Α. Βαγενά: “Γιατί απουσίασα από την παρουσίαση της Λάρισας ως πολιτιστική πρωτεύουσα”

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛ. ΣΥΡΙΖΑ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΝΝΑΣ ΒΑΓΕΝΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» ΤΗΣ 10ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015 (ΣΤΗΛΗ ΨΙΘΥΡΙΣΤΑ) ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΑΠΟΥΣΙΑΖΕ»

αννα βαγενα

Απαντώντας στο από 10ης Οκτωβρίου 2015 (Φ. «Ε», σ. 2, Στήλη Ψιθυριστά) δημοσίευμα της Εφημερίδας σας και προς άρση οποιασδήποτε παρανόησης πρέπει να επισημανθούν τα ακόλουθα:
Είναι θεσμικά επιβεβλημένο και λογικό για κάθε μέλος της Βουλής των Ελλήνων να μετάσχει στην κοινοβουλευτική διαδικασία και πρωτίστως στην κορυφαία δημοκρατική λειτουργία της συζήτησης-ψήφισης επί των προγραμματικών δηλώσεων της Κυβέρνησης και της ψηφοφορίας περί παροχής ψήφου εμπιστοσύνης. Όπως, συνεπώς, είχα καθήκον κατά την ημέρα Τετάρτη (7η Οκτωβρίου 2015) μετείχα στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες της Ολομέλειας της Βουλής επί των προγραμματικών δηλώσεων και επί της εκφράσεως της εμπιστοσύνης του Κοινοβουλίου στην νέο-εκλεγείσα Κυβέρνηση.
Εκ του λόγου αυτού ήταν αδύνατη η αυτοπρόσωπη παρουσία μου την ίδια ημέρα στην εκδήλωση παρουσίασης της υποψηφιότητας της πόλης μας ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το έτος 2021. Δεν πρέπει να παραβλεφθεί ότι όχι μόνον, όπως είναι αυτονόητο, στηρίζω ενεργά την υποψηφιότητα της πόλης μας, αλλά κι ότι από την πρώτη-πρώτη στιγμή έχω θέσει τον εαυτό μου –τόσο υπό την ιδιότητά μου ως βουλευτού του Νομού μας όσο και ως ηθοποιού– στην απόλυτη διάθεση της εκστρατείας υποστήριξης/διεκδίκησης της υποψηφιότητας, με σκοπό να βρεθεί η πόλη μας στο πολιτιστικό επίκεντρο της Ευρώπης για το 2021.

Add Comment