Α.Σ. ΕΝΩΣΗ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

agrotes1

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ
EΝΩΣΗ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ
ΔΙΓΕΝΗ ΑΚΡΙΤΑ 23
ΤΗΛ:2493023273
ΥΠΟΜΝΗΜΑ   ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ένωση Ελασσόνας συμπαρίσταται στα δίκαια αιτήματα του Αγροτικού κόσμου του Δήμου Ελασσόνας που περιλαμβάνονται στο παρακάτω διοικητικό πλαίσιο:
1. Θέσπιση ατομικά αφορολόγητα εισοδήματα μέχρι 12.000 ευρώ για όλες τις επαγγελματικές αγροτικές κατηγορίες προσαυξημένο με 3.000 ευρώ για κάθε παιδί
2. Παραμονή των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών στον συντελεστή 13% προσμετρώντας στον υπολογισμό του κόστους παραγωγής όλες τις δαπάνες και τις αποσβέσεις που ισχύουν στα ευρωπαϊκά και διεθνή οικονομικά και λογιστικά πρότυπα (αποσβέσεις του φυτικού, ζωικού και πάγιου κεφαλαίου, τα τεκμαρτά ενοίκια του εδάφους, τους τόκους των ιδίων κεφαλαίων). Η συμμετοχή της οικογενειακής εργασίας στα έξοδα της εκμετάλλευσης.
3. Καμία αλλαγή στις εισφορές του ΟΓΑ.
4. Ο ΦΠΑ στα εφόδια να κατέβει στο 6% και ο ΦΠΑ στα προϊόντα των εκμεταλλεύσεων να παραμείνει στο 13%.
5. Οι αποζημιώσεις από όπου και αν προέρχονται να παραμείνουν αφορολόγητες.
6. Καθορισμός των βοσκοτόπων και οριοθέτησή τους για να λυθούν τα προβλήματα στην πληρωμή των ενισχύσεων των κτηνοτρόφων.
7. Άμεση εφαρμογή ηλεκτρονικής κάρτας για αγορά αφορολόγητου αγροτικού πετρελαίου, ανάλογα με το είδος και το μέγεθος της εκμετάλλευσης.
8. Κατοχύρωση του επαγγέλματος του αγρότη ανΆ κατηγορία (γεωργός, κτηνοτρόφος, μελισσοκόμος, αλιέας) με εκπαίδευση και πιστοποίηση.
9. Η νομοθετική ρύθμιση της εργασίας των αλλοδαπών ποιμένων και εργατών γης με ένα καθεστώς νόμιμης εργασιακής παραμονής με ευθύνη του εργοδότη και αμοιβή που να φορολογείται και να ασφαλίζει τον εργαζόμενο, έτσι ώστε να δικαιολογείται η αμοιβή του στα έξοδα εκμετάλλευσης.
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ
EΝΩΣΗ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Add Comment