Εορτάστηκε η μνήμη του Ευαγγελιστή Λουκά στην Ελασσόνα

ΣΤΟ ΦΕΡΩΝΥΜΟ ΝΑΟ ΤΗΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ
«Ζωγράφος του λόγου ο Ευαγγελιστής Λουκάς»!
Του Γιάννη Μουκίδη

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ ΕΛΑΣΣΟΝΑ 2015 (1) [800x600]

«Λουκάν τον θεηγόρον και του Παύλου συνέκδημον και Ευαγγελίου του τρίτου συγγραφέα θεόπνευστον, εν ύμνοις τιμήσωμεν, πιστοί, ως άξιον εργάτην του Χριστού. Τω φώτι γαρ του Κυρίου καταυγασθείς μετέδωκε φως τω κόσμω».
Γιορτάστηκε στην Ελασσόνα η μνήμη του Αποστόλου και Ευαγγελιστή Λουκά, του Αγίου Λουκά, παρουσία δεκάδων πιστών, στον φερώνυμο Ιερό Ναό, που βρίσκεται στην είσοδο του Κέντρου Υγείας Ελασσόνας.
Το απόγευμα του Σαββάτου(παραμονή της εορτής), τελέσθηκε πανηγυρικός Εσπερινός, με Αρτοκλασία και Θείο Κήρυγμα και ακολούθησε το πρωί της Κυριακής, ανήμερα της εορτής του Αγίου, η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, όπου χοροστάτησε ο σεβασμ. μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων και συλλειτούργησαν ο αρχιμανδρίτης π. Ισαάκ Τσαπόγλου, ο πρωτοπρεσβύτερος π. Νικόλαος Πνευματικός και ο διάκονος π. Γεώργιος Σαπουνάς.
Στο Θείο Κήρυγμα, ο μητροπολίτης κ. Χαρίτων αναφέρθηκε στη ζωή και στις αρετές του Αποστόλου Λουκά, επισημαίνοντας, ανάμεσα στα άλλα: «Χριστιανός επιστήμων δέχθηκε την Χριστιανική πίστη χωρίς δισταγμούς και προφυλάξεις. Άριστος γιατρός, άριστος Χριστιανός, δεν γέμισε με έπαρση και αλαζονεία, ιεραπόστολος, πολύτιμος συνεργάτης του Αποστόλου Παύλου, που τον ακολούθησε σε όλες τις Αποστολικές περιοδείες του. Ο Ευαγγελιστής Λουκάς είναι ο ιστορικότερος από όλους τους άλλους Ευαγγελιστές. Οι παραδόσεις μιλούν για τον Απόστολο Λουκά, τον αγιογράφο και τον ζωγράφο. Πραγματικά, ο Άγιος είναι ο ζωγράφος του λόγου, αυτός που μας δίνει μία εικόνα της μητέρας του Θεού, της Παναγίας…».
[wpg_thumb]
Μέσα σε ατμόσφαιρα κατάνυξης, εκατοντάδες άτομα από την περιοχή της Ελασσόνας προσκύνησαν την Εικόνα του Αγίου και γέμισαν το εσωτερικό του Ναού και τον έξω του Ναού χώρο, με «φόντο» μια φθινοπωρινή συννεφιασμένη ημέρα.
Ανάμεσα τους, ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νικ. Ευαγγέλου, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Ανέστ. Σερετίδης και Αστέρ. Στούπας, δημοτ. σύμβουλοι, ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Κέντρων Υγείας Νομού Λάρισας κ. Ζήσης Δότας, εργαζόμενοι του Κέντρου Υγείας Ελασσόνας, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, κ.ά.

Add Comment