“Κοινωνική πολιτική” στην πλάτη των ιδιωτών κάνει ο Δήμος Ελασσόνας

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ

Επέκταση της “κοινωνικής του πολιτικής” με δωρεάν φροντιστήριο θέλει να κάνει ο Δήμος Ελασσόνας, ρίχνοντας όμως και πάλι τα βάρη στις πλάτες των ιδιωτών. Έτσι, μετά το κοινωνικό παντοπωλείο και τις ιδιωτικές προσφορές, ήρθε η σειρά των φροντιστών να στηρίξουν την πολιτική του Δήμου σε θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης.

Αφού λοιπόν ο Δήμαρχος προσκάλεσε πριν ένα μήνα τους ιδιοκτήτες των φροντιστηρίων και τους ζήτησε να αναλάβουν τη δωρεάν διδασκαλία μαθητών από οικογένειες με οικονομική αδυναμία, φρόντισε τώρα να τους ευχαριστήσει για την προσφορά τους και να τονίσει την αλληλεγγύη που επέδειξαν.

Είναι βέβαια γνωστό σε όλους ότι τα τελευταία χρόνια πολλές οικογένειες μαθητών αντιμετωπίζουν σοβαρό οικονομικό πρόβλημα και αδυνατούν έτσι να καταβάλουν τα δίδακτρα στα φροντιστήρια των παιδιών τους. Ωστόσο, αυτό είχε ως συνέπεια πολλά από τα φροντιστήρια να έχουν ήδη βρεθεί σε δύσκολη θέση, αφού κλήθηκαν να πληρώσουν φόρο για δίδακτρα που δεν έχουν ακόμη εισπράξει.

Και ενώ η ευαισθησία των φροντιστών ήταν εκ των προτέρων δεδομένη, καθώς οι ίδιοι γνωρίζουν καλύτερα ποιες περιπτώσεις έχουν πραγματικό πρόβλημα και πόσο οι ίδιοι έχουν βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση μέχρι σήμερα, η πρωτοβουλία του Δήμου έρχεται απλώς να προβληματίσει για την επικοινωνιακή διαχείριση των θεμάτων αλληλεγγύης.

Θα ήταν πράγματι ανησυχητικό αν κυριαρχούσε στο Δήμο η λογική του “δείχνουμε το κοινωνικό μας πρόσωπο μέσα από προσφορές των ιδιωτών” και πολύ περισσότερο αν η προσφορά των ιδιωτών περνά μέσα από “ειδική αξιολόγηση” της κάθε τοπικής αρχής. Το είδαμε πρόσφατα στην κόντρα του Δήμου με τους Ελασσονίτες Εθελοντές για την προσφορά ρούχων στο κοινωνικό βεστιάριο.

Ας το καταλάβουμε επιτέλους! Στα θέματα της κοινωνικής αλληλεγγύης το μείζον είναι η προσφορά και όχι η επικοινωνία…

Add Comment