Πλούσια η «Εβδομάδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης» του ΚΠΕ

ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΠΕ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ (3)

Το ΚΠΕ Κισσάβου-Ελασσόνας, στο πλαίσιο των δράσεων για την «Εβδομάδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης» και σε συνεργασία με τις Δ/νσεις Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, για την εβδομάδα 12-16 Οκτωβρίου 2015 πραγματοποίησε τις παρακάτω δράσεις:

Α) Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015:
On line (εξ αποστάσεως) επίσκεψη των περιβαλλοντικών ομάδων των σχολικών μονάδων στο ΚΠΕ Κισσάβου-Ελασσόνας, σε προγραμματισμένη ώρα.

Β) Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015:
Ενημερωτική Ημερίδα εκπαιδευτικών Α/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Λάρισας με τίτλο: «Εβδομάδα Περιβαλλοντικής Εκπ/σης» στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Δημοτικής Πινακοθήκης-Μουσείο Κατσίγρα το απόγευμα από τις 17.00 μ.μ. ως τις 20.30 μ.μ.
Το πρόγραμμα της ημερίδας περιλάμβανε:
-Παρουσίαση των Προγραμμάτων και των Δικτύων των ΚΠΕ Θεσσαλίας:
ΚΠΕ Κισσάβου-Ελασσόνας, ΚΠΕ Περτουλίου-Τρικκαίων, ΚΠΕ Μουζακίου, ΚΠΕ Μακρινίτσας.
-Παρουσίαση των δράσεων και των δικτύων Περιβαλλοντικής Εκπ/σης των Υπεύθυνων Σχολικών Δραστηριοτήτων Π.Ε. και Δ.Ε. Λάρισας.
-Παρουσίαση του έργου «Λάρισα: παρεμβάσεις για την περιβαλλοντική αναβάθμιση της πόλης», από την Προϊσταμένη Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Λαρισαίων, αρχιτέκτονα Μηχανικό κ. Γιοβρή Ευαγγελία.
-Παρουσίαση των δράσεων της Αντιδημαρχίας Πρασίνου & Περιαστικής Ανάπτυξης Δήμου Λαρισαίων:
1. Βοτανική συλλογή στο πάρκο Αλκαζάρ
2. Δημοτικό φυτώριο
3. Δημοτικός λαχανόκηπος
-Παρουσίαση των δράσεων της Αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας Δήμου Λαρισαίων.
-Βράβευση της καλύτερης αφίσας με θέμα: «Περιβαλλοντικές Δράσεις στο Κοινωνικό Σχολείο», που δημιούργησαν μαθητές της Α/θμιας Εκπ/σης στα πλαίσια της Εβδομάδας Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του σχολικού έτους 2014-2015.
-Παρουσίαση καλών πρακτικών Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων με θέμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης από εκπ/κους Π.Ε. και Δ.Ε. Λάρισας.
[wpg_thumb]
Γ) Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015:
Επισκέψεις των περιβαλλοντικών ομάδων των σχολικών μονάδων στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ Κισσάβου-Ελασσόνας.
-Παρουσίαση από την Υπεύθυνη Σχολ. Δραστ. Π.Ε. Λάρισας και
– Ξενάγηση σε λαχανόκηπους της περιοχής που δημιούργησαν μαθητές, δάσκαλοι και γονείς .

Δ) Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015:
Ενημέρωση μαθητών Δημοτικών, Γυμνασίων, Λυκείων σχετικά με τα εκπαιδευτικά προγράμματα και τις δράσεις του ΚΠΕ Κισσάβου-Ελασσόνας, στο Αμφιθέατρο του 4ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, 8.00-10.00 και 11.00-13.00.

Add Comment