Μπαργιώτας στην ολομέλεια: “Απαιτείται μακροχρόνιος προγραμματισμός”

«Το σημαντικό από δω και πέρα είναι η εθνική στοχοθεσία και ο μακροπρόθεσμος προγραμματισμός»\

ΜΠΑΡΓΙΩΤΑΣ

Στην ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση επί του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών, «Μέτρα για την εφαρμογή της Συμφωνίας δημοσιονομικών στόχων και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων» μίλησε ο Βουλευτής Λάρισας του Ποταμιού, κ. Κωνσταντίνος Μπαργιώτας.
Αρχικά ο κ. Μπαργιώτας επεσήμανε την στροφή του Πρωθυπουργού που πλέον στηρίζει την φιλοευρωπαϊκή πορεία της χώρας, φτάνοντας στο σημείο να εγκαλεί την Νέα Δημοκρατία για «αντιμνημονιακή στάση». Η Νέα Δημοκρατία απ’ την πλευρά της, θυμίζει «ανανήψαντες αντιμνημονιακούς», καθώς μετά τα «Ζάππεια» επανεμφανίζεται να ακολουθεί τη συγκεκριμένη τακτική. Η συμπολίτευση απ’ την πλευρά της, θυμίζει το παραμύθι με τον πρίγκιπα που μεταμορφώθηκε σε βάτραχο, καθώς τώρα, αμήχανη, φαίνεται να αισθάνεται, σαν τον πρίγκιπα κι αυτή, όταν ξύπνησε μια μέρα στον βάλτο. Θα πρέπει, τόνισε ο κ. Μπαργιώτας, να πάψει να φοβάται ότι θα αποτελέσει «αριστερή παρένθεση», καθώς πλέον έχουμε μπει σε μια νέα περίοδο και η συντριπτική πλειοψηφία του κοινοβουλίου στηρίζει την φιλοευρωπαϊκή πορεία της χώρας.
Στη συνέχεια κατέκρινε την τακτική της κυβέρνησης που συνεχίζει το παλαιοκομματικό «παιχνίδι» των προηγουμένων κυβερνήσεων, ακολουθώντας έναν τρόπο νομοθέτησης «κορακίστικο», με παραγράφους που παραπέμπουν σε άλλες παραγράφους και που με τη σειρά τους παραπέμπουν σε επόμενες, και που είναι αδύνατο για τον μέσο πολίτη να τις παρακολουθήσει. Προωθεί μεν τις μνημονιακές διατάξεις και δεσμεύσεις της Συμφωνίας, αλλά ταυτόχρονα φέρνει και τις συνήθεις πελατειακές ρυθμίσεις όπως το άρθρο 13, που άλλαξε στην πορεία. Συνεχίζοντας, σχολίασε την επικείμενη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού, λέγοντας ότι όλοι πολιτεύθηκαν με άξονα τα τρία «δεν». «Δεν θα κοπούν συντάξεις, δεν θα αυξηθούν τα όρια ηλικίας και δεν θα αυξηθούν οι εισφορές». Ξαφνικά όλοι ανακαλύπτουν ότι το ασφαλιστικό δεν είναι βιώσιμο, κάτι που ήταν γνωστό από χρόνια. Κλείνοντας, τόνισε την ανάγκη να υπάρξει ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο και να τεθεί μια εθνική στοχοθεσία, γιατί σε διαφορετική περίπτωση δεν θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε ως χώρα.

Add Comment