Μάξιμος: H προσπάθεια της κυβέρνησης θυμίζει Σίσυφο

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Τώρα Εθνική Συνδιάσκεψη στη ΝΔ για το αύριο της παράταξης
Ποιοι οι δυο Αντιπρόεδροι που προτείνει ο Τζιτζικώστας;

«Ευχής έργο θα είναι η προσπάθεια αυτή που θυμίζει Σίσυφο, 5 χρόνια μέσα στα μνημόνια, να έχει μια ευτυχή κατάληξη. Για να έχει, όμως, ευτυχή κατάληξη δεν αρκούν τα προαπαιτούμενα, θα πρέπει η κυβέρνηση να τολμήσει και νέες μεταρρυθμίσεις, να ξεπεράσει ιδεοληψίες, αγκυλώσεις του παρελθόντος, όπως η ποινικοποίηση του κέρδους, του επιχειρείν». Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος κληθείς να σχολιάσει «αν από τα μέτρα που έρχονται, προκύπτει και ελπίδα ή μόνο πόνος» (σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Real fm και sτον δημοσιογράφο κ. Νίκο Χατζηνικολάου).
Ο πρώην υπουργός ανέφερε ότι με «με αντιλήψεις κρατισμού, όπως αυτές που φαίνεται ότι επικρατούν στην κυβέρνηση δεν μπορούμε να ξεπεράσουμε την κρίση. Θα πρέπει να εμπιστευτούμε και πάλι την ιδιωτική πρωτοβουλία, τον ιδιωτικό τομέα, να δοθούν κίνητρα για να υπάρξει επιχειρηματική δράση στη χώρα» ενώ πρόσθεσε ότι «η ΝΔ είναι εδώ να στηρίζει κάθε θετικό». Ωστόσο επισήμανε ότι «οι ιδεολογικές αγκυλώσεις και οι εμμονές που έχει αυτή η κυβέρνηση, που φανήκαν ακόμη και με το τελευταίο αυτό κραυγαλέο παράδειγμα με τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, δείχνουν πως δεν κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση. Δεν μπορεί να θεωρούνται ότι ανήκουν στην πλουτοκρατία δεκάδες, εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες που στέλνουν τα παιδιά τους στα φροντιστήρια, σε ξένες γλώσσες ή και τα χιλιάδες παιδιά που πηγαίνουν σε ιδιωτικά εκπαιδευτήρια από μικρομεσαίες, μεσαίες οικογένειες που επιδιώκουν κάτι καλύτερο για τη μόρφωσή τους».
Σχετικά με την εκλογή νέου προέδρου στη ΝΔ, ο κ. Χαρακόπουλος υπενθύμισε ότι ήταν «από τους βουλευτές που μειοψήφησαν μετά το εκλογικό αποτέλεσμα του Ιανουαρίου στην Κ.Ο. που πραγματοποιήθηκε, όταν ζητήσαμε τότε να ξεκινήσει συνεδριακός διάλογος όπου θα τεθούν όλα τα ζητήματα και αυτό της ηγεσίας. Δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε, δεν ήμασταν πλειοψηφικό ρεύμα στην προηγούμενη Κ.Ο. της ΝΔ. Αν τότε είχαμε προχωρήσει με γενναία και γρήγορα βήματα σε συνέδριο και αλλαγή ηγεσίας ίσως ήταν διαφορετική η πορεία των πολιτικών πραγμάτων. Ίσως να ήταν διαφορετικό το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, καθώς το «Ναι» δεν είχε ουσιαστικά φυσικό ηγέτη της όλης προσπάθειας. Ίσως να ήταν διαφορετικό και το αποτέλεσμα των εκλογών του Σεπτεμβρίου».
Ο Θεσσαλός πολιτικός υποστήριξε ότι «μέχρι στιγμής η όλη προεκλογική εκστρατεία έχει χαρακτηριστικά καλλιστείων και αυτό δεν τιμά κανέναν και ιδιαίτερα ενοχλεί τον κόσμο της ΝΔ». Γι’ αυτό πρότεινε «έστω και τώρα να γίνει μια Εθνική Συνδιάσκεψη όπου να έρθουν οι 4 υποψήφιοι αρχηγοί και να μιλήσουν στα στελέχη της ΝΔ και διά αυτών στην ελληνική κοινωνία, σε όσους αγωνιούν για το μέλλον της ελληνικής, ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς και να τοποθετηθούν παρουσιάζοντας τις θέσεις τους για το αύριο».
Σχετικά με την υποψηφιότητα του κ. Τζιτζικώστα ανέφερε ότι «η ΝΔ είναι ένα κατεξοχήν κοινοβουλευτικό κόμμα. Εκ των πραγμάτων είναι μια εγγενής αδυναμία το κώλυμα εκλογιμότητας ως βουλευτού, που έχει ο Απόστολος Τζιτζικώστας, ο περιφερειάρχης της Κ. Μακεδονίας. Τον άκουσα να λέει ότι θα προτείνει δύο αντιπροέδρους στο κόμμα, προκειμένου να ξεπεραστεί έτσι αυτό το πρόβλημα. Αφού έκανε αυτό το βήμα, νομίζω ότι οφείλει να δημοσιοποιήσει και τα πρόσωπα που θα προτείνει ως αντιπροέδρους. Στην Αμερική, όπως ξέρετε, ο υποψήφιος πρόεδρος γνωστοποιεί στους πολίτες πριν από τις εκλογές ποιος θα είναι ο αντιπρόεδρος στην περίπτωση εκλογής του. Νομίζω ότι αφού έκανε αυτό το βήμα, θα πρέπει να προτείνει ποιοι θα είναι οι δύο αντιπρόεδροι που θα τον συνεπικουρούν στο έργο του αν εκλεγεί αρχηγός.
Και ομοίως και οι άλλοι υποψήφιοι αρχηγοί εάν προτίθενται να κάνουν χρήση αυτής της δυνατότητας που τους δίνει το καταστατικό να ορίσουν αντιπροέδρους, καλό είναι να το πούνε για να το γνωρίζουμε. Πιστεύω ότι ο κόσμος που ενδιαφέρεται για το αύριο της ΝΔ θα πρέπει να γνωρίζει πριν φτάσει στην κάλπη και τις πολιτικές θέσεις και την ομάδα του υποψήφιου αρχηγού με την οποία προτίθεται να αλλάξει τη ΝΔ για να αλλάξει τη χώρα».

ΜΗΝΥΜΑ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΕΛΛΗΝΑ:

Ο Καραθεοδωρή πρότυπο Ρωμιού, άξιο σεβασμού!

«Στις ημέρες μας, όπου σπανίζουν οι μεγάλες προσωπικότητες, θεωρώ ότι αυτός ο σπουδαίος Έλληνας, που συνδύαζε τόσο δημιουργικά τον αγνό πατριωτισμό με το γνήσιο κοσμοπολίτικο πνεύμα και την αυθεντική προοδευτική πνοή, πρέπει να αποτελεί για όλους μας πρότυπο άξιο σεβασμού και μίμησης». Τα παραπάνω τονίζει ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος σε μήνυμα του με αφορμή την εκδήλωση προς τιμήν του διακεκριμένου Έλληνα επιστήμονα Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή.

Ο Θεσσαλός πολιτικός, ο οποίος λόγω της συζήτησης στη βουλή του νομοσχεδίου για τους τηλεοπτικούς σταθμούς δεν μπόρεσε να παραβρεθεί στην εκδήλωση, συγχαίρει τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων κ. Πάνο Σάπκα και τον πρόεδρο του Συνδέσμου Γραμμάτων Τεχνών Θεσσαλίας κ. Θανάση Καρατόλια «για την πρωτοβουλία σας να τιμήσετε ένα πρόσωπο που βρέθηκε στην κορυφή της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας με καθολική αναγνώριση».

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει «ο Καραθεοδωρή αναμφίβολα υπήρξε ένας μεγάλος Ρωμιός, ο οποίος με την τεράστια μόρφωση και την πολυσχιδή επιστημονική του δράση δεν πρόσφερε μόνον στην ανθρωπότητα τις ανακαλύψεις του, αλλά επεδίωξε να προσφέρει τα φώτα του στον ελληνισμό και στην πατρίδα. Είναι άλλωστε γνωστό το έργο του, μετά από πρόσκληση του φίλου του Ελευθερίου Βενιζέλου, στην οργάνωση του Ιωνικού Πανεπιστημίου της Σμύρνης, τη βιβλιοθήκη του οποίου τελικά διέσωσε από τις φλόγες της μικρασιατικής καταστροφής».

ΜΑΞΙΜΟΣ ΓΙΑ ΕΠΕΤΕΙΟ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ:

Στα δύσκολα μόνο με ενότητα τα καταφέρνουμε…

«Σε κάθε δύσκολη περιπέτεια του έθνους μας η ενότητά του ήταν αυτή που το οδηγούσε στην επιτυχία, στην νίκη, στη λύτρωση. Αντιθέτως, η φαγωμάρα, η εμμονή στις αντιθέσεις και στις αντιπαραθέσεις μας καταβαράθρωνε και χρειαζόμασταν έπειτα πολύ καιρό για να σταθούμε και πάλι στα πόδια μας. Αυτό το μήνυμα από το μακρινό 1944 οφείλουμε όλοι μας να το αναδείξουμε στο σήμερα και να το κάνουμε πράξη στους δύσκολους καιρούς που περνά η πατρίδα». Τα παραπάνω τονίζει ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος σε δήλωσή του για την επέτειο απελευθέρωσης της Λάρισας από τα κατοχικά στρατεύματα.
Ο Θεσσαλός πολιτικός επισημαίνει, επίσης, τα εξής:
«Πάνω από επτά δεκαετίες έχουν περάσει από την αναστάσιμη εκείνη ημέρα, τον Οκτώβριο του 1944, της απελευθέρωσης της Λάρισας από τη γερμανική κατοχή. Ο εφιάλτης της σκλαβιάς, της καταπίεσης, των διώξεων και των εκτελέσεων των Ελλήνων τελείωνε και μια νέα ημέρα γεμάτη ελπίδες ξημέρωνε. Αν και από τότε είναι πολύ το νερό που έχει κυλήσει στο ποτάμι της ιστορίας η μνήμη των γεγονότων είναι ακόμη ζωντανή. Και πρέπει να μείνει ζωντανή και ως πολύτιμη παρακαταθήκη να περνά από γενιά σε γενιά:
Πρώτον διότι οφείλουμε να αποδίδουμε τον απαιτούμενο σεβασμό σε όσους έχασαν τη ζωή τους από τη βαρβαρότητα ενός στρατού, που υπηρετούσε το ολοκληρωτικό καθεστώς των ναζί, και σε όσους αγωνίστηκαν στην εθνική αντίσταση για την ελευθερία της πατρίδας.
Και δεύτερον, γιατί η ιστορία διδάσκει, μας αποτρέπει να μην κάνουμε τα λάθη που διαπράξαμε στο παρελθόν και μας προτρέπει να κάνουμε ό,τι ορθό έγινε παλαιότερα. Και το σπουδαιότερο δίδαγμα αυτής της περιόδου είναι η διαφύλαξη της εθνικής μας ενότητας, η αποφυγή της δημιουργίας τεχνητών διαχωριστικών γραμμών».

Add Comment