Μπαργιώτας: Ακόμα χωρίς εκπαιδευτικούς πολλά σχολεία της Ελασσόνας

ΜΠΑΡΓΙΩΤΑΣ - ΚΕΝΑ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Το πρόβλημα αναδεικνύει ο Βουλευτής Λάρισας του Ποταμιού, κ. Κώστας Μπαργιώτας, με ερώτησή του προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Σε πρόσφατη ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ελασσόνας αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η πρωτοφανής αδικαιολόγητη καθυστέρηση στις υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών φέτος και οι ελάχιστες προσλήψεις αναπληρωτών, οι οποίες δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί, αν και βρισκόμαστε ήδη στα μέσα του Οκτώβρη, έχουν ως αποτέλεσμα τη σημερινή εικόνα των σχολείων σε όλη τη χώρα. Πιο συγκεκριμένα, σχολεία της περιοχής Ελασσόνας έχουν σημαντικά κενά σε εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων Αγγλικής και Γερμανικής Γλώσσας, Μουσικής, Καλλιτεχνικών και Θεατρικής Αγωγής. Επιπλέον, ολοήμερα τμήματα των σχολείων με μεγάλο αριθμό μαθητών, είτε δεν λειτουργούν καθόλου, είτε υπολειτουργούν, εξαιτίας της έλλειψης εκπαιδευτικών ειδικοτήτων. Σημαντικά είναι τα προβλήματα και στο Ειδικό Σχολείο της Γαλανόβρυσης, στο οποίο δεν έχουν γίνει ακόμη οι απαραίτητες προσλήψεις σε ειδικευμένο εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό. Σαν αποτέλεσμα των παραπάνω, εκπαιδευτικοί αναγκάζονται συστηματικά να εργάζονται πέραν του διδακτικού τους ωραρίου για να καλύψουν τα κενά».

Οι κενές θέσεις εκπαιδευτικών στα σχολεία αποτελούν διαχρονικό πρόβλημα που καμία κυβέρνηση έως τώρα δεν επέδειξε την πολιτική βούληση να επιλύσει. Το Ποτάμι ρωτά τον Υπουργό: Σε ποιες ενέργειες θα προβεί, ώστε να καλυφθούν εγκαίρως τα κενά στα δυσπρόσιτα χωριά της περιοχής της Ελασσόνας; Εάν θα προχωρήσει σε εξορθολογισμό του αριθμού των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων, καθώς και σε αντικατάσταση των σχολικών συμβούλων που έχουν αποχωρήσει από την υπηρεσία λόγω συνταξιοδότησης.

Add Comment