Επιτυχημένη η παρουσία της ΑΕΝΟΛ στη Philoxenia

ΑΕΝΟΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ PHILOXENIA

Με προμετωπίδα το σύνθημα “Στη Σκιά του Ολύμπου –Παράθυρο στο Αιγαίο” η Αναπτυξιακή Εταιρεία Νομού Λάρισας (Α.Ε.ΝΟ.Λ. Α.Ε.) συμμετείχε το τετραήμερο από τις 12 ως και τις 15 Νοεμβρίου 2015 στη 31η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού PHILOXENIA που διοργανώνεται κάθε χρόνο στην Θεσσαλονίκη. Με ένα πετυχημένο κολάζ ολοζώντανων φωτογραφιών του Ολύμπου να δίνει τον τόνο στο περίπτερό της αλλά και χαρακτηριστικά φωτογραφικά θέματα από τις υπέροχες παραλίες και τους μικρούς κολπίσκους των παραλίων του Νομού , η εταιρεία είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει στους επισκέπτες και τους επαγγελματίες του τουρισμού, που επισκέφτηκαν την έκθεση , το τουριστικό προϊόν και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής στην οποία δραστηριοποιείται .
Εντύπωση προκαλούσε σε όλους η πληροφορία ότι η διαδικασία της ανάβασης στον Μύτικα και της κατάβασης , από την πλευρά της Ελασσόνας , υλοποιείται σε μια ημέρα.
Οι επισκέπτες της έκθεσης είχαν την ευκαιρία να γεύονται καθημερινά τις απαράμιλλες νοστιμιές των παραδοσιακών εδεσμάτων που παρασκευάζονται με τους , ασυναγώνιστης ποιότητας , καρπούς της ολύμπιας γης.
Ιδιαίτερα επιτυχημένη υπήρξε και η εκδήλωση με τίτλο «ΟΛΥΜΠΟΣ – γνωριμία με την φύση, τις γεύσεις, τους ανθρώπους του» , που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 14 Νοεμβρίου στο χώρο του περιπτέρου.
[wpg_thumb]
Ο Δήμαρχος Ελασσόνας και Πρόεδρος της ΑΕΝΟΛ κ. Νικ. Ευαγγέλου , πλαισιωμένος και συνεπικουρούμενος από τους Δημάρχους Λαρισαίων κ. Αποστ.Καλογιάννη , Φαρσάλων κ. Αριστ. Καραχάλιο , Αγιάς κ. Αντ. Γκουντάρα και Τεμπών κ. Κων. Κολλάτο , καλωσόρισε και χαιρέτησε τους τουριστικούς πράκτορες και τους δημοσιογράφους, προσκαλώντας τους παράλληλα να γνωρίσουν την περιοχή μας δοκιμάζοντας κατ’ αρχήν τις γεύσεις της γης μας από το μπουφέ που υπήρχε στο περίπτερο . Στη συνέχεια έγινε ευρεία συζήτηση για την ανάγκη συντονισμού και υιοθέτησης απαραίτητων πρακτικών και ενεργειών προκειμένου να αναδειχθεί η κρυμμένη δυναμική όλων των περιοχών του Νομού Λάρισας αλλά και του μεγάλου κεφαλαίου της, του Θεσσαλικού Ολύμπου.
Το περίπτερο επισκέφθηκαν η Αναπληρώτρια Υπουργός Τουρισμού κ. Ελ. Κουντουρά, ο Υφυπουργός Εξωτερικών-αρμόδιος για τις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις κ. Δημ. Μάρδας , αυτοδιοικητικοί και οικονομικοί παράγοντες της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης και σχεδόν το σύνολο των επισκεπτών της Έκθεσης .
Η συμμετοχή της Α.Ε.ΝΟ.Λ. Α.Ε. στην PHILOXENIA συγχρηματο-δοτήθηκε από το Τοπικό Πρόγραμμα LEADER (Άξονας 4 του Π.Α.Α.) και ειδικότερα στα πλαίσια υλοποίησης του μέτρου 421 «Διατοπική και Διακρατική Συνεργασία» με τίτλο « Ανταλλαγή εμπειριών σε θέματα αειφόρου τουρισμού σε αγροτικές περιοχές, μέσω διαδικασιών ποιότητος».
Ο απολογισμός της συμμετοχής της Εταιρείας στην 31η PHILOXENIA κρίνεται απόλυτα θετικός. Δόθηκε η ευκαιρία μιας οργανωμένης ανάδειξης της περιοχής της Λάρισας και ενεργοποιήθηκαν δίαυλοι επικοινωνίας με τις αρμόδιες περιοχές λήψης αποφάσεων, που εκτιμάται ότι μεσοπρόθεσμα θα συμβάλλουν στην βελτίωση της τουριστικής ανάπτυξης όλου του Νομού,θέτοντας στην θέση που, αντικειμενικά, του ανήκει τον Θεσσαλικό Όλυμπο.Κορωνίδα και «αιχμή του δόρατος» του τουριστικού «προϊόντος» της ευρύτερης περιοχής .

Add Comment