Καταγγελία του προέδρου της Γεράνειας για δημοπρασία σχολικών κτημάτων

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΑΘ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΑΘ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Στις 3.11.2015 πραγματοποιήθηκε, από το Δήμο Ελασσόνας, πλειοδοτικός διαγωνισμός για την εκμίσθωση των «σχολικών» χωραφιών που βρίσκονται στην κτηματική περιφέρεια της τέως Κοινότητας Γερανείων.
Ενώ συμφωνήθηκε, κατόπιν συνεννόησης μεταξύ του εκπροσώπου της Τοπικής Κοινότητας και της δημοτικής υπηρεσίας, να μπουν στη διαδικασία της δημοπρασίας όλα τα χωράφια (3 συνολικά αγροτεμάχια), τελικά κάτω από «αδιευκρίνιστες» συνθήκες εξαιρέθηκε από τη διαδικασία ένα σχολικό αγροτεμάχιο έκτασης 6,5 στρεμμάτων.
Το συγκεκριμένο αγροτεμάχιο διεκδικεί ένας ιδιώτης, ο οποίος το κατέχει και το νέμεται για λογαριασμό του παράνομα χωρίς να καταβάλλει ενοίκια για πολύ καιρό. Με τον τρόπο αυτό, η δημοτική αρχή στην ουσία «χαρίζει» δημοτική περιουσία σε έναν ιδιώτη.
Ο εκπρόσωπος της Τοπικής Κοινότητας Γερανείων καταγγέλλει ότι ο τρόπος με τον όποιο έγινε η συγκεκριμένη δημοπρασία είναι αδιαφανής και απαράδεκτος. Ήδη έχει υποβληθεί ένσταση κατά της διαδικασίας.
Επιπλέον, δηλώνει πως επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμη ενέργεια προκειμένου να προστατεύσει την κοινοτική περιουσία, ενώπιον πλέον των αρμοδίων αρχών.
Σημειώνεται τέλος, πως η Τοπική Κοινότητα επανειλημμένα έχει εγγράφως και επώνυμα καταγγείλει περιπτώσεις καταπατήσεων από ιδιώτες, χωρίς ως σήμερα να υπάρξει επίλυση ενός προβλήματος για το οποίο η τοπική κοινωνία είναι ανάστατη.

Ελασσόνα,3.11.2015
Ο εκπρόσωπος της Τοπικής Κοινότητας Γερανείων
Κώστας Αλεξίου

Add Comment