ΣΥΡΙΖΑ Ελασσόνας για τη μη συμμετοχή Καρυπίδη στο ψηφοδέλτιο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΜΕΛΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΔΗΜΟΥ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ
«Απαξίωση και περιφρόνηση των πολιτών του μεγαλύτερου περιφερειακού Δήμου του Νομού μας»
Του Γιάννη Μουκίδη

ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ-ΣΥΡΙΖΑ

Ανακοίνωση με νόημα και με μηνύματα προς κάθε αποδέκτη εξέδωσε το Συντονιστικό της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ Δήμου Ελασσόνας με αφορμή την έκδηλη έκπληξη και αναταραχή που δημιουργήθηκε στην περιοχή και όχι μόνο από την μη συμμετοχή του γιατρού Γιάννη Καριπίδη στη 2η θέση του ψηφοδελτίου του Νομού Λάρισας.
Ήδη, το θέμα «παίζει» σε πανελλαδικό επίπεδο και φυσικό είναι να προκαλεί αντιδράσεις και πολλές συζητήσεις τόσο στην περιοχή Ελασσόνας όσο και σε επίπεδο Νομού.
«Η μη συμμετοχή του στη δεύτερη θέση αποτελεί πλήγμα για την αξιοπρέπεια του ίδιου, της οργάνωσης μελών Σύριζα Ελασσόνας και στην ουσία απαξίωση και περιφρόνηση των πολιτών του μεγαλύτερου περιφερειακού δήμου του Νομού μας», επισημαίνεται χαρακτηριστικά, ανάμεσα στα άλλα.
Τα πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης είναι:
«Η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Δήμου Ελασσόνας για τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου στο Νομό Λάρισας προέβαλλε την υποψηφιότητα του οφθαλμιάτρου Καριπίδη Ιωάννη, ιδρυτικού μέλους του Συν-Σύριζα. Έλαβε υπόψη την υψηλή σταυροδοσία του, περίπου 12.000 σταυρούς στις εκλογές του Γενάρη του 2015, την επάρκειά του στα κομματικά και άλλα καθήκοντα και την ικανότητά του να απευθύνεται σε ευρύτερα ακροατήρια.
Όλα αυτά οδηγούσαν στην τοποθέτησή του στη δεύτερη θέση του ψηφοδελτίου μας. Με αυτή την άποψη συντάχθηκε και η Νομαρχιακή επιτροπή Σύριζα Λάρισας δύο φορές σε αντίστοιχες ψηφοφορίες. Την τελευταία στιγμή όμως, Παρασκευή 4/9/2015 τις βραδινές ώρες και για πολιτικά ανεξήγητους λόγους, η επιτροπή κατάρτισης ψηφοδελτίων στην Αθήνα, αγνοώντας τις αποφάσεις της Νομαρχιακής επιτροπής και τη σειρά σταυροδότησης των εκλογών του Γενάρη 2015, επέβαλλε στη δεύτερη θέση άλλη υποψηφιότητα «έκπληξη».
Ύστερα από αυτήν την εξέλιξη και τον αιφνιδιασμό η οργάνωση Ελασσόνας απέσυρε την υποψηφιότητα του Γ. Καριπίδη από το ψηφοδέλτιο θεωρώντας ότι η μη συμμετοχή του στη δεύτερη θέση αποτελεί πλήγμα για την αξιοπρέπεια του ίδιου, της οργάνωσης μελών Σύριζα Ελασσόνας και στην ουσία απαξίωση και περιφρόνηση των πολιτών του μεγαλύτερου περιφερειακού δήμου του Νομού μας.
Αγωνιζόμαστε για διαφάνεια και αξιοκρατία παντού. Στις επερχόμενες εκλογές συσπειρωνόμαστε γύρω από τον πρόεδρο και το κόμμα μας και ζητάμε καθαρή νίκη».

Add Comment