Επενδύσεις στον Όλυμπο από το Λιτόχωρο σχεδιάζει η κυβέρνηση!

ολυμποσ λιβαδι

Εκτός προγραμματισμού φαίνεται ότι θα μείνει για μία ακόμη φορά η περιοχή μας ως προς την αξιοποίηση του μυθικού βουνού. Οι σημερινές πληροφορίες, που έρχονται από καλά ενημερωμένες πηγές (εφημερίδα Το Βήμα), μιλούν για νέα καταφύγια στον Όλυμπο από την πλευρά του Λιτοχώρου και οργανωμένες πτήσεις με ελικόπτερο για τουρίστες υψηλού εισοδήματος.

Όλα αυτά βέβαια από την ήδη αξιοποιημένη πλευρά του Ολύμπου στην Πιερία, καθώς κανείς δε φαίνεται να ενημέρωσε τον αρμόδιο υπουργό κ. Μάρδα ότι ο Δήμος Ελασσόνας έχει έτοιμη μελέτη ανάπτυξης για τον Όλυμπο από την πλευρά της Ελασσόνας.

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι οι αγνές προθέσεις της νέας δημοτικής αρχής (συναντήσεις με υπουργό περιβάλλοντος και δήμαρχο Λιτοχώρου) δεν είναι αρκετές για να δικαιώσουν το πάγιο αίτημα της Ελασσόνας να αξιοποιήσει τον Όλυμπο από την πλευρά της. Οι εξελίξεις δείχνουν ότι κάποιοι σχεδιάζουν χωρίς το Δήμο Ελασσόνας και αυτό οφείλεται στην αδυναμία προβολής ενός αξιόπιστου σχεδίου από την πλευρά αυτή.

Άδικα λοιπόν ελπίζουμε σε αξιοποίηση και επενδύσεις στην ελασσονίτικη πλευρά του Ολύμπου, όταν την έλλειψη σχεδίου προσπαθούμε να την καλύψουμε με δήθεν εποικοδομητικές συσκέψεις και συζητήσεις.

Ενδεικτικά και με την ευκαιρία, να θυμίσουμε ότι η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ελασσόνας για αξιοποίηση των κατασκηνώσεων Κοκκινοπηλού με ΣΔΙΤ περιμένει ακόμα -μετά από 6 μήνες- την πρόσκληση ενδιαφέροντος! Γιατί άραγε;

Δυστυχώς, με τέτοιους ρυθμούς, δε γίνεται δουλειά, και κυρίως δε γίνεται να πείσουμε τα αρμόδια υπουργεία ότι μπορούμε…

Πληροφορίες από iefimerida.gr

Add Comment