Αντιδήμαρχος “απέκλεισε” το 3ο Δημοτικό Σχολείο, επειδή παρεξηγήθηκε…

ΦΩΤΟ - 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ [1]

Τουλάχιστον αψυχολόγητη -αν όχι εμπαθή- μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς τη δημόσια ανακοίνωση της αντιδημάρχου κ. Φρ. Καρκαβανίδου για τη βοήθεια που παρείχαν οι διευθυντές των σχολείων στην ενημέρωση για την παιδική χορωδία του δήμου.

Με την επιστολή της η αντιδήμαρχος εκθέτει έμμεσα τη διευθύντρια του 3ου Δημοτικού Σχολείου, που αρνήθηκε να της δώσει την άδεια να παρουσιαστεί η ίδια στους μαθητές του σχολείου, καθώς η παρουσία αιρετών στα σχολεία απαγορεύεται από τη νομοθεσία. Απεναντίας, η διεύθυνση απέστειλε επιστολή στο Δήμο Ελασσόνας, στην οποία διευκρίνιζε ότι υπάρχει η δυνατότητα να ενημερωθούν οι μαθητές μόνο από τη μαέστρο της χορωδίας, η οποία θεωρείται επιστημονικό προσωπικό.

Αφού είδε λοιπόν η αντιδήμαρχος ότι η εξουσία της δεν “περνούσε” στο 3ο Δημοτικό Σχολείο, απευθύνθηκε στο Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας και στο Δήμαρχο Ελασσόνας. Αλλά ούτε ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας μπορούσε να δώσει τέτοια εντολή, αλλά ούτε και η παρέμβαση του Δημάρχου ήταν ικανή να μεταπείσει τη διευθύντρια να δείξει ελαστικότητα.

Η αντιδήμαρχος μάλλον το πήρε προσωπικά, αφού μετά από αυτά ούτε τη μαέστρο επέτρεψε να επισκεφτεί μόνη το σχολείο, ούτε ζήτησε από τους εκπαιδευτικούς να ενημερώσουν τους μαθητές για τη χορωδία. Δεν αμέλησε βέβαια να απευθύνει δημόσιο ευχαριστήριο στους άλλους διευθυντές που υποστήριξαν την προσπάθειά της να συγκροτήσει την παιδική χορωδία (ας ελπίσουμε χωρίς να χρειαστεί να παραβιάσουν εκείνοι τις οδηγίες…).

Φαίνεται ότι στην παραπάνω περίπτωση η νοοτροπία του “ξέρεις ποιος είμαι εγώ” βρήκε αποστομωτική απάντηση…

Διαβάστε παρακάτω την ευχαριστήρια επιστολή της αντιδημάρχου:

Ελασσόνα: 26-10-2015 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού του δήμου Ελασσόνας αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει δημόσια τον αναπληρωτή Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λάρισας κ. Βούλγαρη Σωτήρη, καθώς επίσης και τους διευθυντές του 1ου και 2ου Δημοτικών Σχολείων Ελασσόνας κα Ειρήνη Χατζηαυγέρη και Δημήτρη Μπουζούκη και την διευθύντρια του Γυμνασίου Ελασσόνας κα Βασιλική Τσιμπόλη για την υποστήριξή τους στην προσπάθεια μας να συγκροτήσουμε την παιδική χορωδία του δήμου μας.

Η αντιδήμαρχος Πολιτισμού
Φρόσω Καρκαβανίδου

Add Comment