Έντονες συγκινήσεις στο περίφημο 4ο Ιστορικό Ράλι Ολύμπου

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΡΑΛΙ ΟΛΥΜΠΟΥ 2015 5 [800x600]

Αυξημένη αδρεναλίνη είχε και φέτος μια ακόμα μεγάλη διοργάνωση που ταξίδεψε εικόνες της μαγικής Θεσσαλίας σε όλο τον κόσμο ,όπως είναι το περίφημο για την ποιότητά του και πασίγνωστο σε όλο τον κόσμο της κλασσικής αυτοκίνησης , 4ο ιστορικό Ράλι Ολύμπου ,που έγινε στις 10 και 11 Οκτωβρίου 2015 στη Θεσσαλία, με εκκίνηση αυτή τη φορά από το Βόλο (10/10 /2015) και τερματισμό ,όπως πάντα, στην Ελασσόνα ,την επόμενη μέρα το μεσημέρι (11/10/2015) .
Σημειώνεται ότι το Ράλι είναι επετειακό για τη ΛΕΚΑΜ ,που συμπληρώνει 20 χρόνια λειτουργίας της και ο αγώνας εντάσσεται στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα “ΠΟΛΥΝΙΚΗΣ ” της ΕΟ-ΦΙΛΠΑ.

Το Ράλι αυτό ,διατήρησε τη φήμη του ,που ξεπερνά τα όρια της Ελλάδας ,ως ένας μοναδικός και σκληρός αγώνας, με διεθνείς προδιαγραφές, που το Δίκτυο “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” και Λέσχη Κλασσικών Αυτοκινήτων Μακεδονίας (ΛΕΚΑΜ) ,μια τις πιο δυνατές Λέσχες της Ελλάδος ,έχει καθιερώσει ως θεσμό για τη Θεσσαλία και την Ελλάδα και είχε και φέτος ,σε περίοδο μεγάλης κρίσης , δεκάδες συμμετοχές ,γεγονός σπάνιο για αγώνες κλασσικών αυτοκινήτων -αντίκα .

Η εκκίνηση δόθηκε φέτος από την παραλία του Βόλου , από τον κ. Κίτσιο Γ. που εκπροσωπούσε τον Περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστό και τους Προέδρους της ΛΕΚΑΜ κ. Γ. Τσάλιο, του Δικτύου ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ κ. Κ. Σκριάπα ,του ΣΚΑΛ κ. Ν. Γκανάκη και της ΛΕΚΟΒ κ. Τέλη Δουλόπουλο ,σε μια κατάμεστη παραλία του Βόλου ,στην οποία όλοι είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά μυθικά αυτοκίνητα ,”δεσποινιδούλες….” ηλικίας πολλών δεκαετιών ,που μας παραπέμπουν στις αρχές του περασμένου αιώνα (ηλικίες οχημάτων από 30+ έως 85+ ).
Ο τερματισμός έγινε στην Ελασσόνα ,που είναι ο καθιερωμένος τόπος κατάληξης του Ράλι Ολύμπου ,όπου βρίσκεται και η έδρα του πολυβραβευμένου Δικτύου “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ”, που έχει εμπνευστεί και καθιερώσει το Ράλι Ολύμπου, ως θεσμό για τη Θεσσαλία και την Ελλάδα.

[wpg_thumb]

Σκοπός των διεθνών δράσεων η ανάδειξη της μαγικής Ελληνικής υπαίθρου

Λατρεμένος προορισμός του Ράλι Ολύμπου για φέτος ήταν το Πήλιο ,το οποίο ανέβασε την αδρεναλίνη των πληρωμάτων ,με τα πανέμορφα τοπία, τις μοναδικές διαδρομές και τα δύσκολα χιλιόμετρα που είχαν να διανύσουν οι “αμαζόνες” της κλασσικής αυτοκίνησης , με σειρά ειδικών διαδρομών που έκοβαν την ανάσα.

Έκλεψαν τις καρδιές όλων τα Χάνια Πηλίου ,Ζαγορά, Άγιος Ιωάννης, Τσαγκαράδα, Μηλιές, Βυζίτσα ,(όπου έγινε μια μεγάλη στάση ανασυγκρότησης-έκθεση αυτοκινήτων ,γεύμα πληρωμάτων στις μοναδικές ταβέρνες του χωριού και φυσικά με ταυτόχρονη επίσκεψη στον Αγροτουριστικό Συνεταιρισμό Γυναικών Βυζίτσας Πηλίου “Οι Εσπερίδες” που κατέπληξαν με τη φιλοξενία και την ποιότητα των μοναδικών Πηλιορείτικων προϊόντων που παρασκευάζουν οι ίδιες .
Στη συνέχεια την τιμητική τους είχαν οι Πινακάτες, Άγιος Γεώργιος, Άγιος Βλάσιος, Α. Λεχώνια ,Κ. Λεχώνια, Αγριά , Βόλος , με τελικό προορισμό τη Λάρισα ,όπου έγινε ο τερματισμός και η διανυκτέρευση των πληρωμάτων. Σημειώνεται ότι μεγάλο μέρος του αγώνα διεξήχθη υπό βροχή ,δυσκολεύοντας ακόμα περισσότερο τα πληρώματα ,που είχαν να διανύσουν εκατοντάδες δύσκολα χιλιόμετρα.

Ο Όλυμπος , η λατρεία των οδηγών Κλασσικών αυτοκινήτων
Τη δεύτερη μέρα , η εκκίνηση δόθηκε από τον Δήμαρχο Λαρισαίων κ. Απ. Καλογιάννη και τον Πρόεδρο του Δικτύου ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” κ. Κ. Σκριάπα και ο απόλυτος προορισμός των κλασσικών οχημάτων ,ήταν, όπως κάθε χρόνο, το “βουνό των θεών” ,ο Όλυμπος , που αποτελεί τη μεγάλη αγάπη όλων των ελληνικών και ξένων πληρωμάτων , που θεωρούν στόχο ζωής την ανάβαση στο μυθικό βουνό και μάλιστα μέσα από φαράγγια και απότομες πλαγιές που κόβουν την ανάσα. (Διαδρομή:Γιάννουλη, Αμπελώνας, Βρυότοπος, Ροδιά, Συκαμινέα, Κρυόβρυση, Σπαρμός, Ολυμπιάδα, Καλλιθέα,Ελασσόνα -αφού προηγήθηκε η καθιερωμένη, πλέον, επίσκεψη στην Οινοποιϊα Ελασσόνας)
Ακολούθησε το γεύμα των απονομών των κυπέλλων στους νικητές στο χωριό Ολυμπιάδα Ολύμπου, όπου παραβρέθηκε το ΔΣ του Δικτύου ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” (Κ. Φουρκιώτης, Ελισ. Μπουζούκη,Θ. Αστερίου,Ι. Τσακιστάρας κ.ά.) και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Λάρισας κ. Αθαν. Παιδής , που υποδέχτηκε τα εκατοντάδες πληρώματα στην περιοχή ,πολύ νωρίτερα στην Οινοποιΐα Ελασσόνας και χαιρέτισε τη μεγάλη αυτή διοργάνωση.

Το περίφημο, πλέον, ” Ιστορικό Ράλι Ολύμπου ” του Δικτύου ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” είναι ένα γεγονός, που κάθε χρόνο αλλάζει προορισμούς και ταξιδεύει εικόνες της Θεσσαλίας και της Ελλάδας , όπως είναι ο Όλυμπος, τα Μετέωρα, η Λίμνη Πλαστήρα, το Πήλιο,τα αρχαιολογικά και θρησκευτικά Μνημεία,τα αξιοθέατα κ.ά. σε όλο τον κόσμο και συγκεντρώνει την προσοχή των φίλων της κλασσικής αυτοκίνησης διεθνώς, αφού οι συμμετοχές ελλήνων και ξένων είναι δεκάδες σε ένα υψηλών απαιτήσεων και προδιαγραφών γεγονός.

Ιστορικό Ράλι Ολύμπου :
Eργαλείο προβολής της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο

Με απόφαση του Δικτύου ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” και της ΛΕΚΑΜ οι διαδρομές του Ράλι Ολύμπου κάλυψαν φέτος δύο Νομούς (Μαγνησίας και Λάρισας ) και ο σκοπός ήταν να αναδειχτούν όλες οι ενδιάμεσες κωμοπόλεις και χωριά ,αλλά κυρίως το Πήλιο , ως ο απόλυτος τουριστικός προορισμός .Για τον λόγο αυτό οι επιλογές που επιλέχτηκαν ήταν οι καλύτερες ,ενώ η Βυζίτσα ήταν η μεγάλη στάση για να επισκεφτούν τα πληρώματα τον Γυναικείο Συνεταιρισμό, με τα μοναδικά του προϊόντα.

Το Δίκτυο “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” και η ΛΕΚΑΜ ευχαριστούν όλους τους συντελεστές που βοήθησαν το μεγάλο αυτό γεγονός να τελειώσει με απόλυτη επιτυχία και με ασφάλεια, κάτω από πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες , όπως είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας ,ο ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ-Δήμος Βόλου, ο Δήμος Λαρισαίων, η Βιομηχανία ΕΨΑ, το Χρώμα Πάνος¨”-Βόλος, η εταιρία VECHRO,τα οπτικά ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ , η εταιρία Βανακάρας Ηλίας (Κρύσταλλα αυτοκινήτων ΦΙΛΗΣ-Λάρισα ) , η αλυσίδα Ξενοδοχείων DIVANI COLLECTION -Aθήνα-Κέρκυρα-Λάρισα -Μετέωρα, ενώ την τεχνική Κάλυψη του Ράλι είχε ,όπως κάθε χρόνο , η EXPRESS SERVICE .
Οι παραπάνω στήριξαν σημαντικά το μεγάλο γεγονός και ήδη είναι ένα από τα αγαπημένα και καλύτερα οργανωμένα Ράλι στο χώρο της κλασσικής αυτοκίνησης ,ανανεώνοντας το ραντεβού για το 5ο Ιστορικό Ράλι Ολύμπου 2016 στη Θεσσαλία και την Ελλάδα, πάντα με την εγγύηση ποιότητας του Δικτύου ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” και της παντοδύναμης ΛΕΚΑΜ. Πληροφορίες στα SITES: www. lekam.gr, www.diktioelassonas.gr

Add Comment