Μικρά κοινωνικά…

Οι Γυναίκες Τσαριτσάνης στην Παναγία Σουμελά

Ημερήσια εξόρμηση οργανώνει ο Σύλλογος Γυναικών Τσαριτσάνης, την ερχόμενη Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου.
Η εκδρομή περιλαμβάνει επίσκεψη στην Παναγία Σουμελά, καθώς και στα Σέρβια Κοζάνης, ενώ η συμμετοχή ανά άτομο ορίστηκε στα 15 ευρώ.
Πληροφορίες – συμμετοχές, στα μέλη της διοίκησης του συλλόγου.

Εξ άλλου, με σχετική του ανακοίνωση το Δ.Σ. του Τσαριτσανιώτικου συλλόγου εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια στα παιδιά που πέρασαν στα Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. της χώρας, και εύχεται καλή, δημιουργική και αποδοτική χρονιά σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Γιορτάζεται στην Ελασσόνα ο Άγιος Ευστάθιος

ΣΤΗΝ 694 Π.Α.Π.

Του Γιάννη Μουκίδη

Γιορτάζεται και εφέτος στην Ελασσόνα η μνήμη του Αγίου Ευσταθίου, στον φερώνυμο Ιερό Ναό, που βρίσκεται μέσα στο στρατόπεδο της 694 ΠΑΠ(βρίσκεται στο 1ο χλμ. της Εθνικής Οδού Ελασσόνας – Κοζάνης).
Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό, σήμερα Τρίτη το πρωί, θα τελεσθεί ο Όρθρος και η αρχιερατική Θεία Λειτουργία, με Αρτοκλασία και Θείο Κήρυγμα, όπου θα χοροστατήσει ο σεβασμ. μητροπολίτης Ελασσόνας κ. Βασίλειος, και θα συλλειτουργήσουν ιερείς της Ελασσόνας.
Στην σημερινές θρησκευτικές εκδηλώσεις αναμένεται να παραστούν οι αρχές της περιοχής, εκπρόσωποι φορέων, στρατιωτικοί, διοικητές μονάδων, και πιστοί.
Λίγα λόγια για τον βίο του Αγίου Ευσταθίου:
Ο Άγιος ήταν αρχικά ειδωλολάτρης και ονομαζόταν Πλακίδας. Αρχιστράτηγος στο ρωμαϊκό στρατό επί αυτοκρατορίας Τραϊανού. Όταν ο Χριστός παρουσιάσθηκε μπροστά του μια μέρα στο δάσος με τη μορφή ελαφιού, ο Ευστάθιος πίστεψε και βαπτίσθηκε μαζί με τη σύζυγό του Θεοπίστη και τα παιδιά τους Αγάπιο και Θεόπιστο. Μόλις πληροφορήθηκε ο αυτοκράτορας ότι ο αξιωματικός του έγινε χριστιανός, τον απέπεμψε από τον στρατό και τον εξόρισε μαζί με την οικογένειά του. Μάλιστα, στο δρόμο για την εξορία ο Ευστάθιος χωρίσθηκε από τη σύζυγό του και τα παιδιά του. Έπειτα από κάποια χρόνια, ο Τραϊανός χρειάσθηκε ξανά την πολύτιμη προσφορά του Ευσταθίου και τον ανακάλεσε στο στράτευμα του. Οι πολεμικές ικανότητες του Αγίου χάρισαν στον αυτοκράτορα μεγάλες νίκες. Μάλιστα ο Ευστάθιος σε μια από τις εκστρατείες του βρήκε ξανά την οικογένειά του, η οποία όλα αυτά τα χρόνια είχε περάσει πολλές κακουχίες. Λίγο καιρό αργότερα ο Ανδριανός, διάδοχος του Τραϊανού, ζήτησε από τον Ευστάθιο να παραστεί σε θυσία που θα γινόταν σε ειδωλολατρικούς θεούς. Ο Ευστάθιος αρνήθηκε και ο αυτοκράτορας διέταξε να τον θανατώσουν, κλείνοντάς τον σε …πυρακτωμένο χάλκινο βόδι!

Αιμοδοσία την Τρίτη στην Ελασσόνα

Εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποιεί σήμερα, Τρίτη 20/9/2011, το Φιλόπτωχο Ταμείο της Ενορίας του Αγίου Σπυρίδωνος Ελασσόνας.
Συνεργείο Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Λάρισας, από τις 9 το πρωί έως τις 1 το μεσημέρι, θα βρεθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ελασσόνας, για την απαραίτητη αιμοληψία από παλαιούς και νέους εθελοντές αιμοδότες.

Add Comment