Ανακοίνωση της Κίνησης Πολιτών Τσαριτσάνης για τον Ομαδικό Αμπελώνα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

005 (2) [800x600]

Μετά την έλλειψη ενημέρωσης που υπάρχει για τον ΑΣΟΚ η Κίνηση Πολιτών Tσαριτσάνης αισθάνεται την ανάγκη να απευθύνει προειδοποίηση στους μετόχους του πρώην ομαδικού αμπελώνα και τωρινού ΑΣΟΚ καθως και στην κοινωνία θέλοντας να τους ενημερώσει για τα εξής.
Η γη την οποία κατέχουν συνοδεύεται από βελτιώσεις που έγιναν με επενδύσεις του δημοσίου και αφορούν αρδευτικά δίκτυα, αποστραγγιστικά, γεωτρήσεις, συσκευαστήρια, διάφορα μηχανήματα και άλλες εγκαταστάσεις. Συνεπώς όλα αυτά έχουν μια προστιθέμενη άξια για την ιδιοκτησία των μετόχων και όχι μονό.
Η Κίνηση Πολιτών Τσαριτσάνης έπειτα από τη συνεχιζόμενη απαξίωση, με αποτέλεσμα την τελμάτωση του έργου, καθώς και των μέτοχων από ένα άτολμο και με άγονες αντιπαραθέσεις Δ.Σ. χωρίς καινοτόμες ιδέες και πρωτοτυπία, αφήνοντας τους μετόχους ιδιαιτέρα, αμέτοχους και ανενεργούς και κάποιους ίσως απερίσκεπτους και ιδιοτελείς που νομίζουν ότι θα καπαρώσουν χωράφι διπλά στη δημόσια γεώτρηση. Καλεί τους μετόχους και την κοινωνία να αντισταθούν στα διαφαινόμενα νέο-τσιφλικάδικα σχέδια, που στόχο έχουν την απόκτηση της απαξιωμένης ιδιοκτησίας των μετόχων αντί πινακίου φακής. Η πρόταση της Κίνησης είναι η φυγή προς τα μπρος με τους μετόχους ενεργούς, συμμέτοχους και ενημερωμένους με συμβουλές ειδικών, στα νομικά και την καλλιέργεια των χωραφιών για ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας που θα πρέπει να βρίσκεται εν εγρήγορση για τη ματαίωση των σχεδίων διάλυσης του ΑΣΟΚ.

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ

[wpg_thumb]

Add Comment