υπουργό, ενόψει της επιτακτικής ανάγκης διατήρησης του Αστυνομικού Τμήματος, να ενεργήσει άμεσα με σκοπό την οριστική απομάκρυνση του ενδεχομένου κατάργησης του Α/Τ Λιβαδίου, ενημερώνοντας αρμοδίως την τοπική κοινωνία και τους εμπλεκόμενους φορείς.

Add Comment