Έργα υποδομών σε αγροτικές εκτάσεις στη Βαλανίδα Ελασσόνας

Από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

ΕΡΓΑ ΒΑΛΑΝΙΔΑ

Έργα υποδομών τα οποία ξεπερνούν σε προϋπολογισμό το 1 εκ. ευρώ θα πραγματοποιήσει η Περιφέρεια Θεσσαλίας στην αγροτική περιοχή της Βαλανίδας στο δήμο Ελασσόνας. Τα έργα έρχονται ως συνέχεια της ολοκλήρωσης του αναδασμού και θα συμβάλλουν δραστικά στη διευκόλυνση της καθημερινότητας γεωργών και κτηνοτρόφων και στη βελτίωση της αποδοτικότητας των χωραφιών.
Την σύμβασης του έργου υπέγραψε το πρωί της Δευτέρας ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός ο οποίος επανέλαβε την σταθερή και μεθοδική στήριξη με έργα του πρωτογενή τομέα «γιατί πιστεύουμε ότι είναι ένας από τους τομείς που παίζουν καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη» όπως χαρακτηριστικά είπε.
Αναλυτικότερα, τα έργα αφορούν στην δημιουργία και ολοκλήρωση του οδικού και στραγγιστικού δικτύου του αγροκτήματος Βαλανίδας του Δήμου Ελασσόνας.
Η έκταση στην οποία θα γίνουν οι παρεμβάσεις είναι περίπου 10.500,00 στρέμματα. Το μήκος αμμοχαλικόστρωσης των αγροτικών οδών είναι περίπου 16,00 χιλιόμετρα. Κατά μήκος των αγροτικών οδών θα κατασκευαστούν παράπλευροι τάφροι τριγωνικής και τραπεζοειδούς διατομής συνολικού μήκους 16,00 χλμ περίπου.
Τα χώματα που θα προκύψουν από τις εκσκαφές των τάφρων θα διαστρωθούν στο υπόλοιπο της ζώνης, που έχει προβλεφθεί από τον αναδασμό μετά την κατασκευή της τάφρου για την δημιουργία επιχώματος δρόμου μεγίστου ύψους 0,50 μ
Θα κατασκευασθούν συνολικά είκοσι επτά τεχνικά για την δυνατότητα προσπέλασης των παραγωγών στα χωράφια τους όπως ράμπες, πλακοσκεπείς οχετοί και σωληνωτοί οχετοί.
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 1.050.000 ευρώ.
Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της υπογραφής της σύμβασης, ο κ. Αγοραστός τόνισε τα εξής: «υπογράψαμε σήμερα μία σύμβαση ενός σημαντικού έργου στον αγροτικό τομέα. Στο δημοτικό διαμέρισμα της Βαλανίδας κάνουμε τα έργα υποδομής για τον αναδασμό. Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 1.050.000 ευρώ.
Εκεί είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία του αναδασμού και σήμερα ερχόμαστε να τακτοποιήσουμε όλη αυτή τη διαδικασία με έργα ώστε να αυξηθεί η χρησιμότητα των καλλιεργούμενων εκτάσεων.
Πρόκειται για ένα έργο το οποίο θα τακτοποιήσει 10.500 στρέμματα και θα δημιουργήσει αγροτικούς δρόμους, τεχνικές παρεμβάσεις όπως για παράδειγμα ράμπες για να διασφαλίζει την απρόσκοπτη πρόσβαση σε χωράφια και ποιμνιοστάσια, θα έχει αποστραγγιστικές και αρδευτικές τάφρους.
Όπως καταλαβαίνετε όλα τα παραπάνω θα αυξήσουν την αποδοτικότητα των χωραφιών στην περιοχή. Βρισκόμαστε σε συνεργασία με το δήμαρχο κ. Ευαγγέλου και θέλουμε τη συνεργασία όλων των ανθρώπων της Βαλανίδας για να τελειώσει σύντομα το έργο, γιατί σήμερα όποιος πάει γρήγορα κερδίζει.
Εμείς θέλουμε να παραδώσουμε γρήγορα το έργο που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» κι όπως καταλαβαίνεται θα δώσει και θέσεις εργασίας αλλά και ταυτόχρονα θα ρίξει χρήμα στην πραγματική οικονομία.
Στηρίζουμε με έργα τον πρωτογενή τομέα γιατί πιστεύουμε ότι είναι ένας από τους τομείς που παίζουν καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη. Γιατί αυτή τη στιγμή ένα είναι το ισοδύναμο που μπορεί να αντικαταστήσει τη σκληρή πραγματικότητα της φορολογίας και των μέτρων: η ανάπτυξη, γιατί μέσα από αυτή δημιουργείται εθνικός πλούτος ο οποίος διαχέεται παντού.»

Add Comment