Αφηγηματική παράσταση στην Ελασσόνα για τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο

rifarte (1) [800x600]

Η 100η επέτειο από την έναρξη του Α Παγκοσμίου Πολέμου (A΄ΠΠ) είναι μία από τις προτεραιότητες που είχαν τεθεί από το πρόγραμμα Ευρώπη για τους Πολίτες – Σκέλος 1: Ευρωπαϊκή Μνήμη για το έτος 2014.

Στα πλαίσια λοιπόν του προγράμματος η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «Μέντορες» υλοποιεί από τον Ιανουάριο του 2015 το έργο «Η άνοδος και η πτώση των αναχωμάτων» – «The Rise and fall of the trenches». Μέσα από μια σειρά δραστηριοτήτων το έργο , θέλει να φωτίσει την παγκόσμια σύγκρουση που έδωσε ένα εντελώς νέο σχήμα για το γεωγραφικό, ιδεολογικό και πολιτιστικό χάρτη της Ευρώπης, πόσο μάλλον για τις πολυάριθμες απώλειες σε όλα τα κράτη μέλη της.

Σε μια προσπάθεια να συμβάλει στον εορτασμό για την 101η επέτειο από την έναρξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου και σε συνεργασία με την Λαογραφική Αρχαιολογική Εταιρεία Ελασσόνας , θα παρουσιάσει Θεατρική – Αφηγηματική Παράσταση αφιερωμένη στον Α΄ΠΠ σε συνδυασμό με την υλοποίηση της διακρατικής συνάντησης με συμμετέχοντες όλους τους εταίρους του έργου στην πόλη της Ελασσόνας.
[wpg_thumb]
Πιο συγκεκριμένα το Σάββατο 14 Νοέμβριου 2015 και ώρα 7.00μ.μ. στην Αίθουσα Θεάτρου «Δημάρχου Βασιλείου Φαρμάκη» θα παρουσιαστεί η παράσταση με τη συμμετοχή ερασιτεχνών ηθοποιών καθώς και των εταίρων του έργου από 7 χώρες της ΕΕ (Εσθονία, Λεττονία, Ρουμανία, Ουγγαρία, Βουλγαρία, Ιταλία και Ελλάδα).

Συμμετέχοντες Εταίροι :
Αστικός Κοινωνικός Συνεταιρισμός για την προώθηση του Πολιτισμού, του Τουρισμού και της Εκπαίδευσης «Μέντορες»/Λάρισα, Ελλάδα
Λαογραφική Αρχαιολογική Εταιρεία Ελασσόνας/Ελασσόνα, Ελλάδα
Debreceni Nyári Egyetem NP. KH. Kft (Debrecen Summer School), Ουγγαρία
Asociatia Romana de Consiliere si Sprijin/ Drobeta Turnu Severin, Ρουμανία
Rezeknes novada pasvaldiba/Rezekne, Λεττονία
Rääma Noorte Ühing Noorus/ Pärnu, Εσθονία
ComeUnaMarea onlus/ Palermo, Ιταλία

Add Comment