Παραιτήθηκε η αντιδήμαρχος Χρ. Προβίδα – Τι δήλωσε ο Δήμαρχος στο Δ.Σ.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Και επίσημα “εκτός” της διοίκησης του Δήμου Ελασσόνας είναι πλέον η αντιδήμαρχος αγροτικής ανάπτυξης κ. Χρυσούλα Προβίδα μετά τη χθεσινοβραδινή δήλωση του Δημάρχου Ελασσόνας στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ευαγγέλου, ερωτηθείς για ποιο λόγο τα θέματα αρμοδιότητας της κ. Προβίδα τα εισηγούνταν στο συμβούλιο ο δημοτικός σύμβουλος Ν. Τσουκαρέλας, απάντησε ότι έχει ζητηθεί από την κ. Προβίδα η παραίτησή της και η παραίτηση έχει ήδη υποβληθεί. Επομένως, η υπογραφή της απόφασης αποδοχής είναι θέμα τυπικό και αναμένεται εντός ολίγου, αφού ετοιμαστεί και η απόφαση ορισμού του νέου αντιδημάρχου, ο οποίος απ’ ό,τι προκύπτει από τις εισηγήσεις στο Δ.Σ. θα είναι ο κ. Τσουκαρέλας.

Ο κ. Ευαγγέλου δεν μπήκε βέβαια στον κόπο να εξηγήσει στο Δημοτικό Συμβούλιο τους λόγους της αποπομπής της αντιδημάρχου (δεν είναι υποχρεωμένος άλλωστε…), αλλά η απουσία της κ. Προβίδα προοιωνίζεται την ανεξαρτητοποίησή της από τη δημοτική του ομάδα, καθώς η φερόμενη αποπομπή της δεν “χωνεύεται” και εύκολα…

Είναι σίγουρα δύσκολο να εκτιμηθεί το μέγεθος της ασυμφωνίας/δυσαρμονίας μεταξύ τους, καθώς η αντιδήμαρχος ήταν ήδη εξ αρχής απογοητευμένη για την υποβάθμισή της σε ρόλο κατώτερο των ειδικών συμβούλων του δημάρχου. Η ρήξη επομένως ήταν αναμενόμενη εδώ και καιρό, καθώς ως άμισθη αντιδήμαρχος δεν είχε και πολλά να χάσει. Πόσο μάλλον που φαίνεται να επιβαρύνθηκε με εισηγήσεις και αποφάσεις που ενδεχομένως να μην ήταν στην κυριαρχική της εξουσία και ενείχαν κίνδυνο και ατομική ευθύνη.

Επομένως, η αποπομπή της κ. Προβίδα φαίνεται να αποτελεί μάλλον λύτρωση για την ίδια, αλλά σίγουρα πονοκέφαλο για τον ίδιο τον κ. Ευαγγέλου.

Add Comment