Στάση εργασίας την Πέμπτη αποφάσισε ο Εμπορικός Σύλλογος Ελασσόνας

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΗΣ 12ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015

ΑΡΧΕΙΟ ΓΙΑΝΝΗ ΜΟΥΚΙΔΗ
ΑΡΧΕΙΟ ΓΙΑΝΝΗ ΜΟΥΚΙΔΗ

Την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015 ο Εμπορικός Σύλλογος Ελασσόνας μαζί με όλους τους φορείς εκπροσώπησης της επιχειρηματικότητας, της εργασίας και της αγοράς, αποφάσισε να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας, ενάντια στην εφαρμογή της πολιτικής του τρίτου μνημονίου.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου,. κατά τη συνεδρίαση της 9ης Νοεμβρίου 2015, αποφάσισε τη συμμετοχή του εμπορικού κόσμου της περιοχής στις σχετικές κινητοποιήσεις, με τρίωρη στάση εργασίας, από τις 8:00 έως τις 11:00 το πρωί.
Πάγια θέση του Εμπορικού Συλλόγου είναι να διαφυλάσσεται ως τελευταίος προμαχώνας το κλείσιμο των καταστημάτων μας και να μην θεωρείται ως η πλέον δραστική συνδικαλιστική αντίδραση, αφενός επειδή συνεπάγεται μεγάλο τίμημα μόνο για τους μικρομεσαίους εμπόρους, και αφετέρου επειδή δεν τηρείται από όλους τους άλλους κλάδους της αγοράς.
Συνακόλουθα, το Δ.Σ του Εμπορικού Συλλόγου, αποφάσισε την πραγματοποίηση Συνέντευξης Τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, στις 10:30 το πρωί, με 3 κεντρικά θέματα:
• Την αυξημένη φορολογία φυσικών και νομικών προσώπων που συνεπάγονται τα νέα μέτρα του τρίτου μνημονίου.
• Τις δυσοίωνες εξελίξεις στον ασφαλιστικό χάρτη των μικρομεσαίων επιχειρηματιών και των εργαζομένων τους.
• Τα «κόκκινα» δάνεια, τα οποία μπορεί να οδηγήσουν σε ακόμη περισσότερα λουκέτα, σε απώλεια ιδιοκτησιών και περαιτέρω διόγκωση της ανεργίας.

Μέσα από τη συμμετοχή του εμπορικού κόσμου, εκφράζουμε τη διαμαρτυρία μας για τους πληττόμενους συναδέλφους μας, για όσους έχουν κλείσει και είναι άνεργοι και ανασφάλιστοι, ενώ ταυτόχρονα προβάλλουμε προς κάθε υπεύθυνο την δυσαρέσκειά μας για τα προβλήματα «λερναίας ύδρας» που αντιμετωπίζουμε στη δύσκολη καθημερινότητά μας και στην αγωνιώδη προσπάθεια μας να κρατήσουμε τα μαγαζιά μας ανοιχτά.

Το Δ.Σ του Εμπορικού Συλλόγου Ελασσόνας

Add Comment