Νέος ημιμαραθώνιος στο πλαίσιο του Faethon Olympus Marathon 2016

RUPICARPA 21km – +1500m Ολοκληρώνεται η Τριλογία αγώνων του
FAETHON OLYMPUS MARATHON στις 9-10 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016

faethon_olympus_marathon

Η οργανωτική επιτροπή του FAETHON OLYMPUS MARATHON είναι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσει πως στα πλαίσια του αγωνιστικού διημέρου του 5ου FAETHON OLYMPUS MARATHON (9 και 10 Ιουλίου 2016) που περιλαμβάνει τους αγώνες (F.O.M 44KM και FAETHON TRAIL 15KM) αποφασίστηκε να διεξαχθεί και ένας καινούριος ημιμαραθώνιος βουνού με την ονομασία RUPICAPRA απόστασης 21 χιλ. Η εκκίνηση θα δοθεί την Κυριακή 10 Ιουλίου 2016 και ώρα 06:30 π.μ από την κεντρική πλατεία Κοκκινοπλού. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του αγώνα θα τα βρείτε πιο κάτω.
Αποφασίσαμε για δυο λόγους να διοργανώσουμε τον RUPICARPA. Αναλογιζόμενοι λοιπόν ότι μέχρι στιγμής μόνο< παίρνουμε> από τον Όλυμπο και χρησιμοποιούμε το ανάγλυφό του για τους αγώνες σκεφτήκαμε ότι ήρθε ο καιρός να προστατέψουμε και να προβάλουμε το ίδιο το βουνό, την πανίδα του. Κάθε ένας από εμάς που τρέχει στις κορυφές έχει παρατηρήσει έναν αγέρωχο αναρριχητή ,έναν κάτοικο των ψηλών κορυφών του βουνού το Αγριόγιδο Ολύμπου ή στα λατινικά ( Rupicapra rupicapra balcanica)
. Ο πληθυσμός ανέρχεται αυτήν την στιγμή σε περίπου 200 – 250 ζώα και ζει το καλοκαίρι στην αλπική ζώνη του βουνού από τα 2000 μ και πάνω, ενώ τον χειμώνα ζει στο δάσος σε υψόμετρο 1000 – 1200 μ.
[wpg_thumb]
Tο όνομα αυτού του ζώου δώσαμε στον ορεινό ημιμαραθώνιο θέλοντας να βοηθήσουμε σαν διοργάνωση στην μελέτη και την προστασία του, αφού κάποια έσοδα του συγκεκριμένου αγώνα θα δοθούν για τον σκοπό αυτό. Επιπλέον με τον ημιμαραθώνιο δίνουμε την δυνατότητα σε πιο άπειρους αθλητές να γνωρίσουν κομμάτι της διαδρομής του ψηλότερου και δυσκολότερου ορεινού μαραθωνίου της χώρας μας, του F.O.M.
Περισσότερα στοιχεία για τον αγώνα θα βρείτε στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης
www.faethonolympusmarathon.gr
Η οργανωτική επιτροπή του αγώνα

Add Comment