«Περιπλάνηση στις γευστικές γωνιές του Ολύμπου» στην Ελασσόνα

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Η Αναπτυξιακή Εταιρεία Νομού Λάρισας – Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α. (ΑΕΝΟΛ ΑΕ), ως Ομάδα Τοπικής Δράσης (Ο.Τ.Δ.) για την υλοποίηση του Τοπικού Προγράμματος Προσέγγισης LEADER στον Νομό Λάρισας, ενημερώνει ότι θα πραγματοποιήσει εκδήλωση στο πλαίσιο των εορτασμών για την απελευθέρωση της Ελασσόνας µε τίτλο:
«Περιπλάνηση στις γευστικές γωνιές του Ολύμπου»,
με εκλεκτά προϊόντα της ευρύτερης περιοχής του Ολύμπου, την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015 στις 18:30 μ.μ., στη Κεντρική Πλατεία της πόλης της Ελασσόνας.
Η εκδήλωση εντάσσεται στο Σχέδιο Διατοπικής Συνεργασίας «Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές» του Τοπικού Προγράμματος Προσέγγισης LEADER – Άξονας 4 του ΠΑΑ, στο οποίο συμμετέχει η Αναπτυξιακή Εταιρεία Νομού Λάρισας – Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α. “Α.Ε.ΝΟ.Λ. A.E.” και περιλαμβάνει:
δημιουργία περιπτέρων με διαφορετική θεματολογία το καθένα που θα προβάλλονται τα εκλεκτά και χαρακτηριστικά προϊόντα του τόπου μας. Σε κάθε περίπτερο θα υπάρχουν εκθέματα ανάλογα με το θέμα του περιπτέρου που θα αναβιώνει τον παλαιό τρόπο παρασκευής διαφόρων προϊόντων (όπως παλιό τυροκομείο, παλιό οινοποιείο, απόσταξη τσίπουρου, δημιουργία πιτών και τραχανάδων, κ.α.). Ο επισκέπτης θα έχει την δυνατότητα να γευθεί όλα τα εδέσματα και να πιει κρασί, τσίπουρο, τσάι Ολύμπου κ.α.
δημιουργία μπουφέ με τοπικές γεύσεις και εκλεκτά προϊόντα της ευρύτερης περιοχής για τους προσκεκλημένους.
παρουσίαση του  Διατοπικού Σχεδίου συνεργασίας με τίτλο «Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές»

ΠΑΑ 2007-2013 Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης:
Η Ευρώπη επενδύει στις αγροτικές περιοχές LEADER
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Add Comment