Θρήνος στον αποχαιρετισμό του αγγελουδιού στην Ελασσόνα

ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΑΤΟΜΑ ΣΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΑΚΗ
Του Γιάννη Μουκίδη

ΚΗΔΕΙΑ ΤΡΙΧΡΟΝΟΥ ΕΛΑΣΣΟΝΑ

Ατέλειωτος θρήνος και βουβό κλάμα στην Ελασσόνα στο τελευταίο «αντίο» για το 3χρονο αγγελούδι, τον μικρό Χρήστο Λιάκο, που …«έφυγε» για τον Παράδεισο τόσο ξαφνικά και απρόβλεπτα, το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, στο αγρόκτημα του Κυψελοχωρίου Λάρισας.
Τραγικές φιγούρες επάνω από το λευκό φέρετρο οι Ελασσονίτες γονείς του, ο Χαράλαμπος και η Ρία, οι παππούδες και οι θείοι του. Εκεί τριγύρω τα ξαδελφάκια του, οι δεκάδες συγγενείς και φίλοι των οικογενειών Λιάκου – Ταζέ.
Έξω από την εκκλησία, έβλεπες πρόσωπα σκυθρωπά και μάτια δακρυσμένα αλλά και άκουγες πολύ κουβέντα για τις συνθήκες του ατυχήματος που στοίχισε τη ζωή στο μικρό και ένα ατέλειωτο «γιατί»!
Ο τραγικός επίλογος της πρωτοφανούς τραγωδίας με το θάνατο του 3χρονου Χρήστου, που συγκλόνισε το νομό Λάρισας και το πανελλήνιο, γράφτηκε χθες στις 2 το μεσημέρι στον ιερό ναό Αγίου Αρσενίου Ελασσόνας.
Στην Εξόδιο Ακολουθία χοροστάτησε ο σεβασμ. μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων και συλλειτούργησαν οι αρχιμανδρίτες π. Βησσαρίων Καραλάσκος(προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Δημητρίου) και π. Βασίλειος(της Ι. Μονής Σπαρμού Ολύμπου), ο στρατιωτικός ιερέας π. Αθανάσιος και ο αρχιερατικός πείτροπος της Ι. Μητρόπολης – πρωτοπρεσβύτερος π. Δημήτριος Παπαγεωργίου.
Ανάμεσα στις παρουσίες: ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Ευαγγέλου, ο περιφερειακός σύμβουλος Θανάσης Παιδής, αντιδήμαρχοι, ο πρ. βουλευτής Λευθέρης Κυριακού, ο πρ. δήμαρχος Πέτρος Χατζήνας, δημοτικοί σύμβουλοι, παλαιοί και νέοι αυτοδιοικητικοί, στρατιωτικοί – συνάδελφοι των γονέων του μικρού Χρήστου και εκατοντάδες άτομα.

[wpg_thumb]

Add Comment