Συνάντηση Νικ. Παπαδόπουλου με Ομοσπονδία Κτηνοτρόφων Θεσσαλίας

ΣΥΡΙΖΑ ΝΙΚ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα 26/10/2015 μεταξύ του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παπαδόπουλου και της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας. Παρόντες στην συνάντηση ήταν τα μέλη του Δ.Σ. του ΟΠΕΚΕΠΕ Βασίλης Μακατός και Γιώργος Ακριβούλης ενώ εκ μέρους της Ομοσπονδίας παρευρέθηκαν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νίκος Παλάσκας, ο τέως πρόεδρος και νυν σύμβουλος Μιχάλης Τζιότζιος, ο Γιάννης Κόκουρας τεχνικός σύμβουλος, ο Γιάννης Κωτούλας σύμβουλος και ο Παύλος Τσανάκας μέλος της Ομοσπονδίας.
Κατά την διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν τα προβλήματα τεχνικά και μη, που απασχολούν τους κτηνοτρόφους και τονίστηκε η αναγκαιότητα επίλυσής τους για την επιβίωση του κλάδου. Ειδικότερα, τα διαχειριστικά σχέδια βοσκής και η αδυναμία ενεργοποίησης δικαιωμάτων στη νέα ΚΑΠ κτηνοτρόφων που έχουν μείνει χωρίς βοσκότοπο τα προηγούμενα χρόνια. Επισημάνθηκε πως η τεχνική λύση που καλείται να δώσει ο ΟΠΕΚΕΠΕ για να μπορέσουν οι κτηνοτρόφοι να ενεργοποιήσουν δικαιώματα βάσει τοπογραφικής κατανομής των βοσκοτόπων δεν πρέπει να ακολουθήσει την πεπατημένη και την πελατειακή νοοτροπία των προηγούμενων κυβερνήσεων ,προκειμένου να αποφευχθούν τα προβλήματα που είχαν παρατηρηθεί σχετικά με τις εξισωτικές αποζημιώσεις. Τέλος εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους για ενδεχόμενη κατάργηση της φέτας ως ελληνική προστατευμένη ονομασία προέλευσης.
Ο βουλευτής Νίκος Παπαδόπουλος και τα μέλη του ΟΠΕΚΕΠΕ Βασίλης Μακατός και Γιώργος Ακριβούλης δήλωσαν γνώστες των προβλημάτων και δεσμεύτηκαν να προωθήσουν τα αιτήματα στην κυβέρνηση και στον οργανισμό αντίστοιχα, καθώς και να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την αντιμετώπιση των προβλημάτων . Στη συνέχεια ο βουλευτής ενημέρωσε την Ομοσπονδία για τις νέες φορολογικές και ασφαλιστικές μεταρρυθμίσεις. Τέλος οι δύο πλευρές συμφώνησαν σε νέα συνάντηση μετά τις απαραίτητες ενέργειες, για συντονισμό από κοινού και προώθηση των προβλημάτων του κτηνοτροφικού τομέα.
Ο βουλευτής δήλωσε ότι το ζητούμενο είναι η αναγκαία χάραξη μιας βιώσιμης πολιτικής η οποία θα ενισχύσει την Θεσσαλική κτηνοτροφική παραγωγή που είναι μία από τις πιο σημαντικές για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

Add Comment