Χαρακόπουλος: Όχι “Πασάς” των ΜΜΕ ο υπουργός Επικρατείας

ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ Ν/Σ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΑΔΕΙΩΝ
Θα υπερασπιστούμε την απρόσκοπτη ενημέρωση των πολιτών

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

«Η κυβέρνηση της δεύτερης φορά αριστερά, αδυνατώντας να προσφέρει τον άρτο που υποσχέθηκε προεκλογικά στο λαό με το ‘‘παράλληλο πρόγραμμα’’ και τα ισοδύναμα που θα αντικαθιστούσαν κάθε επώδυνο μέτρο του Μνημονίου, καταφεύγει στα θεάματα». Αυτό τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, παρεμβαίνοντας κατά τη συζήτηση στη βουλή του νομοσχεδίου για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών.
Ο κ. Χαρακόπουλος άσκησε δριμεία κριτική στην κυβερνητική πολιτική λέγοντας ότι «το θέαμα που παρουσιάζεται με το υπό συζήτηση νομοσχέδιο είναι υπερπαραγωγή με το δελεαστικό τίτλο ‘‘πάταξη της διαπλοκής’’. Και έρχεται με διαδικασίες εξπρές
Τώρα, που αρχίζει η πρωτόγνωρη φορολογική επιδρομή, χρειάζεται αντιπερισπασμός στην προσοχή της κοινής γνώμης.
Τώρα, που καταργούνται επικουρικές συντάξεις και ΕΚΑΣ, ενώ ψαλιδίζονται και οι κύριες, χρειάζεται αποπροσανατολισμός των πολιτών.
Τώρα, που έρχονται τα χαράτσια του ΕΝΦΙΑ, που ενώ θα καταργούσατε πρέπει να πληρωθούν σε λιγότερες δόσεις, χρειάζεται αλλού να πέσουν τα φώτα της δημοσιότητας.
Τώρα, που τους αγρότες -στους οποίους τάζατε λαγούς με πετραχήλια και ισοδύναμα- τους βάζετε στην κλίνη του Προκρούστη της αγριότερης φορολογίας που τους έχει ποτέ επιβληθεί, χρειάζεται άλλο πιασάρικο θέμα για τον κόσμο.
Τώρα, που βάζετε καπέλο ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, «πενταροδεκάρες» όπως λέει ο υπουργός Παιδείας, ενός κόμματος με τόσους, ξεχασιάρηδες είναι αλήθεια, εκατομμυριούχους υπουργούς, χρειάζεται να ασχοληθούμε με άλλα θέματα.
Τώρα, που χιλιάδες δανειολήπτες κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους, χρειάζεται να έρθει με διαδικασίες φαστ-τρακ ένα τόσο σοβαρό νομοθέτημα. Γιατί άραγε;» αναρωτήθηκε ο κ. Χαρακόπουλος «ήταν μόνον η αγωνία να χυθεί αίμα στην αρένα των ΜΜΕ για να ισορροπήσει λίγο τη σφαγή των αμνών από την καρμανιόλα των μέτρων που προωθείτε;».
Ο Θεσσαλός πολιτικός είπε, επίσης, ότι είναι «από εκείνους που δεν θα ήθελαν να δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για υπερβάλλουσα επιρροή στην πολιτική ζωή από ανθρώπους που εμπλέκονται στα μίντια. Ουδεμία αντίρρηση θα είχαμε αν όντως το νομοσχέδιο που μας έφερε η κυβέρνηση ανταποκρινόταν σε αυτή την αρχή. Δυστυχώς, όμως, με αυτά που προβλέπονται στις διατάξεις του νόμου αλλά και με αυτά που δεν προβλέπονται, μας ζώνουν τα φίδια. Και πρώτα απ’ όλα ανησυχούμε -και δικαίως η όλη συζήτηση έχει επικεντρωθεί σε αυτό- από τις υπερεξουσίες του υπουργού Επικρατείας. Γιατί πρέπει να αποφασίζει αυτός σε ποιόν θα δοθεί η άδεια λειτουργίας, πόσες θα είναι οι άδειες λειτουργίας, ποια η τιμή εκκίνησης, πόσο θα είναι το αρχικό κεφάλαιο; Θα τον αναγορεύσουμε σε Πασά των ΜΜΕ;»

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΛΟΥΚΕΤΟΥ ΣΤΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ
Και πρόσθεσε ο κ. Χαρακόπουλος ότι «διαμαρτύρεται ο κ. Παππάς ότι τον αδικούμε και ότι παρεξηγούμε τις προθέσεις του. Κάθε καλόπιστος, όμως, εύλογα αναρωτιέται αν πίσω από την κυβερνητική πρεμούρα υποκρύπτεται η διάθεση για πολιτικό έλεγχο του τηλεοπτικού τοπίου, για αναδιανομή της πίτας, για ‘‘βόλεμα ημετέρων’’. Αν δεν συμβαίνουν όλα αυτά, ιδού η Ρόδος, διαψεύστε μας. Ξεκαθαρίστε τους όρους, ακολουθήστε τους κανόνες της διαφάνειας».
Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο πρώην αν. υπουργός στους περιφερειακούς σταθμούς, τους οποίους, όπως είπε η κυβέρνηση «τους τσουβαλιάζει μαζί με τους εθνικούς, χωρίς να λαμβάνονται υπ’ όψιν οι πληθυσμιακές ή οι γεωγραφικές συνθήκες μιας περιοχής. Και ο κίνδυνος να κλείσουν σταθμοί με ιστορία δεκαετιών, να χαθούν επενδύσεις, και να πεταχτούν δεκάδες εργαζόμενοι στο δρόμο είναι παραπάνω από υπαρκτός».
Και ο κ. Χαρακόπουλος κατέληξε λέγοντας ότι «επειδή ένα έργο φαίνεται από την αρχή αν είναι καλό, οφείλω να πω ότι και το νέο επεισόδιο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ήδη από τους τίτλους δεν ξεκινά με καλούς οιωνούς. Και πολύ φοβόμαστε ότι η συνέχεια θα είναι ακόμη πιο κακή. Και το σημερινό νομοσχέδιο μας το αποδεικνύει. Χειροκροτητές, όμως, στις πολιτικές ακροβασίες σας, εμείς, δεν θα γίνουμε. Θα υπερασπιζόμαστε σταθερά το δημόσιο συμφέρον, τη διαφάνεια και τον πλουραλισμό στην λειτουργία της πληροφόρησης, την απρόσκοπτη ενημέρωση των πολιτών. Γι’ αυτό το λόγο και καταψηφίζουμε το νομοσχέδιο».

Add Comment