Ποτάμι: “Καμία αναφορά στους ανέργους από τον κ. Τσίπρα”

ΠΟΤΑΜΙ

Χωρίς μια αναφορά στους ανέργους κύλησε η πρώτη ομιλία του κ. Τσίπρα στην έναρξη της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου

Η παρέα του Μαξίμου εξακολουθεί να έχει τις δικές της προτεραιότητες. Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνει τον εαυτό του με γενικολογίες και συνθήματα, αγνοώντας τους εργαζόμενους στην πραγματική οικονομία, όλους εκείνους που αγωνίζονται να κρατήσουν τη δουλειά τους, να μη βάλουν λουκέτο, όλους αυτούς που στενάζουν από τους φόρους, όλους αυτούς που προσπαθούν να βγουν από την γκρίζα ζώνη της ανεργίας και όλους αυτούς που ζουν με το άγχος της ανεργίας. Για όλους αυτούς δεν υπάρχει χώρος πια στις ομιλίες του αρχηγού της “πρώτης της φοράς αριστερά”.

Το αλαλούμ για την επιβολή ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση αποτυπώνει τη σύγχυση που επικρατεί στο κυβερνητικό στρατόπεδο

Στην αρχή ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο στήριζε το μέτρο αλλά το προέβαλε ως επιτυχία του θεωρώντας ότι καταφέρνει άλλο ένα πλήγμα στους πλούσιους, όπως έλεγαν τα στελέχη του, αγνοώντας ότι στα φροντιστήρια στέλνουν τα παιδιά τους κυρίως οι φτωχές οικογένειες. Σήμερα αφού κατάλαβαν το μέγεθος του λάθους τους προσπαθούν με πρόχειρες και αποσπασματικές ενέργειες να βρουν λύσεις. Ας σκεφθούν λοιπόν την ουσία και ας αφήσουν κατά μέρος τις ιδεοληψίες και τα επικοινωνιακά παιχνίδια. Η μείωση της συνεχιζόμενης κρατικής σπατάλης αφήνει πολλά περιθώρια για λύσεις αρκεί να το θέλουν.

Απαράδεκτη η μη τοποθέτηση Προέδρου και Αντιπροέδρων στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) και του Ελεγκτικού Συνεδρίου

Η κυβέρνηση με τη στάση της αυτή δείχνει τον τρόπο που αντιμετωπίζει τη δικαιοσύνη και ιδίως τη διοικητική, η οποία αποτελεί το φυσικό καταφύγιο του πολίτη έναντι της κρατικής αυθαιρεσίας και παρανομίας.

Η ανησυχητική κυβερνητική αδράνεια προκάλεσε την ενεργοποίηση τεσσάρων πρώην προέδρων του ΣτΕ (κκ Γεραρής, Παναγιωτόπουλος, Πικραμμένος, Μενουδάκος). Η πρωτοφανής αυτή κίνηση υπεράσπισης της νομιμότητας και της θεσμικής παράδοσης του δικαστηρίου δείχνει το μέγεθος της εκτροπής.

Ο γνωστός κ. Τσίπρας

Βαρύγδουποι τίτλοι και συνθήματα, διαστρέβλωση της πραγματικότητας, γενικόλογες αναφορές σε σχέδια και μοντέλα, επανάληψη ιδεοληπτικών θέσεων. Η δεύτερη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ βαδίζει σταθερά στα βήματα της πρώτης. Ο γνωστός κ. Τσίπρας.

O κ. Τσίπρας μοιάζει σαν τον πρωταγωνιστή της ταινίας «η μέρα της Μαρμότας»

Οι περισσότερες από τις γενικόλογες υποσχέσεις που έδωσε είχαν διατυπωθεί σχεδόν απαράλλακτες και τον προηγούμενο Ιανουάριο. Μίλησε δε σαν να μην κυβέρνησε εκείνος το τελευταίο οκτάμηνο και σαν να μην έχει αντιληφθεί ότι το τρίτο μνημόνιο και η νέα φοροεπιδρομή είναι το αποτέλεσμα των δικών του καταστροφικών επιλογών που έκλεισαν τις τράπεζες με ανυπολόγιστες ακόμη συνέπειες. Το χειρότερο είναι, ότι από την ομιλία του απεδείχθη πως ακόμη και τώρα δεν αντιλαμβάνεται πως ο μόνος τρόπος ανάκαμψης της οικονομίας είναι να υπάρξει φοροελάφρυνση των παραγωγικών ανθρώπων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που αποδεδειγμένα πια δεν μπορούν να συντηρήσουν ένα προβληματικό κομματικό κράτος για την αναδιάρθρωση του οποίου ακούσαμε και πάλι μόνον ευχολόγια και καμία συγκεκριμένη πρόταση.

Γιατί έπρεπε να χαθούν τόσες ζωές;

Έπρεπε ο καγκελάριος της Αυστρίας κ.Bέρνερ Φάιμαν να ζητήσει να επισκεφθεί την γραμμή της προσφυγιάς στα ελληνικά νησιά για να αναγκασθεί ο κ.Τσίπρας να επισκεφθεί τη Μυτιλήνη.

Και έπρεπε να περάσουν μήνες για να προωθηθεί η θέση που επαναλάμβανε συνεχώς το Ποτάμι για μια μεγάλη συμφωνία με την Τουρκία – με την διαμεσολάβηση της ΕΕ – έτσι ώστε οι μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές να σταματάνε στα εδάφη της. Ο Πρόεδρος της Κομισιόν κ.Γιούνκερ δήλωσε σήμερα ότι ετοιμάζει «μνημόνιο συνεργασίας ΕΕ-Τουρκίας» και είναι έτοιμος να διαθέσει προσωπικό για τη φύλαξη των συνόρων κι επιπλέον χρήματα. Η ενεργοποίηση της ΕΕ έπρεπε να είχε γίνει από την άνοιξη πριν ταλαιπωρηθούν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι και χαθούν ανθρώπινες ζωές. Αλλά την Άνοιξη η Ευρώπη αδρανούσε και η ελληνική κυβέρνηση μιλούσε για μετανάστες που το πρωί «λιάζονται» και το βράδυ εξαφανίζονται.

 

Add Comment