Μάξιμος: “Ο κ. Τσίπρας να αποπέμψει τον υπουργό παιδείας”

ΖΗΤΑ Ο ΜΑΞΙΜΟΣ ΓΙΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΦΙΛΗ
Βάναυση προσβολή των θυμάτων της Γενοκτονίας

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με αφορμή τις προκλητικές δηλώσεις του υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκου Φίλη, ο οποίος επιμένει να αμφισβητεί τη γενοκτονία, τη μαζική εξόντωση του ποντιακού ελληνισμού, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Δυστυχώς, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα ηνία του τόπου τη μόνη συνέπεια που έχει επιδείξει είναι το ξεθεμελίωμα της χώρας. Κυριολεκτικά οι συγκυβερνώντες έχουν βαλθεί να μην αφήσουν τίποτε όρθιο. Λόγω της ανεπάρκειας και των ιδεοληψιών τους πλήττουν πέραν της οικονομίας, τους θεσμούς και την εκπαίδευση. Στο στόχαστρο μπήκε πλέον και η ιστορική αλήθεια. Οι δηλώσεις του κ. Φίλη, που δήθεν εδράζονται σε επιστημονικές απόψεις, συνιστούν εξόφθαλμη διαστρέβλωση της ιστορικής πραγματικότητας, ευθεία αμφισβήτηση των αποφάσεων του ελληνικού κοινοβουλίου και, πρωτίστως, βάναυση προσβολή των θυμάτων της Γενοκτονίας όχι μόνον του ποντιακού ελληνισμού αλλά όλων των χριστιανών της Ανατολής. Ο κ. Φίλης, ως δημοσιογράφος ή οπαδός συγκεκριμένων αντιλήψεων και ιδεολογιών μπορεί να πιστεύει ό,τι θέλει. Ως υπουργός Παιδείας, όμως, δεν έχει κανένα δικαίωμα να αμφισβητεί ψηφισμένους νόμους ούτε να προσβάλλει τη μνήμη ενός ολόκληρου έθνους. Ο κ. Τσίπρας οφείλει αμέσως να τον «βάλει τη θέση» του, αποπέμποντάς τον από τη θέση του υπουργού παιδείας. Μόνον έτσι θα αποδείξει ότι οι απόψεις του υπουργού του, που αποτελούν ύβρη στη μνήμη των θυμάτων, αφορούν μόνον τον ίδιον και όχι συλλήβδην την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ». 

ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΑΞΙΜΟΥ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ:

Πότε θα οριστικοποιηθεί ο κατάλογος διοριστέων Πυροσβεστών;

Τι θα γίνει με τους επιλαχόντες;

«Πότε πρόκειται να οριστικοποιηθούν οι πίνακες διοριστέων πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης, πότε θα καταταχθεί το προσωπικό και πότε θα γίνει νέα κάλυψη κενών σε αυτά που δημιουργήθηκαν από τις κλήσεις των 100 επιλαχόντων ιδιωτών κατά τη διεξαγωγή των υγειονομικών, ψυχοτεχνικών εξετάσεων και αθλητικών δοκιμασιών» ζητούν να πληροφορηθούν ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος και ο βουλευτής Α΄ Πειραιώς κ. Κώστας Κατσαφάδος με ερώτησή τους προς τον υπουργό Εσωτερικών κ. Χριστόφορο Βερναρδάκη.

Οι ερωτώντες βουλευτές σημειώνουν ότι τον Μάρτιο του 2015, με απόφαση του πρώην αν. υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Πανούση, είχε συσταθεί Επιτροπή πρόσληψης πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης για την κάλυψη 232 κενών θέσεων. Ωστόσο, στην πορεία προέκυψαν μια σειρά από καθυστερήσεις και προβλήματα. Συγκεκριμένα:
Η διαδικασία γινόταν με πολύ αργούς ρυθμούς, καθώς η εν λόγω Επιτροπή συνεδρίαζε επί δυο μήνες για μια κλήρωση 3 ατόμων, προκειμένου να καταλάβουν μια θέση.
Ο έλεγχος για τη γνησιότητα των δικαιολογητικών για την πρόσληψη από αρμόδια επιτροπή κράτησε 3 μήνες, παρά το γεγονός ότι, σύμφωνα με τον νόμο, «ο έλεγχος πραγματοποιείται αμελλητί και η απάντησή τους περιέρχεται στο φορέα που έχει υποβάλει το αίτημα το αργότερο εντός πέντε (5) εργασίμων ημερών από την ημερομηνία υποβολής του».
Δεν κλήθηκε ο διπλάσιος αριθμός επιλαχόντων ιδιωτών, όπως είχε συμβεί τις προηγούμενες φορές, προκειμένου να μην υπάρχουν περαιτέρω κενά από την διενέργεια των εξετάσεων.
Δεν έχει ακόμη αποφασιστεί, μέχρι σήμερα, τι θα γίνει με τα κενά που προέκυψαν από τις υγειονομικές, ψυχοτεχνικές εξετάσεις και αθλητικές δοκιμασίες.
Δεν έχουν οριστικοποιηθεί ούτε και οι τελικοί πίνακες διοριστέων από την κατηγορία των εποχικών, ύστερα από την κλήρωση της 25ης Μαΐου 2015, παρ’ όλο που έχουν περάσει 5 μήνες.

Οι βουλευτές εκτός από την οριστικοποίηση των αποτελεσμάτων και την κάλυψη των κενών από τους επιλαχόντες ρωτούν ακόμη τον αρμόδιο υπουργό «γιατί, οι επιτροπές, το Αρχηγείο, αλλά και το ΑΣΕΠ δεν απαίτησαν από τις υπηρεσίες να απαντήσουν στο αίτημά τους μέσα σε 5 μέρες, όπως ορίζει ο νόμος, ποιος ευθύνεται για αυτήν την καθυστέρηση και αν υπήρξαν κυρώσεις» και επίσης «τι πρόκειται να γίνει με τους υπόλοιπους επιλαχόντες του νόμου 3938/2011».

Add Comment