Πρωτοβουλία Σαρχώση – Βαγενά για συμβουλευτικό γραφείο στο Δήμο Τυρνάβου

ΣΑΡΧΩΣΗΣ - ΒΑΓΕΝΑ

Μετά τη συνάντηση μεταξύ της βουλευτού ΣΥΡΙΖΑ Ν. Λάρισας Άννας Βαγενά και του Δημάρχου Τυρνάβου Παναγιώτη Σαρχώση στις 27 Οκτωβρίου του 2015, στο πλαίσιο της οποίας τέθηκε από τη βουλευτή το ζήτημα της παροχής συμβουλευτικής υποστήριξης στους ενδιαφερόμενους δημότες, σχετικά με τη δυνατότητα να επιχορηγηθούν από το πρόγραμμα «Ενίσχυση της Αυτο-απασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης» (ΕΣΠΑ 2014-2020), τα πρώτα αποτελέσματα είναι ήδη ορατά.
Η δημοτική αρχή ανταποκρινόμενη άμεσα στην πρόταση της Άννας Βαγενά προέβη ήδη στην οργάνωση στο κατάστημα ΚΕΠ της πόλης του Τυρνάβου συμβουλευτικού γραφείου το οποίο θα παρέχει, χωρίς την παραμικρότερη επιβάρυνση για όλους τους δημότες του Δήμου, οδηγίες και κατευθύνσεις, στηρίζοντας έτσι ενεργά την νεανική επιχειρηματικότητα. Βασικοί στόχοι της δράσης είναι να παρασχεθεί στους νέους δημότες η δυνατότητα απευθείας και άνευ ανταλλάγματος πληροφόρησης για την ταυτότητα του προγράμματος (προϋποθέσεις ένταξης, επιχορηγούμενες δραστηριότητες, επιλέξιμες δαπάνες, χρονική ισχύς) και το πώς μπορεί η επιχειρηματική τους ιδέα ή η επαγγελματική τους δραστηριότητα να χωρέσει στο αναπτυξιακό πλάτος του προγράμματος.
Από τη δημοτική αρχή ανακοινώθηκε ότι το γραφείο θα αρχίσει τη λειτουργία του, την Δευτέρα 9 Νοεμβρίου με προσωπικό ικανό να εξυπηρετήσει έως και 10 δημότες την ημέρα. Οι μέρες και ώρες λειτουργίας της συμβουλευτικής θα είναι Δευτέρα έως Παρασκευή, 11:00 π.μ. έως 14:00 μμ, ενώ αναλόγως της ανταπόκρισης των δημοτών υπάρχει ήδη σχέδιο διεύρυνσης του ωραρίου και των δραστηριοτήτων του γραφείου.

Add Comment